Lambrix Elektrotechniek

 Elektrotechniek


Home Elektrotechniek Beveiliging Verhuur Evenementen Webwinkel Bedrijfsgegevens
 

Ventilatie

Vroeger werd volstaan met natuurlijke ventilatie van de ruimtes. De verse buitenlucht drong de woningen binnen via spleten, kieren en ramen en werd afgevoerd via enkele ventilatiekanalen met natuurlijke trek. 


In de moderne, goed ge´soleerde en kierdichte woningen is dit niet meer voldoende. De woningen zijn zo goed afgesloten, dat zonder extra maatregelen een bedompt en ongezond klimaat zou ontstaan. Ook treden er in een slecht geventileerde woning vaak vochtproblemen op en kan er plaatselijk op wanden schimmelvorming ontstaan. 


Om toch extra verse lucht toe te laten treden wordt in de moderne woningbouw gebruik gemaakt van mechanische ventilatie. Met een centrale (box)ventilator wordt geforceerd lucht uit de woning getrokken. Op de ventilator is meestal een kanaalsysteem aangesloten waarbij afzuiging plaatsvindt via de keuken, badkamer en toilet. 


Doordat er onderdruk in de woning wordt opgebouwd, zal er min of meer geforceerd, extra verse lucht tot de woning toetreden. Bij nieuwbouw is toepassing mechanische ventilatie een vereiste voor het verkrijgen van een bouwvergunning.

 

 

 

 

 

 

 

Want goed ventileren is 24 uur per dag ventileren !!! - Kijk ook op www.vrom.nl/ventilatie - Of doe de gezond wonen test op www.vrom.nl/woonikwelgezond?