Kettingen    Armbanden   Sets    Oorbellen    Enkelbandjes   Broekketting    Kralenhanger    Op de plank    Overige 


Enkelbandjes

Vooral in de zomer met mooi weer en korte broek of rok wordt het weer leuk om enkelbandjes te dragen. (Alhoewel het natuurlijk het hele jaar door kan.) Hieronder vind je een voorbeeld van een enkelbandje dat ik heb gemaakt. Om de ketting beter te kunnen bekijken, kun je op de foto klikken om de afbeelding te vergroten. 

Jolanda_enkelbandjewit.jpg (48261 bytes)

Het maken van een enkelbandje is net zo gemakkelijk als het maken van een armband. Net als bij een armband heb je kralen, (ijzer)draad (met nyloncoating), knijpkralen (of kalotjes) en een slotje nodig. Ik vind het persoonlijk niet zo mooi om een groot slot op een enkelbandje te zetten en in plaats van een kippenringetje (oogje van de sluiting) heb ik een verlengkettinkje gebruikt. Verlengkettinkjes, inclusief sluiting, kun je kopen bij de hobby- of kralenwinkel. Ze zijn ook heel makkelijk zelf te maken van losse ringetjes of, nog makkelijker, van stukjes ketting die je per meter kunt kopen.
Bij het maken van een enkelbandje moet je wel letten op de grootte van de kralen die je er voor wilt gebruiken. Neem niet al te grote kralen, omdat deze pijn zullen gaan doen (zeker als er sokken en/ of schoenen overheen aandoet). Het zilverkleurige bloemetje heb ik aan het verlengkettinkje vastgemaakt met een nietstift (= kettelstaafje met een platte kop).

Terug naar het begin van de pagina