index 2000

Bron: Nieuwe Noordhollandse Courant

Datum: 24-07-2000

Honkballers Petrels snakken naar vakantie

Van onze verslaggever DAAN PONSIOEN

PURMEREND/HOOFDDORP - De honkballers van Flying Petrels lopen op hun laatste benen. Een 7-0 voorsprong in Hoofddorp op Pioniers 2 bleek voor de formatie van Van den Eeckhout/Dimmendaal geen garantie voor twee punten. Nadat Petrels zaterdag op sportpark De Dop met 4-7 had verloren was het gisteren 11-7 in het voordeel van Pioniers.

,,We hebben de grootste moeite om een team op de been te brengen", zuchtte Peter Dimendaal na afloop. Wytze Veenstra raakte zaterdag voor de wedstrijd geblesseerd en zondagmorgen meldde ook Sean Swart zich af.

Door de blessure van Wytze Veenstra maakte Roy Slond eerder zijn rentree dan hij zelf verwacht had. Hij was donderdag, nadat hij hersteld was van een gebroken neus, voor het eerst weer gaan trainen. En zaterdag verving hij Veenstra op het derde honk.

In de derde inning poetste Petrels een 0-1 achterstand weg. Erik de Roos sloeg een honkslag en Sergio Koelemij en Dennis van den Eeckhout volgden zijn voorbeeld. Dat resulteerde in een run voor De Roos.

In de zesde ronde kreeg Petrels-pitcher Raymond Roussou het moeilijk. Met een man uit liepen de honken vol. Dankzij een dubbelspel kwam Petrels met een punt tegen nog goed uit de inning. Een inning later was het na drie honkslagen op rij gebeurd met Roussou. Jurjen Norg kreeg de ondankbare taak om met twee honken bezet en nul nullen het karwei te klaren. Bij 2-7 zette hij Kevin Faries, zijn clubmaatje van Jong Oranje, aan de kant. Die had Norg geprovoceerd, de Petrels-werper reageerde en werd door plaatscheidsrechter Langbroek van het veld gestuurd. Omdat Rutger Zwaal al was ingevallen voor Jasper Blok, mocht Zeeg de Voos de wedstrijd uitgooien. Hij deed dat meer dan verdienstelijk. De Voos kreeg zelis geen honkslag tegen en hield Pioniers op zeven punten.

In de gelijkmakende zevende inning had Petrels de achterstand teruggebracht tot 4-7. Roy Slond, Erik de Roos en Sergio Koelemij tekenden voor de punten. In de negende slagbeurt kreeg Petrels drie honken bezet met een man uit. Zeeg de Voos had zich onsterfelijk kunnen maken met een homerun, waarmee Petrels de wedstrijd met 8-7 zou hebben gewonnen. Hij kreeg echter drie slag en vervolgens werd Dennis van den Eeckhou~t voor de derde nul uit gevangen.

Pioniers 2 100 001 500 =7
Petrels 001 000 300 =4

Werpcijfers Petrels: Raymond Roussou (6+3) 2-4-8-2, Jurjen Norg (7 man) 2-0-3-0, Zeeg de Voos (2) 0-2-0-1. Pioniers 2: Julian Lampe (9) 4-2-10-2.
Slaggemiddelden Petrels. Erik de Roos 0.750, Sergio Koelemij 0.500, Dennis van den Eeckhout 0.400, Roy Slond en Felix Mijne 0.250.

In Hoofddorp leek Petrels revanche te nemen, maar de 7-0 voorsprong in de derde inning was een slagbeurt later helemaal verdwenen.

Naast Veenstra en Swart ontbrak ook Nick Tieman op het appel. Arjan Plomp speelcle daarom na zijn rentree voor het eerst weer als korte stop en dat spelletje is hij nog niet verleerd. Roy Slond stond weer op drie en werper Menno Leeflang acteerde dit keer als de aangewezen slagman ,,De jongens zitten er helemaal doorheen", vond ook Rob van den Eeckhout. ,,Bovendien hebben ze het aan slag niet altijd goed gespeeld." De kritiek van de coach was met name op het werpen van Erik de Vries. ,,Je kon zien dat hij het zwaar had, maar dan zijn er nog jongens die na vierwijd van hun voorganger zwauien op de eerste bal. "

De start van Petrels was goed. Zeeg de Voos was goed voor een honkslag en het veld van Pioniers 2 grabbelde daarna op een tik van Arian Plomp. De Voos scoorde op een tweehonker van Dennis van den Eeckhout en Plomp haalde de thuisplaat op een tik van Pepijn Blok. In de derde slagbeurt liepen de Purmerenders uit naar 0-7. Dennis van den Eeckhout, Roy Slond, Felix Mijne, Menno Leeflang en Erik de Roos haalden de thuisplaat.

Het betekende na vijf honkslagen en een keer vier wijd het einde voor Pioniers-werper David Scholten. Erik de Vries, de pitcher-coach van de Hooiddorpers nam het werpen over en hij legde de Petrels-aanval verder aan banden.

In de gelijkmakende derde inning kwam Pioniers terug tot 3-7 en na de vierde ronde was het weer gelijk 7-7. Bij 4-7 kreeg Norg opnieuw de ondankbare taak het vuile werk op te knappen, maar hij kon met drie honken bezet, niet voorkomen dat Pioniers langszij kwam.

Een inning later kwam de thuisclub op voorsprong en in de zevende inning scoorde Pioniers nog eens drie keer. Dat betekende het definitieve einde voor Petrels. Leeflang nam in de zevende ronde het pitchen van Norg over.

In de laatste inning begon Felix Mijne nog wel met een honkslag, maar Menno Leeflang sloeg de bal in de dubbel en Erik de Roos was daarna de laatste nul.

Petrels 250 000 000 = 7
Pioniers 2 003 410 30x =11

Werpcijfers Pioniers 2: David Scholten (2+7)1-3-8-1, Erik de Vries (6+2) 2-3-4-0. Petrels: Rutger Zwaal (3+6) 3-6-6-1, Jurjen Norg (2+6) 0-18-0, Menno Leeflang 1(+4)1-1-0-0.
Slaggemiddelden Petrels: Roy Slond en Felix Mijne 0.500 Sergio Koelemij, Dennis van den Eeckhout en Erik de Roos 0.4 00, Zeeg de Voos en Meeno Leelfang 0.250.

top | index