Witchcat's News- and Shit blog

woensdag 13 augustus 2003

STROOMUITVAL treft eerst het PLATTELAND


arnhem - Bij een stroomtekort in Nederland sluiten energiebedrijven het eerst plattelandsgebieden af van het elektriciteitsnet.
In overleg met het ministerie van economische zaken is een draaiboek opgesteld waarbij is afgesproken dat in de plattelandsgebieden het eerst de knop omgaat voor een tijdelijke 'blackout'. Economisch belangrijke gebieden worden zo lang mogelijk ontzien.
De distributiebedrijven proberen bij zo'n tijdelijke afsluiting van de stroomtoevoer wel zo veel mogelijk rekening te houden met ziekenhuizen of andere cruciale functies, zoals meldkamers.
''Gebieden met veel economische bedrijvigheid, zoals stedelijke knooppunten worden het langst ontzien. We kunnen heel fijnmazig afschakelen'', zegt woordvoerder Bart Sikking van Nuon
.
(Aldus het bericht in het Dagblad v/h Noorden van 13-08-03)

Dat het platteland niet meetelt is allang bekend, het wordt ten overvloede nogmaals bevestigd. Kennelijk denken ze bij het ministerie dat koeltanks en ventilatoren t.b.v. van agrarische bedrijven op turf draaien!
Maar geacht ministerie: Zou het niet veel slimmer zijn om eerst alle pretparken en lichtreclames af te schakelen?
Dat mag geen probleem zijn omdat er - volgens Nuon - toch fijnmazig...... uitgeschakeld kan worden!

Overigens kent u mensen in uw omgeving die vanwege Code Rood gisteravond bij het licht van knijpkat en waxinelichtjes de krant gelezen hebben?
Ik niet!

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina