Witchcat's News- and Shit blog

dinsdag 30 december 2003

Vuilverbranding

Mijn werkgever was gisteren prominent aanwezig in het achtuur-journaal van de NOS. Niet direct maar indirect wel te verstaan. Namelijk in relatie tot het particuliere voornemen om op het grensoverschrijdend bedrijventerrein Europark nabij Coevorden en het Duitse Emlichheim, een AVI, een afvalverbrandingsinstallatie te realiseren. (zie ook mijn post van donderdag 7 augustus 2003)
Het journaal deed verslag van een demonstratie in Emlichheim tegen de komst van de AVI. Los van het feit dat ik in het kader van deze post geen oordeel uit zal spreken over de wenselijkheid van een dergelijke installatie is mij bij deze kwestie weer eens overduidelijk gebleken dat van een verenigd Europa nog lang geen sprake is.

Veel van de commotie die het plan oproept is te herleiden uit emotionele motieven. Op zich begrijpelijk, maar de commotie zou een stuk minder zijn indien de milieuwetgeving van de beide landen beter op elkaar afgestemd zou zijn. Voor de leek lijkt het er nu verdacht veel op dat de aanvragers vanwege de afzonderlijke regelgeving vrij spel hebben en gepast of ongepast gebruik maken van de gaten in de wederzijdse wetgeving.
Uit ervaring weet ik dat dit laatste niet het geval is maar het is ontegenzeggelijk waar dat de definitie van biologisch afval in Duitsland een andere is dan in ons land. Zo kan het dan ook gebeuren dat oude houten spoorbielzen in Duitsland als biologisch afval worden beschouwd, terwijl ze in Nederland bijna onder de categorie chemisch afval worden gerangschikt.
Verschillen in landelijke wetgeving is niet uniek, want wat te denken van het feit dat bepaalde medicijnen, bijvoorbeeld het aspirientje, in ons land vrij te verkrijgen zijn, terwijl ze in Duitsland slechts te verkrijgen zijn op doktersrecept. Het omgekeerde komt overigens ook voor dus we hoeven ons niet op de borst te kloppen. Een een ander voorbeeld betreft het in deze tijd alom aanwezige vuurwerk. Wat hier als te gevaarlijk wordt beschouwd wordt in Duitsland en BelgiŽ bij wijze van spreken als een simpel "sterretje" gezien.

Er is nog een lange weg te gaan om deze voor de burger soms onbegrijpelijke verschillen te slechten....., ten minste als je dat als doelstelling ziet want ik ben mij er van bewust dat er hele volksstammen zijn die gruwen van een Verenigd Europa.

zondag 28 december 2003

Op is op

Het is ons weer gelukt om de door AHTM gemaakte tulband, binnen de daarvoor staande dagen, soldaat te maken.
Een opgave was het niet omdat de smaak zoals altijd weer voortreffelijk was. Dat is AMTM wel toevertrouwd!
Dus volgend jaar weer......naar ik aanneem?Kerstavond 24/12/2003 ************** Zondag 28/12/2003

vrijdag 26 december 2003

Brieven aan God

Dat menigeen zijn ontboezemingen toevertrouwd aan het papier is al sinds het Oude Testament een gegeven.
Ook deze site is ontstaan omdat ik schrijven leuk vind. (Ik weet overigens sinds het laatste Groot Nationaal Dictee der Nederlandse Taal niet meer of het nu vind met of zonder "t" moet zijn, maar dit terzijde)
Dat er ook mensen zijn die hun persoonlijke brieven opdragen aan God is zelfs voor mij, als atheÔst, voorstelbaar. Maar ik was toch lichtelijk verbaasd te horen dat er onder die goddelijke briefschrijvers mensen zijn die hun brieven ook daadwerkelijk ter verzending aan de PTT aanbieden.
Welke adressering zouden die mensen gebruiken? Ik zou het niet weten. Kan er slechts naar gissen.
Het Hemelse Rijk, Postbus 1, 1111 HG De Hemel? Of zouden we dan in Volendam terechtkomen? Vrang ja, maar iets anders schiet mij zo niet te binnen. Feit is dat het postcodeboek voor de gemiddelde PTT 'er kennelijk geen oplossing biedt want de PTT verscheurt simpelweg alle aan God gerichte brieven! De Christen Unie vindt dat dit niet kan, omdat correspondentie voor God niet dezelfde behandeling dient te krijgen als correspondentie bestemd voor Sinterklaas, dat ook de papiervernietiger als eindbestemming kent. De Christen Unie is van mening dat alle correspondentie aan God doorgezonden moet worden naar Jeruzalem. Niet omdat God daar een optrekje heeft, maar omdat de papiermassa wordt gebruikt voor het dichten van gaten in de Klaagmuur. En dit laatste is geen grap maar bloedserieus!

