Witchcat's News- and Shit blog

dinsdag 19 augustus 2003

Onze man uit Mali

Ik ben vanochtend vroeg opgestaan om aan onze krantenbezorger uit te leggen wat de functie van een krantenrol is.
Onze brievenbus is nogal klein vandaar dat we overgegaan zijn tot de aanschaf van een krantenrol. De vorige bezorger maakte daar keurig gebruik van. Sinds enige weken hebben we een nieuwe krantenbezorger, afkomstig uit Mali , niks mis mee, maar sinds zijn aantreden vinden we de Volkskrant keurig om zes uur in de brievenbus en niet in de door ons gewenste krantenrol.
Ik heb geprobeerd middels allerlei schriftelijke aanwijzingen onze man uit Mali uit te leggen wat de functie van een krantenrol is. Tevergeefs .... , de krant wordt nog steeds plichtsgetrouw in de brievenbus gedeponeerd.

Als het schriftelijk onderwijs niet aansluit dan moet het maar mondeling, vandaar dat ik vanochtend tuurend achter het gordijn - als ware ik een rechercheur - de komst van onze man uit Mali afgewacht heb. Ik hoefde niet lang te wachten, hij was er sneller dan ik had verwacht. Op een didactisch verantwoorde wijze heb ik hem vervolgens uitgelegd welke functie een krantenrol voor de gemiddelde krantenbezorger heeft.

In zeer aandoenlijk Nederlands-frans legde hij mij uit dat ze zulke "pijpen" in Mali niet kenden, maar dat hij er in het gevolg gebruik van zal maken.........

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina