Dit is de website van de voormalige Rock’n Rollformatie
 ”THE MAIN TEAM”

met foto’s en video’s van het LAATSTE concert in Cultureel centrum “De Man” te Oostvoorne
op 23 november 2013. En het was een afscheid zonder tranen, zoals moge blijken uit de foto’s


   


v..n.r. Hans, als heer, proost al op een goede afloop. Invallerdrummer Jan heeft er ook zin in. Geconcentreerd spelen Mace en Henk hun partij. Tussen de dansenden bij “F.B.I”.

 

 

  

Het aanwezige publiek geniet en de band sluit, zoals gebruikelijk, af met Apache/F.B.I. Een daverend slot met als laatste bezetting: Hans, Mace, Henk met Jan achter de drums

 

 

  

Doen we het? Ja! De kenners wachtten er al op, maar voor velen was het toch een verrassing: het slotnummer op de dansvloer met de pasjes en de beentjes omhoog ……..

 

 

  

Het publiek geniet ook van de laatste klanken van  de band ... en dan: Hop hé……! Na afloop nagenieten, nog even op de foto met z’n vieren en dan een aperitiefje …….

 

 

In de allerlaatste bezetting deed “THE MAIN TEAM” in samenwerking met de coverband “Cabin 09” een slotconcert in de foyer van cultureel centrum “De Man” te Oostvoorne. Het was een hele gezellige avond met gevarieerde muziek. Cabin 09 opende deze avond met covers van bekende nummers van toen en nu. Cabin 09 is een band die goede en verzorgde muziek brengt. Ze hebben een bezetting met een zanger én zangeres die beiden met een prima stemgeluid hun solo’s of samenzang perfect in de begeleiding leggen. Het klopt bij deze band allemaal prima.

Daarna was het de beurt aan The Main Team, die met nummers van The Shadows, The Beatles, Creedence Clearwater Revival, De Maskers en andere muziekhelden het publiek amuseerde en de gelegenheid gaf om te dansen. Aan het einde van de set gingen ook bij de band de beentjes van de vloer tot groot genoegen van het publiek en zodoende nam The Main Team op passende wijze afscheid als actieve band.

Daarna maakt Cabin 09 het feestje compleet met een laatste set en het was na middernacht voordat alle gasten met een prettig gevoel huiswaarts gingen. Voor de bandleden van beide bands was dat al gauw ruim een uur later, toen alle apparatuur weer was ingeladen.
In de loop der jaren hebben er nogal wat personeelswisselingen plaatsgevonden bij “The Main Team” en het is ook niet altijd in goede harmonie verlopen als iemand afscheid nam, maar de bandleden die deze afscheidsavond hebben verzorgd waren toch wel een constante factor in de band. We gaan niet iedereen vermelden die ooit deel heeft  uitgemaakt van deze rock and roll-formatie, maar niet onvermeld mogen blijven de leden die lang deel hebben uitgemaakt van de meest succesvolle samenstelling: Dat waren drummer Toon Cabaret en gitarist Freek van Amsterdam. Verder hebben we in het verleden ook regelmatig de bekwame hulp gehad van invallerdrummer Richard Huisman en nu dus op de slotavond ook die van Jan Roedolf, die een ware openbaring was als rock & rolldrummert (wist hij dat zelf eigenlijk wel?) . EIND GOED, AL GOED zullen we maar zeggen……..!

 

En graag willen we hierbij nog bedanken Cabin 09, die meegeholpen heeft aan een prachtig slotakkoord  (was het Cmaj6?), de gemeente Westvoorne die de accommodatie ter beschikking heeft gesteld en hun medewerksters, de bezoekers, onze fans, mensen die op andere wijze hun medewerking hebben verleend aan deze geweldige avond, de organisaties waar wij de afgelopen jaren voor mochten spelen en álle mensen die hebben bijgedragen voor een speel- en luistergenot van járen.

BEDANKT ALLEMAAL!!!

 

THE MAIN TEAM

 Ga naar de videofilm 1 op YouTube van het slotconcert. (Compilatie die is samengesteld door Ton Roedolf)

 Ga naar de videofilm 2 op YouTube van het slotconcert. (Compilatie is samengesteld door Henk Groenenboom)
 Ga naar de videofilm 3 op YouTube van het slotconcert. (Alleen Beatle-nummers)
 Ga naar de videofilm 4 op YouTube van het slotconcert – La Comparsa

 

 

 

 

 

FOTO’S:  Ruud de Krom, Jannie Schmeitz, Jolande Groenenboom en Marja Groenenboom    

 


 

THOSE WERE THE DAYS ……………………….

Tijdens de Cliff & The Shadowsmeeting van 8 oktober 2011 in Hotel De Druiventros, speelde voormalig

Shadowsbasgitarist Brian Locking (midden) als gast een drietal nummers met The Main Team mee…

Op 30 juni 2012 speelde The Main Team op “The Mad Tea Party”, een particulier feest met het thema
”Alice in Wonderland”. Dit optreden was het laatste met Toon erbij………! Er zijn die avond meerdere
video’s gemaakt door Jan Nieuwenhuis, terwijl Arie Storm geluidsopnamen maakte. De video’s zijn
samengevoegd met de opnamen en daar is een mooi geheel van gemaakt. Overtuig uzelf, klik op de
foto boven en ga naar de die avond gemaakte LIVE YouTube-video’s. 

