Sportmassage

Sportmassage is volgens de NGS te omschrijven als: het treffen van maatregelen ter verbetering van de conditie van de cliënt en ter voorkoming of vermindering (van recidivering) van blessures van cliënten.

Een sportmasseur kan daarbij gebruik maken van maatregelen als masseren, tapen en bandageren, informeren en adviseren en zorg verlenen bij acuut sportletsel (EHBSO).


Veel van mijn cliënten komen langs met acute blessures. Met massage maak ik vastzittende spieren los. Hierdoor komt de doorbloeding weer op gang, kunnen de gevormde afvalstoffen beter worden afgevoerd en kunnen de spieren snel herstellen. Er zijn verschillende massagetechnieken, zoals wrijven, kneden, klopbewegingen en schudden.

Sportmassage kan ook goed worden toegepast vóór een (sport)-inspanning, zodat de door massage soepel geworden spieren de afvalstoffen beter kunnen verwerken. Ook kan ik preventief bandages of tapes aanleggen, om extra steun te geven na een herstelde blessure, of bijvoorbeeld bij een zwakke enkel of knie. Zo kunnen blessures worden voorkomen.