Genealogiepagina van Harry Luijten

De gegevens die op deze webpagina stonden, zijn met name interessant voor een ieder die voorouderonderzoek doet in de regio Zuid-Limburg en in het bijzonder de gemeente Nuth.

Verder stonden hier ook de kwartierstaat van mijn echtgenote Clementine Bastianen en de kwartierstaat van mijn zwager Clemens de Kroon.

Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar: clemhar@planet.nl

 Deutschsprachige version:


Inhoud


Huidige projecten

 

kwartierstaat Luijten-Erens

De kwartierstaat van Harry Luijten met als zwaartepunt Zuid-Limburg ( met name omgeving Nuth) en uitlopers naar Zuid-Holland, Brabant en de Belgische en Duitse grensstreken van Zuid-Limburg.

Websites met informatie en/of veel doorverwijzingen: Genealogie in Limburg door E. Dubois; Oud-Limburg (B) door T. Thijs; Parochieregisters van Hechtel en Eksel en Overpelt door M. Philippe; Généalogies au pays de Herve

 

kwartierstaat Bastianen-Broeders

De kwartierstaat van Clementine Bastianen in de regio Breda-Oosterhout

 

kwartierstaat de Kroon-Merkx

De kwartierstaat van Clemens de Kroon met veel voorouders in de regio Culemborg. De families de Kroon en Merkx komen echter oorspronkelijk uit Oirschot, respectievelijk Best (zie voor de familie Merkx  ook de website van Yvonne Markx www.markx.defamilie.nl)

 

 

kwartierstaat  Derichs-Hageman

 

De kwartierstaat van mijn peettante Elisabeth Antoinette Derichs, tweede echtgenote van mijn grootvader Jan Willem Luijten.

De eerste generaties zijn gesitueerd in Maastricht en Grave. 

 

genealogie Blezer

Nagenoeg alle naamdragers Blezer, Bleezer, Bleeser, Bleser en Blesers uit Zuid-Limburg stammen af van hetzelfde echtpaar Bleser-Swaenen uit Sippenaeken (B).

 

genealogie Luijten

alle nakomelingen Luijten van Joannes Luijten en Peetgen Hoensbroeck uit Geleen

 

genealogie Erens

Alle nakomelingen van Leonardus Erens en Maria Scheren uit Kerkrade, wier zoon  Hendrik Erens zich in 1722 als molenaar te Brommelen-Wijnandsrade vestigde.

 

genealogie Liedekerken

Alle nakomelingen Liedekerken van Cornelius Lijdekercken die rond 1695 in Nuth kwam wonen. Met dank aan wijlen Jan Joseph Liedekerken

 

index comparanten schepenbank Nuth

Overzicht van alle personen die in het transportregister van Nuth (LvO 1755-1766) als belanghebbende voorkomen. Dit overzicht staat ook als klapper in de studiezaal van het RAL te Maastricht.

 

index comparanten schatboek van de schepenbank Nuth

Overzicht van alle personen die in het schatboek van Nuth (GAH-Gemeentearchief Nuth, inventarisnummers 2 en 3) als belanghebbende voorkomen. Dit schatboek werd ca. 1772-1774 opgemaakt. Vanaf 15 oktober 2002 raadpleegbaar in het Stadsarchief te Heerlen

 

overzicht kerkmeesters parochie St. Bavo Nuth

Overzicht van kerkmeesters in de periode 1697-1782. Het originele archiefstuk berust bij het Stadsarchief te Heerlen: SAH-Kerkbestuur van de RK Parochie St. Bavo Nuth, inv. 278, nr. 53

 

inwonerslijst 1796 Nuth

Overzicht van de inwoners van Nuth op basis van de volkstelling van 1796. Het originele archiefstuk is in kopie raadpleegbaar in de studiezaal van het Rijksarchief te Maastricht: Frans Archief inv. 1056

 

Families te Nuth

Overzichten van families die in de periode 1600-1800 tenminste drie generaties in Nuth woonachtig waren, aangevuld met informatie uit het schepenbankarchief Nuth. Deze gegevens zijn te vinden op Genwiki Limburg.

Terug naar begin

Contactinformatie

Adres voor electronische post
clemhar@planet.nl

Terug naar begin

Ruimte voor copyrightinformatie
datum van laatste update: 20 juni 2009.