 

     

THE MAIN TEAM in actie tijdens de Ridderdag in Ridderkerk, v.l.n.r. Hans, Freek Mees, Toon (achterin) en Henk
(KLIK OP DE FOTO EN GA NAAR DE PAGINA VAN DE RIDDERDAG)

Foto’s: Jolande Groenenboom


OPTREDENS IN 2011
24 SEPTEMBER 2011 - PERFORMANCE NIGHT in MCA, RHOON

      

 

Op 24 september 2011 organiseerde het Muziek Centrum Albrandswaard weer de eerste Performance Night na de zomer, met een vernieuwd podium en uitbreiding van de geluidsapparatuur. De eerste bandjes die daar gebruik van konden maken waren The Main Team (foto’s uiterst links en rechts), oude bekenden en jongens van het ”eerste uur” in het M.C.A. en de formatie “The Dangers” uit Capelle a/d/ IJssel met hun zanger Wally McKey (foto’s midden).
Het was een geslaagde avond met veel Cliff & The Shadowsmuziek, maar ook repertoire van The Beatles, Elvis, The Eagles, Roy Orbison en Creedence. Tijdens het concertgedeelte van The Main Team trad tevens als gastzangeres op Jolande, met nummers van o.a. Emmilou Harris, Helen Shapiro en Linda Ronstadt. Er zijn ook bewegende beelden gemaakt die avond en die zijn via
YouTube te bekijken…………! (zie onder)

 

 Klik op de knop om de video van “Queen For Tonight” te zien……   
 Klik op de knop voor de video van “Things We Said Today”………

8 OKTOBER 2011 – (INTER)NATIONALE CLIFF RICHARD & THE SHADOWSMEETING!

       

 

THE MAIN TEAM had een succesvol optreden in Berkel Enschot met als gasten: Brian Locking  en de zangeres Lannie (zie foto’s).

 

     Tijdens de Internationale Cliff Richard & The Shadowsmeeting in Hotel “De Druiventros”in Berkel Enschot namen drummer Toon Cabaret en toetsenist/gitarist Hans van der Sman afscheid van The Main Team(*). Toon omdat hij

binnenkort 70 jaar wordt en hij dat een prima leeftijd vindt om te stoppen met zijn muziekactiviteiten en Hans omdat hij na een lang en soms intensief muzikantenbestaan tijd wil maken voor andere dingen. Maar ze gingen niet
eerder weg voordat ze samen met Mees, Freek en Henk nog deel uitmaakten van een geweldige show in dé plaats waar het Shadows- en Rock & Roll gebeuren twee keer per jaar plaats vindt, Berkel Enschot!

En ondanks een (letterlijk) valse start groeide het optreden, mede dankzij gastoptredens van zangeres Lannie Groenenboom (foto links) en voormalig Shadowsbassist Brian “Licorice” Locking, uit tot een waar succes.

 

 Klik op de knop voor de video van “Dance On” met Brian Locking. (Opgenomen op 8 oktober 2011 tijdens de Shadowsmeeting in Berkel Enschot).

 Klik op de knop voor de video van “Blue Bayou” met zangeres Lannie (Opgenomen op 8 oktober 2011 tijdens de Shadowsmeeting in Berkel Enschot).

 Klik op de knop voor de video van “Telephone Baby” met zangeres Lannie (Opgenomen op 8 oktober 2011 tijdens de Shadowsmeeting in Berkel Enschot).

 Klik op de knop voor de video van “Spanish Tears/Till” (Opgenomen op 8 oktober 2011 tijdens de Shadowsmeeting in Berkel Enschot).

 Klik op de knop voor de video van “Theme For Young Lovers/Wonderful Land/Dance On” met Brian Locking. (Opgenomen op 8 oktober 2011 tijdens de Shadowsmeeting in Berkel Enschot).

 Klik op de knop voor de video van “Sunshine Rock/Rounding The Cape/Telephone Baby” (Opgenomen op 8 oktober 2011 tijdens de Shadowsmeeting in Berkel Enschot).
 Klik op de knop voor de video van “All My Loving/And I Love Her” (Opgenomen op 8 oktober 2011 tijdens de Shadowsmeeting in Berkel Enschot).
 Klik op de knop voor de video van “The Main Theme/The Lost City/Amanda’s Augen” (Opgenomen op 8 oktober 2011 tijdens de Shadowsmeeting in Berkel Enschot).

 Klik op de knop voor de video van “Walk In The Room/Needles & Pins” (Opgenomen op 8 oktober 2011 tijdens de Shadowsmeeting in Berkel Enschot).
 Klik op de knop voor de video van “In Dreams” (Opgenomen op 8 oktober 2011 tijdens de Shadowsmeeting in Berkel Enschot).

Foto’s: FAM. GROENENBOOM (tenzij anders vermeld)

 


 Optredens in 2010

    

Pagina's met optredens van The Main Team in 2010: v.l.n.r.: Op de braderie in Poortugaal, de Koninginne Nacht in Poortugaal,
Sixty-One Festival in "Get Rhythm" in Ridderkerk, Beat aan de Maas in Flamingo-Hoogvliet en de GFC-Meeting in Dordrecht
(klik op de foto’s voor meer informatie)

      
Alle drie de bovenstaande nummers zijn onder auspiciën van Radio President op 22 november 2010 live opgenomen
in de Raysland Studio
te Rhoon (klik op de gele knop om te kunnen downloaden)

 

Voor video-opnamen uit 2010 van The Main Team, klik op de knoppen hieronder:

                                                          


   


    Ga naar de Demo Jukebox

    Ga naar de pagina van de “Cliff Richard & The Shadowsmeetings”

 


Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 13 maart 2014.
 

 

18943 29/12