Witchcat's News- and Shit blog

vrijdag 31 oktober 2003

Allemaal een pc?

Ook binnen mijn organisatie wordt met enige regelmaat gezegd dat alles maar digitaal verkrijgbaar moet zijn omdat toch bijna iedereen een pc thuis heeft staan en dat we bij gevolg daarom de fysieke loketten maar aanzienlijk moeten verminderen. Ik heb dat tot op heden altijd bestreden.

Niet dat ik tegen een digitaal loket ben maar simpelweg vanwege het feit dat het effect van dergelijke loketten wordt overschat. Op termijn (?) zal er zeker wel wat veranderen maar het zal nog geruimte tijd duren voordat we fysieke loketten echt vaarwel kunnen zeggen. En helemaal zullen ze nooit verdwijnen.. ....

Onderstaand staatje van het ministerie van Economische Zaken geeft de stand van zaken van eind 2001 weer. Met een beetje goede wil zitten we nu wellicht rond de 50% maar dat is nog een heel eind verwijderd van koploper VS.

En bedenk daarbij dat deze percentages nog niets zeggen of het feitelijk gebruik van de pc ten behoeve van het internet!


dinsdag 28 oktober 2003

M.O.T.

Morgen en overmorgen, 29 en 30 oktober 2003, ben ik niet op mijn log te vinden omdat ik mij dan in het kader van een M.O.T. op de hei bevind.
M.O.T. staat voor Manager Ontwikkelings Traject. Of je wel of niet gaat is niet aan de orde , ik “mot”. Dat klinkt negatief maar zo is het niet bedoeld.

Geldverspilling?
Natuurlijk, ook ik heb ervaren dat niet in alle gevallen hei-sessies het rendement opleveren dat ermee wordt beoogd, maar om ze dan maar allemaal op één hoop te vegen als zijnde nutteloos gaat mij net iets te ver.
Het M.O.T. is door mijn werkgever opgezet omdat in een fusie-organisatie als de onze, ontstaan uit voorheen 5 zelfstandige organisaties, nu eenmaal veel zaken spelen die om extra aandacht van de afdelingsmanagers vragen. En onder het motto je bent nooit te oud om te leren worden we twee dagen in een niet al te luxe onderkomen volgestouwd met (veelal amerikaanse) wetenswaardigheden die alles te maken hebben met het containerbegrip Human Resource Management.

Dit alles onder het motto dat de medewerkers er uiteindelijk baat bij moeten hebben want dat moet het uitgangspunt zijn bij dit soort “uitstapjes.”

maandag 27 oktober 2003

Heus Well MP3-shuffle top 10

Ik heb een stokje te pakken.

Ik kreeg hem - met enig aandringen - van Ingrid die hem op haar beurt van Poulus (Heus wel !) heeft gekregen in verband met zijn Heus Wel! MP3-shuffle top 10 lijst projekt.
Muziek is een van mijn passies. Dus het is niet zo vreemd dat mij het idee wel aanspreekt.
Toen ik onderstaand resultaat zag moest ik wel even zuchten..., het was niet helemaal een echte afspiegeling van mijn muzikale voorkeuren, maar ja random is random en daar zit niks tussen. Tenzij je de boel belazerd natuurlijk.....
Bovendien ze zijn niet vanzelf in de MP3-player terecht gekomen, dus hier komen ze:

1. Bob Dylan - Every grain of sand
2. Daniel Luhues - Regenblues
3. Los Lobos - All I wanted to do was dance
4. Brainbox - Mobilea
5. The Jayhawks - Tailspin
6. Bettie Serveert - Auf Wiedersehen
7. Stevie Ray Vaughan - Hide Away
8. Them - It'is all over now, baby blue
9. Magna Charta - For the Gypsy
10. Thea Gilmore - Mainstream

Het stokje moet natuurlijk wel door! Wie wil het stokje overnemen? Als "beloning" wordt je dan vermeldt op de Heus Wel! MP3-shuffle top 10 lijst. Pak het stokje voor het te laat is!
Kijk ook op Poulus zijn website Heuswel.nl.nu, want zijn kikker verhalen zijn zeer creatief en geestig!

