John Körver
     Cartoonist & Sneltekenaar
      “ Zeg maar KURF ”
DELFGAUW

06 - 23 97 40 20
 Info@kurf.nl
www.kurf.nl
    
      NEW : BLOG
      NIEUW :
CARTOONS FUNKTIONEEL  
CARTOONWORKSHOPS
Ik geef regelmatig cartoon workshops voor bedrijven. Het doel hiervan kan verschillen van gewoon een leuk samenzijn en iets nieuws en ludieks leren tot een meer gerichte doelstelling. De gemaakte cartoons kunnen van alles communiceren over een bewust gekozen thema. Ik doe dit vaak samen met Maarten Wolterink

Wij hebben een standaardworkshop uitgewerkt met bijbehorend werkboekje en uitleg op flipovervellen. Tekentechnieken, conceptontwikkeling zijn onderwerpen die behandeld worden. Van de eerste stap, het bedenken van een idee tot de definitieve uitwerking van de cartoon.

De workshop kan ook op maat gemaakt worden rond een thema; hierbij kunnen wij ook speciaal voor de workshop een cartoon maken die op de voorkant van het werkboekje komt.

Echt kunnen tekenen is absoluut niet nodig; iedereen kan een leuke cartoon maken. Het gaat om het uitbeelden van de grap.

Gezamenlijk kunnen we groepen aan van zo’n 40 a 50 mensen; zo’n 20 personen per tekenaar. Tijdsduur is 1 1/2 uur exclusief pauze.

We zorgen zelf voor het tekenmateriaal; de aanwezigheid van 2 flipovers is handig.
Workshopklanten :
- Landal
- JCI
- HEINEKEN
- ILC Waalwijk
- COA
- KRO’s Mirakel van de Schoonheid
- DSM
- SVB
- Gemeente Ochten
- ING BANK
- D REIZEN GORINCHEM
- Ministerie van Defensie
- Computer Profile via Planet Event
- het KADASTER (2011) via
  TimeOutEvents
WORKSHOPS
WORKSHOP KARIKATUURTEKENEN
Ook een workshop over karikatuurtekenen is leuk om te volgen.

Je leert in kort tijdsbestek veel over de kunst van het karikatuurtekenen; van uit de basis van het normale gezicht gaan we leren kijken met de bril van een karikatuurtekenaar. We werken in tweetallen en we gaan elkaar als karikatuur tekenen; eindelijk de kans om die collega/baas/vriend of neef eens leuk neer te zetten; en hou je niet in!