wp371a526c.png
wp6a12178c.png

© 2008 Lokwerkstatt_DRG

wp7773b71d.png
wp4fff29cd.png
wpfed3413b.png

In 2004 en 2006 heb ik een kleine workshop georganiseerd bij een bevriende modelspoorder welke de geschikte praktijkruimte heeft om met een klein clubje gedreven modelspoorders een eenvoudige workshop te geven in landschapsbouw. Deze dag was zeker geslaagd te noemen daar velen interesse hebben in het produkt Silflor en de verwerking hiervan. De bedoeling is om dergelijke workshops in de toekomst weer te gaan geven, maar op dit moment ontbreekt het me aan de beschikbare tijd, mede door gezinsuitbreiding. Op deze doe-dag is het maximaal aantal deelnemers 10 mensen, om de groep niet te groot te hebben en daardoor alle aandacht uit te laten gaan naar de deelnemers. In een dergelijke workshop wordt uitgelegd wat scenery is, welke materialen je kunt gebruiken, en leer je de fijne kneepjes van het vak landschapsbouw. Uitgangspunt hierbij is het werken met het produkt Silflor. Iedereen neemt zijn eigen modulebak of diorama mee waarop men wat scenery wil laten onstaan. Tegen een vergoeding van de materialen, koffie / thee en lunch wordt de dag als volgt ingedeeld:

Aanvang: 10.00 uur, voorstelronde 10.00 - 10.15 uur Kleine uitleg in theorie, waarna we aan de slag gaan in de praktijk. Uiteraard kenmerkt deze dag zich ook door veel lol met elkaar te hebben.

Einde doe-dag, maximaal 15.00 uur. Lokatie en data op aanvraag. (Je eigen gereedschappen zelf mee te brengen.)Wat nou zo leuk is dat je ziet dat mensen vooruit gaan met hun werk en er een hoop plezier in beleven. Dit, omdat de aandacht uitgaat naar de deelnemer en het produkt. Geen eindeloze discussies over wat men heeft gehoord over hoe het moet, en hoe het niet moet...Nee, zelf aan het werk gaan en woorden omzetten in daden! Voor velen heeft Silflor blijkbaar een wat hoge drempel als het gaat om de aankoop ervan en het verwerken ervan, maar deze drempel is echter zo verholpen....

Velen hebben koudwatervrees, en dat is na afloop van een dergelijke doe-dag geheel weg zo blijkt uit de reacties. Het mooie is dat je de resultaten bij iemand ziet groeien. Zo ook de cursist van toen welke nu Projekt Angstelkade heeft gebouwd in model, zie RM maart 2008 in het artikel over Rijswijk...Hetzelfde geldt voor een gedreven modelbouwer die bekend is van zijn website

gemeente Laagstad-Hoogdorp. Puik werk mannen! Leuk om te zien dat er mensen zijn die zo gedreven zijn en de tijd willen nemen om hun scenery op orde te krijgen met vaak verbluffende resultaten. Inmiddels hebben we een eigen smalspoor club opgericht naar Nederlands voorbeeld omstreeks 1920, en daar zie ik ook collega-modelspoorders enorm groeien in hun werk als het gaat om scenery. Heeft u vragen hierover, neemt u contact op via de button Contact op de homepage.

 

wp0070ed9e.png
wpc6602c40.png