zondag 26 oktober 2003

Vrienden

Vriendschap is eigenlijk een raar fenomeen. Ik zou er zelf geen sluitende definitie van kunnen geven. Hoe ik hierop kom?
Gisteren hebben we bezoek gehad van mensen die we zo´n 20 jaar geleden voor het laatst gezien hebben, namelijk op het moment dat zij vanuit de Bollenstreek gingen verhuizen naar een dorpje in de nabijheid van Eindhoven. Ook wij zijn inmiddels al lang niet meer in de Bollenstreek woonachtig maar in Drenthe.
Door een toeval hebben we elkaar weer gevonden en het was weer als vanouds. Wijn, kaas en diepgaande gesprekken en tijd die vliegt. Ik weet niet hoe zoiets werkt maar het is dan net alsof er geen twintig jaren tussen gelegen hebben maar dat je elkaar eergisteren nog gesproken hebt.
J & M bedankt! en tot ziens in april.......

Ezelsbruggetje

Voor al diegenen die het iedere keer vergeten:
In het VOORjaar gaat de klok VOORuit!

zaterdag 25 oktober 2003

Vooruitgang

Ik vind het iedere keer weer verbazend hoe snel de technologie binnen de IT sector voortschrijdt. Onderstaande foto geeft precies aan wat ik bedoel:De kleine 128 Mb USB-pen (officieel Memory Adapter of -Stick geheten) heb ik afgelopen woensdag gekocht bij de Aldi. De grote uitvoering - eveneens 128 Mb - heb ik ook bij de Aldi gekocht maar precies vier maanden eerder. Winst in grootte 100%! En naar ik aanneem is dit zeker nog niet het einde....
Overigens, ik kan iedereen zo'n USB-pen aanraden. Ik vind ze vele malen handiger dan "het gebrand op schijfjes."

Niet alles binnen de IT is een verbetering. Wat mij betreft vind ik de "cordless mouse" daar een voorbeeld van. Ik heb mij zelf ook laten verleiden tot de aankoop ervan, maar bij de volgende pc komt er gewoon weer een draadje aan. Iedere keer weer dat gehannis met die batterijen en het gedruk en herdrukken van knopjes ten einde muis, toetsenbord en zender weer op één lijn te krijgen. En dat iedere vier week weer op momenten dat je er niet op zit te wachten.....

vrijdag 24 oktober 2003

Ziek

Het blijkt dat Witchy een - op Parvo lijkend - virus heeft opgelopen. Ze is echt ziek. Fikse darmkrampen en bloed in de ontlasting. Vanmorgen naar de dierenarts geweest die de diagnose vaststelde. Het schijnt erg rond te gaan in Emmen. Ze was vanochtend al de vierde hond met dezelfde verschijnselen. Ze heeft een prik gehad tegen de darmkrampen en een drankje. Volgens de dierenarts moet het over een dag of drie over zijn.
Afwachten dus........

woensdag 22 oktober 2003

Aan de schijt

Je ruikt er niets van, dus zeg ik het toch maar: HET STINKT HIER!
Oorzaak, Witchy! Is aan de schijt zo gezegd....... Het beste beest kan er niets aan doen, maar af en toe is een hond toch minder leuk. Vanochtend werden wij verrast met een (grind)vloer die redelijk bezaaid was met een bruine substantie.
De substantie was nog het minst erg, de stank des te erger. De vloer is weer schoon, maar onze neuzen zeggen dat het nog stinkt. Het kan inbeelding zijn; morgen zien we wel of het daadwerkelijk inbeelding is..........

maandag 20 oktober 2003

Gemak in n' Pak

Het is niet mijn gewoonte om gratis reclame te maken voor producten, maar soms moet je van je "principes" af stappen simpel omdat het product dat verdient. Dat is naar mijn mening het geval met "Gemak in 'n Pak Appeltaart" een produkt van Koopmans. Een wat vreemde omschrijving voor een product maar het doet precies wat het zegt, namelijk op een gemakkelijke manier een appeltaart bakken.
Hoe het precies werkt kun je zien via de volgende link .
Eet smakelijk.......

zaterdag 18 oktober 2003

Bol-chrysanten

In het algemeen heb ik niets tegen bloemen en/of planten. Toch is er één bloemplant - ongeacht de kleur - die bij mij ieder jaar weer irritatie opwekt. En dat is de bol-chrysant.
Ik vind het onbegrijpelijk dat iedere herfst hele volksstammen overgaan tot de aankoop van deze, tot zelfmoord aanzettende, plant. De plant doet me denken aan de geur van bloemkool in een verzorgingshuis, aan begraafplaatsen en aan de Vijftiger Jaren, kortom een en al treurnis. Als ik de heren politici mag geloven, leven we nu in een economisch slechte tijd, maar dat behoeft wat mij betreft niet geaccentueerd te worden met dit soort grafbloemen. Aan één JP hebben we meer dan genoeg!


