CREATIEVE VAKANTIES, SCHILDERVAKANTIES in FRANKRIJK CAMPING la F‘RET du MORVAN in de BOURGOGNE

De Franse Morvan
Schildervakantie in Frankrijk | Hanny Holdijk

Let op onderstaande schildervakantie is niet meer te boeken!!!

Schildervakantie op camping in de Morvan (2007):

De camping is een kleine gezinscamping op een voormalige boerderij met ongeveer 3 hectare bos en ruim 6 hectare weiland. Door de kleinschalige opzet van de camping hebben zij het landelijke karakter weten te waarborgen. De afstanden tussen de diverse tenten onderling zijn zeer ruim, iedere tent heeft uitzicht over een groot gebied. De camping ligt op een zuidhelling en heeft daardoor volop zon. Onder de foto's vind u informatie over de schildercursus.

Camping La Fôret
Larochemillay
Camping La Fôret
Camping La Fôret
Camping La Fôret
Camping La Fôret

 

Aan maximaal 8 cursisten geef ik op deze prachtige locatie een gecombineerde teken/schildercursus. Dit ziet er als volgt uit: 1 uur ontwerp schetsen met gebruikmaking van verschillende materialen zoals houtskool, pen en inkt en pastelkrijt en daarna schilderen. Iedere dag krijgt u een andere opdracht waardoor u een gevarieerd programma krijgt. De cursus is geschikt voor de beginnende en gevordere schilder. Door mijn ruime ervaring met kinderen zijn ook zij van harte welkom.

Hoe ziet zo'n week op de camping er uit:
Aankomst en vertrek op zaterdag of zondag, u neemt uw intrek in een luxe ingericht bungalow of pyramidetent.
Maandag t/m Vrijdag 's ochtends schilderles, 's middags vrij. Het ontbijt en de lunch gebruikt u gezamenlijk, dit wordt door de camping verzocht. Het diner kunt u zelf koken in uw tent, u mag aanschuiven bij de gastvrouw tegen een kleine vergoeding (Table d'hotel) of u gaat elders uiteten. Er zijn in de buurt diverse restaurants en eetgelegenheden.


Camping La Forêt du Morvan:
De camping ligt in de Morvan met haar Parc Naturel Regional du Morvan. Dit is een prachtig gebied met zowel natuur als oude stadjes met typisch Franse terrasjes, markten of historische bezienswaardigheden. De camping ligt tussen de plaatsen Autun, Château-Chinon en Luzy op ruwweg 750km van Utrecht. Hier zijn naast de normale voorzieningen in de zomer diverse feesten en markten te bezoeken. De omgeving van de camping is heuvelachtig en zeer bosrijk; uitermate geschikt voor een wandeltocht, fietstocht en natuurlijk schilderen en/of tekenen.

In de directe omgeving van de camping ligt Mont Beuvray. Op deze berg is een Keltisch Museum ingericht. In de zomermaanden worden hier door archeologen uit heel Europa opgravingen verricht die u met eigen ogen kunt bewonderen. Ook kunt u in de buurt paardrijden. Bij het Lac des Settons kunt u een bootje of een waterfiets huren, zeilen en windsurfen. Het dichtstbijzijnde dorp in de omgeving van de camping is Larochemillay. In dit dorpje waar het kasteel tegen de heuvel ligt, vindt u een bakkerswinkeltje annex kruidenier, een restaurant en het postkantoor.

Lac des Settons
Lac de Settons

Waterfietsen, surfen en zeilen op het Lac des Settons
Lac de Settons, waterfietsen
Wandelingen op Mont Beuvray
Wandelen op Mont Beuvray
Keltisch e tempel dicht bij Autun
Keltische tempel van Janus bij Autun

Uitzicht vanaf Mont Beuvray
Mont Beuvray uitzicht
Moulins-Engilbert
Moulins-Engilbert (25km)
De Morvan
De Morvan

Autun
Autun (30km)
Saint Honore Les Bains
Saint Honoré-Les-Bains (20km)


Autun, Beaune en de Bourgogne:

Wilt u eens een dagtripje in de omgeving maken dan kunt u bijvoorbeeld naar Autun om aldaar de nog altijd aanwezige, zij het bescheiden, Romeinse theater, een Romeinse poort en twee muren van een Romeinse tempel te bekijken. Krukje, doek en ezel mee! Een kathedraal uit de twaalfde eeuw bepaalt de horizon van Autun. Voor de kerk staat een fontein in dezelfde stijl. Verder naar het oosten verschijnen langzamerhand de eerste wijngaarden van de Bourgogne. Nolay met zijn middeleeuwse markthal van kastanjehout is eveneens een korte stop waard. Iets verderop biedt het op een rotspunt gelegen kasteel van Rochepot een schilderachtige aanblik. Daar voorbij doemt plots een heel ander landschap op: voorbij een bocht ontstaat ineens een weids uitzicht over de wijnstreek rond Beaune.

In Beaune met zijn vestingwallen en zijn Notre-Dame verdient met name het prachtige dak van het Hotel-Dieu aandacht. Onder dat wereldberoemde dak schuilt een aardig museum over de geschiedenis van dit gebouw, waarin ruim 500 jaar lang een combinatie van daklozenopvang annex ziekenhuis gevestigd was.

Beaune Hospice
Beaune, Hôtel Dieu (Hospice de Beaune)
De beroemde wijnstreek Le Côte d'or
Le Côte d'or
De Bourgogne
 

Hanny Holdijk . Wilgenkampweg 75 . 7547 RZ Enschede +31 053 4282655

Alle teksten en foto's op deze site vallen onder het auteursrecht. Reproductie in welke vorm dan ook, zonder schriftelijke toestemming is strafbaar. ©2005 - 2007 HANNY HOLDIJK