Cattery Ceonka

Onder de Catterynaam 'Ceonka' is Wil Ouwehand bijna 20 jaar op niveau actief. Behalve de traditionele variŽteiten (kleuren) heeft Wil Ouwehand een voortrekkersrol gespeeld in de introductie van de tabby - variŽteit in Nederland.

Mede door haar initiatief en het tentoonstellen van 2 tabby katers op een speciale tabby show in Duitsland (Hannover) in 1992, is sinds die datum de tabby Birmaan internationaal door de Fife organisatie erkend als een nieuwe variŽteit. Eťn van deze katers, CEONKA'S STEFANO, is inmiddels in o.a. Nederland stamvader van vele opgezette succesvolle tabby lijnen. Als erkenning voor zijn uitstekende vererving en als belang voor het ras in het bijzonder is door de FIFe - Felikat hem het predikaat DISTINGUISHED MERIT (DM) toegekend.

Om voor deze certificering in aanmerking te kunnen komen moet een kater minimaal tien directe nakomelingen hebben die in ieder geval het INT.CH. of INT.PR. behaald hebben. Alleen FIFe geregistreerde titels zijn geldig. Inmiddels zijn er in Nederland drie Birmanen die het predikaat DISTINGUISHED MERIT (DM) mogen voeren. GR.INT.CH. CEONKA'S STEFANO, seal-tabby kater, EC. CEONKA'S KIMBERLY, sealpoint poes en dit jaar (2000) is het predikaat ook toegekend aan EC. CEONKA'S BLUE KEVIN, bluepoint kater.

Plaatje

klik hier voor de katers van Ceonka's cattery!
click here for the studs of Ceonka's cattery!

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Wil Ouwehand
Vreewijkstraat 22
2311 XH Leiden
Tel: 071-5146079
cattery.ceonka@inter.nl.net