wpec2f7001.png

© 2004-2010 Lokwerkstatt_DRG

wp2fdadec4.png
wp6ea21b1f.png
wp2e18caa3.png
wpd71d2af1_0f.jpg

De DB modulebaan in schaal Nul wordt een redelijk kleinschalige modulebaan met wat rangeer mogelijkheden op een relatief klein oppervlak.

Gedachte hierachter is een modulebaan van circa 4,60 meter rijlengte, en een diepte van circa 55 cm verdeeld over vier modulebakken. Het begon allemaal ergens in 2004 met de wens om eens een klein diorama te gaan bouwen in schaal 1:43,5 voor in de vitrine. Op een beurs werd toen de eerste messing wagen van het Nulpunt aangeschaft, de CHC-02, en bleef door drukte en andere werkzaamheden een paar jaar in de kast liggen om ooit eens gebouwd te gaan worden. ( zie foto links..) Inmiddels 3 jaar verder werd het eens tijd om de doos weer te openen, de soldeerstok te hanteren, en aan de slag te gaan met deze wagen.

 

Het bouwen in deze schaal beviel me zo goed, dat dit naar meer smaakte zoals  dat bij de meesten van ons modelbouwers wel gaat denk ik.

Aanvankelijk werd deze wagen dus gekocht om er een klein diorama omheen te bouwen, maar de ideeën werden steeds groter en groter en zo gebeurde het dat ik er een kleine modulebaan voor wilde gaan maken met als thema een kleine nebenbahnhof van de  DB omstreeks 1960 met een kneuterig railplan in een fictieve omgeving. Het is net als bij schaal 1:87 een schaal waarin je goed kunt detailleren, iets wat ik graag doe conform het grote voorbeeld.

 

 

 

 

wpb1c9b629.png