LINKS


Wij zouden op deze pagina vele honderden links naar andere orgel- of muzieksites kunnen geven, maar gelukkig zijn er twee sites die wat dat betreft alles wel zo'n beetje in huis hebben. En waarom zouden wij opnieuw het wiel moeten uitvinden?

KNOV -Site van de Koninklijke Nederlandse Organisten Vereniging, meer speciaal van het orgaan van deze vereniging: hetOrgel. Deze site heeft alle links gerubriceerd per land. Zeer de moeite waard.

Konservatorium Wien - Deze site wordt beheerd door orgeldocent (en organist van de Weense Augustinerkirche) Michael Gailit. De links zijn onderverdeeld in commercieel en niet-commercieel. Ook aardig is de link naar het (vrij klassieke) kerkmuziekprogramma van de Augustinerkirche met haar fraaie orgels van Rieger en Reil.

Tips van onze webmaster:

www.rotterdamorgelstad.nl - Nieuws over het orgelleven in Rotterdam (orgels, organisten, concerten, manifestaties enz. enz.)

http://kerkenzeeland.50webs.com:80/ - Nog groeiende website over het orgelbestand van de provincie Zeeland

www.concertenzoetermeer.nl - Alle concerten in de Oude Kerk van Zoetermeer op een rijtje......

http://home.wanadoo.nl/loeknouwens - Website van de Stichting Orgelstad Leiden

http://www.xs4all.nl/~jwk4ever/muziekgids/orgels.htm - Uitgebreide linkpagina over orgels en organisten in Nederland van de hand van Marinus Kalk. 

www.mariekestoel.nl - Webstek van de organiste van de Haagse Houtrustkerk en informatie over haar werk, achtergrond, composities en de orgels in de Houtrustkerk.

www.kunstcentrum-kloosterkerk.nl  - Alle informatie over concerten en over de Haagse Kloosterkerk

http://home.planet.nl/~jac00767/ - Website van Hans Jacobi, organist van de Remonstrantse Kerk Kapel West

www.janhage.nl - Website van de organist van de Haagse Kloosterkerk

www.mayertjes.nl/Harry - Site over de Twentse organist-componist Harry Mayer

www.vlaardingseorgels.nl - Informatieve en degelijke website van Jan van Roon met de geschiedenis van alle orgels in Vlaardingen, ook de verdwenen instrumenten

www.tonreijnaerdtsorganpage.nl - Website van de Maastrichtse organist, componist en fotograaf Ton Reijnaerdts.

www.st-orgelcultuur-flevoland.nl - Over de orgels en het orgelleven in Flevoland

http://62.166.20.31/vasteburcht/orgel.htm - Het Maarschalkerweerdorgel van de Vaste Burchtkerk te Gouda

http://go.to/arnhem-organ.nl - Een vergelijkbare site als die van de HOK. Men is druk doende alle Arnhemse orgels te beschrijven en af te beelden. Hulp van derden wordt dringend gevraagd!

www.gewalcker.de - Website gewijd aan het beroemde bedrijf E.F. Walcker & Cie. Eind vorig jaar verkeerde dit bedrijf in grote problemen: een faillissement werd uitgesproken, de eigenaar, dhr. Werner Walcker-Mayer kwam te overlijden en enkele oud-werknemers trachtten onder de naam Walcker een nieuw bedrijf op te zetten, hierbij gehinderd door Gert Walcker, v.m. mede-directeur. Met succes vocht hij deze gang van zaken aan bij de rechtbank in Saarbrücken en werd zelf eigenaar van de naam Walcker. Onder deze naam beheert hij nu het familiearchief en restaureert en ontwerpt hij wederom orgels, met als specialisme de restauratie van Walckerorgels. Op de site is een complete opuslijst te downloaden, alsmede enige curieuze firmacatalogi uit de vorige eeuw. In de toekomst wil Walcker de klanken van enkele Walckerorgels volledig gedigitaliseerd op zijn site zetten zodat ook die gedownload en naar believen kunnen worden gebruikt. Interessant experiment! De hele site is extreem informatief! 

http://meijer.rijswijknet.nl/ - Website van HOK-lid en organist van de Rijswijkse Nieuwe Kerk Philip Meijer

www.sanderbooij.com - Een link naar de site van een jonge Nederlandse orgelbouwer

www.aarnouddegroen.com - Site van organist Aarnoud de Groen, HOK-lid en werkzaam in de Bethlehemkerk.

www.aartdekort.nl - Site van oud-HOK-voorzitter en webmaster Aart de Kort

www.doornhein2.myweb.nl - Site van organist/pianist Anton Doornhein, één van onze leden.

www.patrickhopper.com - Site van pianist/organist/dirgent Patrick Hopper, eveneens HOK-lid

www.hetwassenaarsmuziekhuis.nl en www.warnerfokkens.nl  - Sites van de cantor-organist van de Haagse Bergkerk.

www.google.com - De ultieme zoekmachine (grote oogst aan sites en razendsnel). Mogelijkheid om te zoeken in een bepaalde taal. 

www.tvierbergen.nl/c-base - Uitgebreide concertagenda voor orgel-, koor en andere (kerkelijke) concerten

kerkorgel.pagina.nl - Een 'dochter' van de succesvolle Nederlandse startpagina, maar dan met heel veel orgellinks

Pels pvba Herselt (B.)Orgelbouw - Eenvoudig vormgegeven site met orgelnieuws uit België.

Orgels in Nederland - Site over het Nederlandse orgel; bovendien mogelijkheden tot plaatsen van of reageren op advertenties.

Maarschalkerweerdorgel in Gouda, Geref. Vrijgemaakt - Uitvoerige historie van dit interessante orgel

Adema-orgel in Pijnacker - HOK-lid en organist Ed van Aken schreef over 'zijn' orgel een zeer lezenswaardige brochure die nu ook op internet is te bekijken. Tevens informaties over de firma Adema en enkele Adema-orgels.

Orgels, orgelbouwers etc. in Frankrijk - Alles wat U altijd al had willen weten over het Franse orgel maar nooit durfde vragen. (met dank aan Johan Groen)

www.klassik.com - Duits (Regensburg) verzendhuis van klassieke CD's. Men beweert ruim 800.000 CD's te kunnen leveren. Dat is nogal wat. Uit eigen ervaring weten wij dat verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk zijn en de afhandeling correct en vlot is (wij worden niet gesponsord!)

www.haagsorgelkontakt.nl - Onze naamgenoot (HOK) die zich bezighoudt met de coördinatie van de orgelconcerten in de Haagse binnenstadskerken