Dus dames: Rode rozen!

vrijdag 17 oktober 2003

Tanden

Ik voel me lichtelijk bezwaard. Waarom? Omdat ik me mede verantwoordelijk voel voor het feit dat Witchy sinds vanochtend met minder tanden - althans gedeelten daarvan - rondloopt dan toen ze vanochtend opstond.
Oorzaak: Madam is van de trap geflikkerd.....en wel zodanig dat ze plat op haar bovenste voortanden is gevallen.

Sinds ze bij ons is komt ze maar zeer zelden boven. Alleen als ik het haar toesta gaat ze mee naar boven. Vanochtend waren we met z´n tweetjes en is moest wat langer op mijn werkkamer zijn, dus ik dacht :"Kom maar gezellig mee naar boven". Zo gezegd zo gedaan.
Na afloop van mijn werkzaamheden weer naar beneden de trap af, hetgeen normaal geen probleem voor haar is, maar om de een of andere reden was ze over-enthousiast waardoor ze met veel te hoge snelheid naar beneden ging en op zo´n 1,5 meter hoogte een sprong nam......

Door de combinatie van snelheid en hoogte kon ze de sprong niet goed opvangen met haar voorpoten met als gevolg:
1. tanden door de boven- en onderlip;
2. drie voortanden afgebroken;
3. bloed....
4. bezoek aan de dierenarts (€ 31,45)
5. pijnstillers
6. slapenHad ik haar maar niet mee naar boven genomen.......

donderdag 16 oktober 2003

Boerenkool met worst

Het zal iedereen inmiddels duidelijk zijn dat ik winterse omstandigheden niet haat.
Het zal dan ook geen verrassing meer zijn dat indien de omstandigheden daartoe aanleiding geven, boerenkool met spekjes en rookworst op het menu staat. Gisteren en vandaag is het mooi boerenkool weer dus ik weet wat wij vanavond eten..........

woensdag 15 oktober 2003

Herfstvakantie

Het weer toont zich van zijn beste zijde zoals vanochtend reeds bleek. Dat is mij zo goed bevallen dat ik de komende twee dagen maar vrij genomen heb. Het is tenslotte herfstvakantie!

Blijdschap

Niet iedereen zal het begrijpen maar met blijdschap geef ik hierbij kennis van het feit dat ik hedenochtend om 6.45 uur samen met Witchy genoten heb van de rode gloed van de opkomende zon in combinatie met de eerste nachtvorst.
Wat ons betreft is dit de komende maanden voor herhaling vatbaar.

zaterdag 11 oktober 2003

Kokoseilanden

Ik had er nog nooit van gehoord: "De Kokoseilanden". Die worden genoemd als de mogelijke oplossing in de kwestie van het dieronwaardige gezeul met de oorspronkelijk 50.000 levende vlees-schapen uit Australie. De schapen bevinden zich aan boord van het Nederlandse schip de "Lifestock Express". Wegens een vermeende (?) besmettelijke ziekte zijn ze kennelijk nergens meer welkom. Waarom willen de Kokoseilanden ze wel en andere landen niet?. Is het omdat ze daar kokos met schapenvlees als het nationale gerecht op het menu hebben staan?. Wie het weet mag het zeggen maar feit is dat op de eilanden maar circa 650 mensen wonen. Of te wel zo`n dikke zeventig schapen de man/vrouw!
Lijkt me wel wat veel van het goede......De Kokos- of Keelingeilanden bevinden zich in de stille oceaan, iets bezuiden Indonesie, maar toch ver uit de buurt van alle andere eilanden en continenten. De groep bestaat uit twee atollen met een totale landmassa van nauwelijks 14 km2. Het merendeel van de eilanden zijn onbewoonde koraalrotsen. Twee eilanden echter, Home island en West Island house zijn groot genoeg om samen een kleine eilandbevolking te huisvesten en te onderhouden, wat ze dan ook doen.
De eilanden werden in 1609 ontdekt door een zekere capitein Keeling. In 1632 toont de Nederlander Hessel Gerritsz ze op een zeekaart onder de naam 'Cocos Eylanden'. Latere zeekaarten tonen de eilanden eens als de Kokos-, dan weer als de Keelingeilanden.

