Witchcat's News- and Shit blog

zondag 30 november 2003

C + B

Als je uit Drenthe komt, van blues houdt en je jeugd hebt doorgebracht in de The Sixties dan behoeft bovenstaande titel geen verdere uitleg.
Hoewel Cuby and the Blizzards nog steeds bestaan hebben ze in hun oorspronkelijke bezetting, dus met Eelco Gelling en Herman Brood, feitelijk maar een jaar of zes bestaan. In die periode is egenlijk ook de mythevorming rond Harry "Cuby" Muskee ontstaan.
Over Harry is onlangs een mooi boek - geschreven door Jeroen Wielaert - uitgekomen. Dit boek verhaalt van de Drentse Blues die met name voor fans, Grollooërs en Assenaren veel herkenningspunten bevat.
Van harte aanbevolen!

vrijdag 28 november 2003

Schattig

Wat zijn we toch een schattig landje.....Hoezo?

Omdat Minister van Defensie Henk Kamp - in al zijn wijsheid - denkt dat door 70 commando's naar Irak te sturen zelfmoordaanslagen voorkomen kunnen worden. Een werkelijk geniale oplossing! Onbegrijpelijk dat niemand eerder op het idee gekomen is. En dat het nou juist Henk Kamp moest zijn die het licht zag. Eureka!
Het is zo bezien dan ook onbegrijpelijk en stom dat landen als Amerika, Rusland en Israel niet zelf op het idee gekomen zijn om commando´s in te zetten tegen zelfmoordterroristen......

Nee, tussen Nederland en Oorlog komt het nooit meer goed....

donderdag 27 november 2003

DE schoen

Moest er even op wachten maar vanmorgen zat 'ie in mijn schoen.......


zondag 23 november 2003

Hoogste Tied Veur de Blues

Ook genoten van de tv-documentaire over Daniel Lohues van afgelopen vrijdag in het Uur van de Wolf bij de NPS op 3?
Ik in ieder geval wel. Mooi zuid-oost drčnts van Daniel, mooie muziek en mooie sfeerplaatjes uit het land van de blues.
Gemist?, zet dan je recorder a.s. vrijdag om 14.00 uur aan voor de herhaling.

Druk, druk, druk

Ja, ik leef nog, maar wat kan een mens het druk hebben.... Okeé overdrijven is ook een kunst maar soms is het gewoon niet anders.
Naast het feit dat we eindelijk weer eens iets positiefs over Oranje te melden hebben, heb ik in de persoonlijke sfeer ook iets positief te melden, namelijk de aanschaf van een nieuwe pc. Ik heb me namelijk laten verleiden door de weekaanbieding van de Aldi. Had eigenlijk willen wachten tot begin volgend jaar maar door de invoering van de minder aantrekkelijke pc-privé belastingmaatregel per 1-1-2004 heb ik toch maar besloten om nu maar voor een nieuwe te gaan
De aanbieding van Aldi is dermate aantrekkelijk dat ik hem niet kon laten gaan. Ga maar na: 3Ghz Pentium 4, 160 GB, 512Mb, multi DVD/CD brander, stereo tv\fm radiokaart, 7 usb 2.0, wireless toetsenbord, muis en Lan en dit alles voor ruim € 1200,--.
Nog een boel geld, maar de belasting "betaalt" een derde deel en de eindejaarsuitkering komt eraan.!

dinsdag 18 november 2003

Cijfers en een president

Teletekst di 18 nov

Komst Bush duurste evenement Londen

LONDEN Het kost de Britten maar liefst acht miljoen euro en daarmee is het het duurste evenement in Londen in 2003. De Amerikaanse president Bush en zijn vrouw vereren de stad vanaf vandaag met een vier dagen durend staatsbezoek.

Er worden 14.000 extra agenten, eenheden van Scotland Yard en wapendeskundigen ingezet om de veiligheid van het paar te waarborgen. Ook moeten tienduizenden Britten, die donderdag tegen Bush willen demonstreren, in toom gehouden worden.

Op een hotel wordt bezuinigd;het paar logeert bij de koningin. Die geen gehoor gaf aan de oproep haar paleis extra te laten beveiligen tegen luchtaanvallen.
***************************************

maandag 17 november 2003

Coldplay live 2003

Ook liefhebber van Coldplay? Dan kan ik je de net verschenen Coldplay live 2003 DVD ten sterkste aanraden. Naast het feit dat je 90 minuten of te wel 17 nummers met meer dan uitstekende live-muziek voorgeschoteld krijgt, krijg je ook nog een live cd met 12 nummers kado!
En dit alles voor € 27,95.... (Met dank aan Antoinette!)

