flagnl flaguk

Welkom.....

Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
 

.....op de genealogiepagina van de familie Van der Poel die haar oorsprong kent in het Kromme-Rijngebied, om precies te zijn in Werkhoven, gelegen ten zuiden van de stad Utrecht. De oudste mij bekende akte stamt namelijk uit het trouwboek van de RK parochie Werkhoven en is gedateerd "In 't laaste van ocktober" van het jaar 1672. Jan Teunisse van der Poel trouwt dan met Niesje Gerrits van Velpen. In 1722 vertrekt het stel echter naar Odijk waar de bakermat ligt van alle door mij onderzochte families Van der Poel. Van hieruit waaierde men uit naar Haarzuilens of IJsselstein om daar hun beroep als landbouwer voort te zetten of anderszins in de stad Utrecht om daar hun karige boterham te verdienen. Naast de Van der Poelen die de provincie Utrecht trouw bleven belandde een aanzienlijk deel in streken en plaatsen daarbuiten. Veel nazaten wonen tegenwoordig in Werkhoven, IJsselstein en Wijk bij Duurstede terwijl anderen zich in Amsterdam en Tilburg vestigden.
Door het huwelijk van mijn overgrootmoeder Maria Gertrudis Limpens met Antonius Theodorus van der Poel in 1907 werd mijn grootvader "gewettigd" en ging de achternaam Van der Poel dragen. Uit respect daarvoor heb ik een genealogie Van der Poel gemaakt.

Het is de bedoeling dat alle genealogische gegevens van onze en verwante families hier verzameld worden. U kunt hier tevens de stambomen van de families Schleijper, Debets en Meijs raadplegen. Mocht u aanvullende gegevens of correcties hebben stuur een e-mail naar jvdpo66@planet.nl . Gegevens zoals datums van geboorte of overlijdensadvertenties of oude gezin- of trouwfoto’s en foto’s van grafstenen zijn allemaal van harte welkom. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Joost van der Poel
 

Oorsprong familienaam

Poel, van de / der verklaring: Duidt op bewoning van een plek met een poel (waterplas, moeras) of in de nabijheid van een lokatie genaamd De Poel. Er kan eventueel verwarring met het woord pol = '(opgeworpen) hoogte' zijn opgetreden; vergelijk bijvoorbeeld de naam Aalpoel versus Aalpol.

Lees verder

Social

  • HTML tutorial
  • HTML tutorial
  • HTML tutorial
  • HTML tutorial