Reykjavik

IJsland zomer 2008

vorige bestemmingReykjavik

Vlakbij Reykjavik ligt een vliegveld voor vluchten naar bestemmingen in IJsland, de Farøer eilanden en Groenland. Wij vliegen echter vanuit Amsterdam naar Keflavik international airport, de luchthaven voor vluchten van en naar Europa en Amerika, op zo'n 50km ten zuidwesten van Reykjavik.
De printer bij Avis werkt niet en zorgt helaas voor wat vertraging bij het ophalen van de huurauto, zodat we pas om 5 uur 's middags in de motregen vertrekken richting Reykjavik. We slaan al ruim voor het centrum rechtsaf richting Selfoss, om pas weer aan het eind van de vakantie terug te komen in 's werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad.

Reykjavik verkennen we met de stadsbus en te voet. Natuurlijk wordt er geshopt en IJslands gegeten (pizza :>)
Eind juli 2008 werden de hoogste temperaturen in Reykjavik gemeten sinds 1870 (~26 °). Een prima moment dus om het strand van Nautholsvik te bezoeken (een baaitje met zandstrand en verwarmd water net buiten het centrum).
Een vikingschip in Reykjavik.
In het Sagamuseum in het Perlan gebouw zijn de oude sages van IJsland prachtig uitgebeeld met levensechte beelden. Je hebt er een prima uitzicht over de stad en vindt er binnen en buiten een (kunstmatige) geiser.

In een buitenwijk van Reykjavik brengen we ruim 2 weken later de huurauto terug, waarna we met een busje worden afgezet bij ons hotel, het Park Inn. Met de stadsbus zijn we zo in de binnenstad waar we lekker rondwandelen en shoppen. We bezoeken het hoger gelegen Perlan, met een mooi uitzicht over de stad en het Saga museum, waar de IJslandse saga's levensecht zijn uitgebeeld. Natuurlijk wordt er ook weer gezwommen (in het grote Laugardalslaug bad op loopafstand van ons hotel). Het is echt heel warm voor IJslandse begrippen (26 graden) en we bezoeken dan ook het Nautholsvik strandje, met verwarmd zeewater. 's Avonds laten we het Reykjavikse uitgaansleven voor wat het is. In onze hotelkamer lezen we onze leesboeken uit en kijken we een beetje TV (die voor het eerst in weken meer dan 1 IJslandse zender laat zien).

volgende bestemming

Blue lagoon

De busdienst terug naar Keflavik biedt de mogelijkheid om onderweg de Blue Lagoon te bezoeken, terwijl de koffers en tassen onderin de bus blijven. Het is wat drukker en decadenter dan de andere baden die we bezochten maar eenmaal buiten in het heerlijk warme melkwitte water is het heerlijk ontspannen. Helemaal uitgerust gaan we weer naar huis.

Highslide JS
Blue lagoon

Highslide JS
Blue lagoon

Wat is er te doen

Reykjavik is een kleine overzichtelijke stad met groen, cultuur en vermaak. Op visitreykjavik vind je meer info.