15 jaar internet

Vanmorgen hoorde ik dat het vandaag precies 15 jaar geleden is dat het eerste emailtje via het internet werd verzonden.
Toch is het internet er voor mijn gevoel al veel langer dan 1988. Zelf ben ik inmiddels aan mijn vijfde computer bezig. Achtereenvolgens passeerden MSX, 286, 386, Pentium II, Pentium IV de revue en begin volgend jaar zal nummer zes mijn kamer vullen.

vrijdag 14 november 2003

Mona-toetje

Vrouwlief is voor een dagje cultuur naar Den Haag, om precies te zijn naar het Mauritshuis waar een tentoonstelling te zien is van Hans Holbein (de Jonge) de beroemde Duitse portretschilder.
Wat betekent dat voor mij ? 500 gram Mona griesmeelpudding met bessensap. U zegt....!
Ja, ik weet dat er hele volksstammen nu over hun nek gaan, maar voor mij betekent het simpelweg smullen geblazen!
Mea culpa!

woensdag 12 november 2003

Klein geluk

Geluk zit in kleine dingen..... Met deze uitspraak werd ik vanmorgen geconfronteerd toen ik, al rijdend op weg naar mijn werk, op de autoradio het nummer Clocks van Coldplay hoorde.Los van het feit dat ik dit sowieso een mooi nummer vind, betrap ik mij erop dat dit nummer mij altijd - min of meer ongemerkt - aanzet om het gaspedaal in te trappen.
Vanochtend stond de km-teller binnen een mum van tijd op 145. Toen ontwaakte ik uit mijn kortstondige gelukzalige droom....

Lease-auto

Ik wilde iets zeggen over de vermindering van de bijtelling voor de inkomstenbelasting versus de verlaging van de km-vergoeding bij het gebruik van je eigen auto in diensttijd, maar deze besluiten zijn dermate stomzinnig dat woorden te kort schieten!
Dus ik laat het hierbij.....

dinsdag 11 november 2003

Kerstpakket

De Tweede Kamer heeft een belangwekkend besluit genomen door het oorspronkelijke voornemen van de regering om het Kerstpakket te belasten terug te draaien!
Dat lijkt een aardige geste. Het tegendeel is echter het geval omdat in ruil voor het onbelast laten van het Kerstpakket, de zogenaamde pc-regeling nog net niet komt te vervallen, maar wel fors wordt verlaagd. Per saldo betekent dit dat het financieel voordeel voor de burger bij de aanschaf van een pc uiteindelijk vrijwel geheel verdwijnt. En dat voordeel is aanzienlijk groter dan het gemiddelde Kerstpakket.
Een kat in de zak dus!

zondag 9 november 2003

Canadian War Cementery

Dit stukje kent nou niet bepaald een opwekkend kopje dat realiseer ik mij terdege, maar door een toevallige samenloop van omstandigheden zijn wij vandaag geconfronteerd met de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereld oorlogslachtoffers afkomstig uit het voormalige Britse Gemenebest en wel op de Canadese begraafplaats nabij de Holterberg.
Vanwege het prachtige weer zijn we vanochtend namelijk wezen wandelen op de Sallandse Heuvelrug. Tijdens die wandeling meenden wij doedelzakken te horen, maar konden die volstrekt niet thuisbrengen. Na de koffie en het appelgebak bij het Losse Hoes werd het raadsel snel opgelost. Want bij het wegrijden bleek de parkeerplaats bezaaid met de schotse rokjes van the ........ pipes and drums.
Die bleken namelijk te hebben opgetreden tijdens de herdenking op het oorlogsgravenkerkhof dat op relatief korte afstand van het Losse Hoes gelegen is.
Nu we toch in de buurt waren hebben we toch maar een kijkje genomen en ik vind het iedere keer weer verbazend hoe "mooi" dit soort begraafplaatsen er bij liggen en hoe deze een niet te omschrijven sfeer ademen.Misschien mag ik het niet zeggen...., maar iedere keer denk ik - de duizenden oorlogkruisen ziende, wat zeuren wij toch gauw over gevaar als "onze" jongens in het kader van VN-missies worden uitgezonden.

zaterdag 8 november 2003

Satire en JP

JP heeft zich beklaagd over het feit dat het Koningshuis en (al is dat niet alszodanig uitgesproken) indirect zijn dienstwillige dienaar zelf, steeds meer het onderwerp van satire worden.
Een ding staat nu zeker vast: De satire zal niet meer te stoppen zijn. JP is als het sullige jongetje dat in het schoolkwartier wordt geplaagd/gepest door zijn klasgenootjes en dat feit vervolgens huilend aan de meester verteld.
Resultaat: het jongetje wordt nog meer dan voorheen onderwerp van spot van de zijde van zijn klasgenootjes.
Zwijgen is goud, óók in dit geval

vrijdag 7 november 2003

Michelin-ster

We gaan met vrienden weer eens dineren. Niet eten.....