In 1826 vestigde een zekere Alexander Hare, een engelsman zich op Hornsburg Island om er een kokosplantage te beginnen. Met hem bracht hij een bevolking van Sumatraanse en Maleise boeren en zeemannen.
Hare stierf in 1832. Intussen had echter John Cluny-Ross, kapitein op één van Hare's handelsschepen zijn gezin overgebracht naar South Island en er op eigen houtje een plantage begnnen. Gedurende de volgende 150 jaren spreidde het copra- en cocosoliebedrijf van de familie Cluny zich uit over alle eilanden.

Vandaag worden de eilanden bewoond door zo'n 650 mensen. Het merendeel woont op Home Island en stamt af van de oorspronkelijke plantagewerklieden. Samen vormen zij een levendige mengeling van alle culturen en tradities van de Stille oceaan. Naast het Engels spreken ze een kleurrijk dialekt van het Maleis.
Het klimaat van de eilanden is heet en vochtig, maar een overvloed aan bomen en een lichte zeebries zorgen ervoor dat de hitte dragelijk blijft.

T'is maar dat u het weet.......

vrijdag 10 oktober 2003

Mabelgate

Je kunt natuurlijk allerlei grappen maken over Mabel maar dat is wel erg goedkoop. Persoonlijk vraag ik mij bij dit alles af of ik wel alles tegen mijn moeder c.q schoonmoeder heb gezegd. Nou, het is antwoord is klip en klaar: Nee!
En daar zal ik niet de enige in zijn mag ik veronderstellen. Dus als je het zo bekijkt wijkt haar handelwijze weinig af van hetgeen gebruikelijk is. Het enige ongebruikelijke in haar geval is het feit dat haar schoonmoeder Beatrix Koningin der Nederlanden is en Jan Peter haar oud-oom. En het is die combinatie die maakt dat zij gevangen zit een glazen kooi.

Het is wrang voor haar, maar ze zal weten dat ze "valt" op mannen met geld.

donderdag 9 oktober 2003

Verlangen

Niet iedereen zal het er mee eens zijn, maar dit soort beelden doen mijn hart goed.
In het appartement rechts heb ik overigens in levende lijve enige dagen mogen verblijven. Het is gelegen in Noorwegen nabij de plaats Oppdal.

woensdag 8 oktober 2003

Soap

Arnold Schwarzenegger is
gekozen tot gouverneur van Californië«.
De Republikeinse filmacteur is de
opvolger van de Democraat Gray Davis.
Schwarzenegger zei in een rede dat hij
"gouverneur van het volk" wil zijn.
***********************************
Amerika en zijn inwoners waren al niet serieus meer te nemen maar het is door de benoeming/verkiezing van THE ARNOLD nu helemaal zeker dat amerikaanse politiek gelijk staat aan SOAP....
Ik ben overigens wel benieuwd hoe hij het redt zonder "special effects"

dinsdag 7 oktober 2003

De aanhouder wint...

Het heeft even geduurd maar het is gelukt.

zaterdag 4 oktober 2003

Blues

Wat mij betreft gaat er op een regenachtige dag niets boven de combinatie van pc`en en blues. Blues van eigen bodem wel te verstaan en afkomstig van mijn onvolprezen Musical Fidelity hifi installatie.
Blues van Brainbox, Cuby and the Blizzards en Flavium.... past , mits gespeeld op boven modaal geluidsniveau, uitstekend bij druilerige weersomstandigheden. Ik heb geen extreem geluidsgevoelige buren dus ik kan rustig mijn gang gaan.
En een stukje jeugdsentiment moet op z`n tijd kunnen vind ik...

vrijdag 3 oktober 2003

Veilige massavernietiging

Bush heeft ze gevonden, de massavernietingswapens van Saddam. Waar? In de hersenen van Saddam zelf. Eindelijk hebben we een veilig massavernietingswapen. De ontdekking van de eeuw!

Trix heeft een probleem

Waar was de Inlichtingendienst, toen Maple het met Klaas deed? Onder het bed of in de kast? Wie het weet mag het zeggen, maar één ding staat vast: Trix heeft, als het allemaal waar is, een kapitale blunder begaan door Maple uit te nodigen bij de graftombe van Prins Claus. Het begint er zo langzamerhand op te lijken dat het Koningshuis de regie van haar toekomst niet zelf meer in handen heeft.....