Genealogie-pagina van Monica Kwant-de Beer

 

 

 

 

 

AALBERTS

 

KWANT Helpman/Haren

 

RAUWERDA

 

VELTHUIZEN/VELDHUIZEN

 

Foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst bijgewerkt op:

16 oktober 2008

 

Op deze pagina´s vindt u de resultaten van mijn onderzoek naar de families Aalberts, Kwant, Rauwerda en Veldhuizen.

Voor- en achternamen

 

In 1811 werd het voeren van een achternaam verplicht gesteld. In de provincie Utrecht had een groot deel van de bevolking al een vanouds bekende achternaam. Dezelfde achternaam werd vaak op verschillende manieren geschreven. Dit komt onder andere, omdat lang niet iedereen zijn of haar eigen naam kon schrijven. Hierdoor komt de naam Veldhuizen met een "d" en een "t" voor en soms ook met "van" ervoor.

Onze voorouders vernoemden hun kinderen in het algemeen volgens een vast patroon. Het eerste kind werd naar opa of oma van vaderskant vernoemd en het tweede kind naar opa of oma van moederskant. Het komt ook voor dat meerdere kinderen in het gezin dezelfde voornaam hebben gekregen. Meestal is hiervan de reden dat de eerstgeborene jong is overleden en een volgend kind weer dezelfde naam kreeg, bijvoorbeeld omdat opa toch vernoemd moest blijven.

 

Van de familie Kwant heb ik alle gevonden huwelijken in de provincie Groningen verwerkt in mijn database. Dit heeft een aantal takken opgeleverd, waarvan de verdere onderlinge verbanden nog nader onderzocht moeten worden. Naast de tak uit Helpman/Haren zijn de volgende takken gevonden:

 

Uit privacy oogpunt zijn alleen volledige data van reeds overleden personen weergegeven.

 

Voor correcties, aanvullingen en/of opmerkingen kunt u contact met mij opnemen via: m.kwant@planet.nl of laat een berichtje achter in mijn gastenboek.