Joop Swiep van restaurant Idylle te Zweeloo (gemeente Coevorden) kan dit weekend wederom bewijzen dat hij zijn Michelin-ster ten volle waard is. Gezien eerdere ervaringen zal dat geen probleem zijn....
Om in de sfeer te komen is hier een menukaart:

Menu Idylle

Huisgerookte tonijn en gegrilleerde sardientjes met vinaigrette van peterseliewortel en kappertjes
Home smoked tuna-fish and grilled sardines with vinaigrette of parsley carrot and capers
*
Gebakken langoustinestaartjes omsmolten met ganzenlever en gembersaus
Fried Norway lobsters with goose´s liver and ginger sauce
*
Gebraden wilde eend met dunne lintnoedels en romige anijspaddestoelensaus
Roasted wild duck with tagliatelle and creamy anise mushrooms sauce
*
Kaas van de kaaswagen
of
Vanilleparfait met gekonfijte ananas en mokkasiroop
Cheese trolley or Parfait of vanilla with pine-apple and coffee sirop
*
Wijnarrangement - Wine arrangement

Update: Het was gezellig en lekker, maar we hebben gekozen voor de wildkaart.

Mp3 Shuffle - stokje gaat weer op reis

Dankzij een tip van Poulus kan het Mp3 Shuffle - stokje weer op reis. In dit geval van Emmen naar Souburg en wel naar een metal-woman genaamd Downer, die je kunt vinden op haar sfeervolle weblog.
Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten waar haar voorkeur naar uitgaat. Het zal, als de player z'n werk goed doet, zeker een staalharde lijst worden...

woensdag 5 november 2003

Dat lossen we zelf wel op.....

Roken schaadt de gezondheid. Daarover hoeft naar ik aanneem niet meer getwist te worden. Nee, dit zijn niet de woorden van een fervente anti-roker. Ik rook niet meer. Heb dus wel gerookt zoals bijna iedereen dat ooit eens heeft gedaan, maar dat is voor mij geen reden om mensen die nog wel roken als melaatsen te behandelen.

Hoe ik op dit onderwerp kom. Omdat ik vanmiddag weer werd geconfronteerd met kleine groepjes zonderlingen die - als waren ze junkies - samenschoolden bij de achterdeur of voordeur van het kantoor/bedrijf waar ze werkzaam zijn. Verbannen door hun baas omdat ze maar niet van de Camel of de Marlboro af kunnen blijven.
Zou die baas zich niet realiseren dat het veel efficiënter is om deze mensen een ruimte binnen de muren van het kantoorgebouw te verschaffen, enerzijds omdat dat de arbeidsproductiviteit positief zal beďnvloeden en anderzijds omdat het om PR-motieven beter is om dit soort samenscholingen bij je bedrijf te voorkomen, omdat dat afbreuk doet aan de uitstraling van je bedrijf.

dinsdag 4 november 2003

Mp3 Shuffle

Nooit geweten dat een verzoek om het stokje over te nemen van de Mp3 Shuffle (zie mijn post van 27 oktober jl.) zoveel gefrusteerde web(b)log-reacties oplevert. Het lijkt soms wel alsof je besmet bent met het een of ander dodelijk virus. Terwijl mijn verzoek toch niets anders inhoud dan met je rechter (links mag ook!) wijsvinger op een random-knop te drukken om vervolgens op te schrijven wat je hoort en/of ziet.
Maar nee, de reacties variëren van geen reactie ( nog het meest onschuldig) , "heb geen tijd ", heb geen MP3 speler (hoeft ook niet want op de pc kan het ook) tot "val dood". Eén weblogger beweerde doodleuk dat hij niet van muziek hield, terwijl zijn site notabene stijf staat van ...je raad het al, muziek.
Aangezien ik mij niet wens te verlagen tot het niveau van sommige web(b)loggers zal ik de desbetreffende heren niet bij hun naam of site noemen. Infantiel gedrag is mij vreemd.

Ik ben niet van plan nog langer met het stokje te leuren. Dus mochten er nog welwillende muzikale digifanaten zijn, dan moeten zij nu hun kans grijpen. Wordt er niets gegrepen dan gaat het stokje terug naar Poulus en de kikkerkinderen.....

Sorry Poulus...

zondag 2 november 2003

Leuker kunnen we het niet maken

Als je deze kop leest weet je al hoe ver het is: het is weer tijd voor de Belastingen..... Ten minste als je gebruikt maakt van de mogelijkheid tot voorlopige teruggaaf, anders mag je nog een klein halfjaartje wachten.
Het is ieder jaar weer afwachten wat ze nu weer veranderd, = verslechterd, hebben. Het was dan ook lichtelijk verrassend voor mij dat er dit jaar geen afzonderlijke bijsluiter bijzit die dergelijke onheilstijdingen bevat.
De eigenlijke invulling was dan ook een fluitje van een cent.

Het mag raar klinken maar voor mij hoort de VT Inkomstenbelasting thuis in het rijtje herfst-rituelen: bladharken, Sint-Maarten, laarzen, bolchrysanten en pepernoten.