HANNY HOLDIJK, BEELDEND KUNSTENAAR (KUNSTSCHILDER) uit TWEKKELO bij ENSCHEDE in TWENTE

HOME
CONTACT
WORKSHOP
ATELIER
KUNST
EXPOSITIES
OPDRACHTEN
Hanny Holdijk | Artist, beeldend kunstenaar uit Enschede.Hallo allemaal. Mijn naam is Hanny Holdijk, ik ben geboren op 26 oktober 1951 in Enschede. Ik ben kunstenares of anders gezegd beeldend kunstenaar met een atelier aan huis in Twekkelo. Twekkelo ligt in het mooie Twentse coulissenlandschap tussen Enschede en Hengelo. Ik woon en werk, zoals al gezegd dus, in het Twentse Twekkelo nabij Enschede. Van jongs af aan was ik bezig met tekenen en boetseren. Ik heb tekencursussen gevolgd en les gehad van diverse bekwame kunstenaars. Vanaf 1999 ben ik meer tijd aan schilderen gaan besteden en ontwikkel me daarin steeds verder. Het liefst werkt ik met acrylverf in heldere kleuren. Ik probeer d.m.v. verschillende texturen en contrasten een soort blijheid of melancholie in mijn doeken over te brengen, Onderwerpen zoals muziek, dans, dieren, maar vooral de mens in al zijn hoedanigheden zijn inspiratiebronnen.

De nieuwsgierigheid, het verlangen naar wat nog gaat komen en een zoektocht naar wat het leven nog voor mij in petto heeft, stimuleren mij enorm. Misschien wel een soort heimwee naar vroeger... of later?

Ik gebruik verschillende materialen, zoals houtskool, pastelkrijt, waterverf, olieverf en acryl. Ik schilder overwegend figuratief waarbij de mens in al haar verschijningsvormen centraal staat. Daarnaast vervaardig ik graag abstracte composities en stillevens zoals je in mijn galerie, denk ik, goed kunt zien.

Naast zelf schilderen, hou ik me ook erg graag bezig met het geven van diverse cursussen en workshops schilderen en tekenen voor kleine groepen volwassenen. Verder ben ik erg graag bezig met het projekt "kunst in de klas", voor meer informatie hierover kun u hier verder terecht.
 
 
 

Alle teksten en foto's op deze site vallen onder het auteursrecht. Reproductie in welke vorm dan ook, zonder schriftelijke toestemming is strafbaar. ©2005-2007 Hanny Holdijk