Witchcat's News- and Shit blog

woensdag 20 augustus 2003

Functioneel bloot?

Uit het Dagblad van het Noorden van 20 augustus

"Blotebillengids Oosterpoort 35 keer teruggestuurd"

groningen - De theatergids van De Oosterpoort en Stadsschouwburg met blote mannenbillen op de omslag heeft 35 mensen dusdanig geŽrgerd dat ze de brochure hebben teruggestuurd. Al die mensen bestelden tegelijkertijd overigens wel kaarten voor het komende seizoen.

Dat antwoorden B en W op vragen van de ChristenUnie. Fractievoorzitter David de Jong vindt de muzikale mannenbillen getuigen van een wansmaak. Hij vroeg zich af of deze gids een negatieve invloed zou hebben op de kaartverkoop.

B en W willen niet inhoudelijk ingaan op de voorkant van de theatergids. Dat is volgens het college geen taak van de politiek. Half september zijn de verkoopresultaten bekend. Volgens het college valt moeilijk vast te stellen of de omslag van invloed is op de kaartverkoop. De economische neergang kan ook een rol spelen.

De foto op de omslag is gemaakt door Erwin Olaf. Hij kreeg de opdracht omdat in september een tentoonstelling van zijn werk is te zien in het Groninger Museum. Olaf kreeg het verzoek een opvallende omslag te maken.

Op de vraag van De Jong of er volgend jaar weer een 'spraakmakend mooie' omslag gemaakt kan worden, antwoorden B en W dat dat ieder jaar de bedoeling is. "Discussie daarover is niet uit te sluiten."


Je kunt je ook overal druk overmaken.......
Overigens betekent dit nu dat vrouwenbillen wel de toets der kritiek van de ChristenUnie kunnen doorstaan? Met andere woorden is er in dat geval sprake van functioneel bloot?

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina