Astrologie en gezondheid

 

Het begrip astrologie is, denk ik, met nog geen duizend woorden uit te leggen, je moet het geleerd en in de praktijk gebracht hebben en het moet deel zijn gaan uitmaken van je levensbeschouwing.
Gezondheid en astrologie is een logisch gevolg op het groeiende bewustzijn van de samenhang tussen lichaam, ziel en geest.
Bij het duiden van iemands karakter (horoscoop) komt ook vaak de gezondheid aan bod waarbij je overeenkomsten kunt laten zien tussen karaktereigenschappen en de lichamelijke ontwikkeling of bepaalde ziektebeelden.

Astrologie is een taal die in symbolen vertelt hoe mooi, maar ook hoe complex ieder mens in elkaar zit, en juist die complexiteit kan aanleiding geven tot onbegrip over wie wij zelf zijn.
Dit kan leiden tot een verkeerd hanteren van onze mogelijkheden, waardoor er een disharmonie van het energieveld ontstaat, hetgeen zich kan uiten op het fysieke, emotionele of mentale vlak.

Vanuit het geheel gezien is al het leven een combinatie van energieŽn en is ieder mens een energiepatroon in harmonie.
De wisselwerking echter met de omgeving kan zowel verrijkend als verstorend op onze energie inwerken.
Astrologie kan iemand helpen om de energiestromen in zichzelf te herkennen en te waarderen.
De elementen in de astrologie geven duidelijk aan welk temperament er in jou als mens zit en de algehele gezondheid hangt nauw samen met de waardering van dit temperament.

Het onderdrukken van impulsiviteit, doordat men denkt of weet dat deze eigenschap in de buitenwereld niet op prijs wordt gesteld b.v., kan leiden tot lichamelijke reacties zoals ontstekingsprocessen.
Impulsiviteit die van nature aanwezig is en getuigt van zelfbewustzijn en doelgerichtheid mag er zijn en mag ook gewaardeerd worden.
Ook een gevoelige aard die zich in de maatschappij vele malen stoot aan bruutheid, hardheid, snelheid en zelfs aan al die ů zo logische redenaties kan lichamelijke problemen krijgen met de slijmvliezen en de vochthuishouding.

Astrologie heeft als doel inzicht te geven in energiepatronen en ik probeer door middel van de horoscoop uit te leggen hoe jouw energiepatroon in elkaar zit op het psychologische en het fysieke vlak.

 

 
Ram
Stier
Tweelingen
Kreeft
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen
 

 

 Copyright 2005-2009 © Bep Jonker - All rights Reserved
designed by SimpelSites.nl