Kettingen    Armbanden  Sets    Oorbellen    Enkelbandjes    Broekketting    Kralenhanger    Op de plank    Overige 


Broekketting

De broekkettingen die momenteel erg in de mode zijn, zijn gemakkelijk zelf te maken. Hieronder vind je de broekketting die ik heb gemaakt. Om de ketting beter te kunnen bekijken, kun je op de foto klikken om de afbeelding te vergroten. Ben je zelf niet zo handig, volg de uitleg op deze pagina en het zal je vast lukken.

Jolanda_broekketting2.jpg (44460 bytes)

Er zijn verschillende soorten broekkettingen op de markt. Kies dus eerst wat je wilt. Moet de ketting bestaan uit twee of drie strengen, alleen strengen schakels of ook een streng kralen en/ of een streng schakel met ornamenten eraan, alleen strengen Jasseron of elke streng een ander soort schakel. Er zijn mogelijkheden zat. 

Benodigdheden:
Voor de broekketting zoals hij hierboven staat afgebeeld, heb ik 70 centimeter dof zilveren Jasseronschakel met een doorsnede van 10 millimeter gebruikt. Daarnaast 6 ornamenten en losse ringetjes om ze aan de Jasseron te bevestigen. De ornamenten en de ringetjes zijn te koop in hobbywinkels of de betere kralenwinkel. Om de ketting aan je (spijker)broek te kunnen bevestigen, heb je clipjes nodig. De mijne heb ik van een oude tas afgehaald. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon kopen. Het goedkoopste vind je ze bij de fourniturenwinkel (ongeveer
0,65 per stuk) in verschillende maten en soorten. Of je kijkt of je nog ergens in huis een oude sleutelhanger hebt, want die werken ook goed als bevestiging.

Werkwijze:
Meet de strengen Jasseron af aan de lusjes van je broek. Kijk daarbij goed naar hoe je wilt dat de strengen hangen. Als je alle strengen hebt afgemeten, maak je ze aan elkaar vast door de ringetjes van de Jasseron met een tangetje te openen. Hierbij is buigen vaak al genoeg, omdat de meeste schakels niet zijn dichtgelast. De makkelijkste manier is om de eerste en de derde streng aan elkaar vast te maken als een cirkel en dan je clipjes eraan vast te maken. Zo kun je heel makkelijk de tweede streng er tussen hangen.
Als je ook een streng met kralen toevoegt, kun je die gewoon met een knijpkraal aan een ringetje van de Jasseron vastmaken. Ornamenten bevestig je met een ringetje aan de Jasseron. Clips of sleutelhangers eraan en je broekketting is klaar! 

Terug naar het begin van de pagina