Een echte oplossing voor het probleem heb ik niet, maar in Drenthe ligt het dorpje Amen wellicht is dat een optie. Amen beschikt in ieder geval over "De Amer" een authentieke herberg dus daaraan kan het niet liggen.
Wie een betere oplossing heeft mag het zeggen!

Rampen

Het zal wel verbeelding of inbeelding van mij zijn, maar het is net alsof er ieder jaar weer een verband is tussen Kerstmis en (natuur)rampen......

donderdag 25 december 2003

Kersthonden

IK heb vanmorgen weer veel "kersthonden" gezien in het bos. Nog nooit van kersthonden gehoord?. Kersthonden zijn honden die je alleen maar in het bos tegenkomt op zon- en feestdagen. Te vergelijken met de zondagse kleren uit de Jaren Vijftig!

dinsdag 23 december 2003

Kaarsje

Ik ben niet katholiek opgevoed, maar voor de dierbare "sneeuwgek" L.V. heb ik toch maar een kaarsje aangestoken, opdat het maar snel mag sneeuwen in de Noord-Hollandse duinen.Oh, ja het is op dit moment wit in Drenthe. Sorry L.

Popiejopie politiek

Jawel, daar is ie weer! Het geweten van rechts Nederland...... Peter R. de Vries als Minister-president en Charlie da Silva als Minister van Justitie.
Popiejopie politiek in optima forma. Ik zal er wel te oud en te dom voor zijn maar hebben we nou niets geleerd van het drama LPF. Ik word hier toch zo moe van!

zondag 21 december 2003

Griep-epidemie

Gelukkig..... hij is er weer de griep-epidemie!
Natuurlijk is het niet leuk als je "echte" griep hebt, alhoewel..... een weekje gepermiteerd zielig doen kan soms best prettig zijn, maar waar ik mij iedere winter weer over verbaas is de media aandacht die het krijgt.
Als je de getallen serieus op je laat inwerken, te weten 15 zieken op 10.000 mensen, stelt het naar mijn beleving vrijwel niets voor. In mijn woonplaats Emmen wonen ruim 100.000 inwoners daarvan liggen er nu volgens de cijfers 150 in bed met griep. Peanuts!
Feit is echter dat er bij mijn werkgever met 280 medewerkers veel meer griep-ziektemeldingen zijn dan de cijfers willen doen geloven. Ik kan het niet bewijzen maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de media aandacht voor een griep-epidemie voor sommige medewerkers een vrijbrief is om zich ziek te melden.
Let wel ik heb het over sommige medewerkers! De "echte" grieppatiŽnten wens ik veel sterkte toe!

vrijdag 19 december 2003

Het dorp

ik ben eindelijk een aantal dagen vrij. Was er ook wel aan toe overigens. Het is voor mijn gevoel wederom een tropenjaar geweest. Een klaagzang? Ooh nee, ik klaag niet, ik constateer slechts. En ik vrees dat 2004 niet veel anders zal brengen.

Genoeg gemijmerd, het wordt tijd voor een beetje ongein.
Indien je op deze link klikt dan zie en hoor je de nieuwe versie. van het liedje "Het dorp" van wijlen Wim Zonneveld.
Zet wel je geluidboxjes aan!

donderdag 18 december 2003

Het laatste Kerstpakket

Ik heb hem weer gekregen, het Kerstpakket, dit keer (voorlopig?) voor het laatst. Mijn werkgever is al het gedoe - wel belast, niet belast - van de Minister van FinanciŽn zat en heeft met ingang van 2004 gekozen voor een persoonsgebonden budget.

Wat er dit keer in zat.....?
Het gezegde zegt dat je een gegeven paard niet in de bek mag kijken. Ik zal mij dan ook van commentaar onthouden en me beperken tot een simpele opsomming van de inhoud.

1. Een electrisch broodrooster annex toasti-ijzer van het merk Princess;
2. Vier vacuumverpakte broodbolletjes;
3. Een pak krokante toast van Haust;
4. Een doos "dropspaghetti";
5. Een doosje kaas-puntjes;
6. Een doosje chocolade sticks;
7. Een fles Zuid-Afrikaanse rode wijn;
8. Een potje extra confiture aardbeien;
9. Een fles jus d'Orange;
10. Een vacuum verpakte cervelaatworst,
11. Een kaartje met de "Beste wensen voor een voorspoedig en gezond 2004"

dinsdag 16 december 2003

En nu Witchy nog........

Onze vakantie mag dan wel geregeld zijn, de vakantie van Witchy daarentegen nog lang niet!
Denk nu niet dat alle dierenasiels in Drenthe vol zitten en dat we koortsachtig bezig zijn om stad en land af te bellen voor een plekje voor haar. Nee wij huldigen het standpunt dat je een hond niet moet droppen als je zelf vakantie hebt. Uit ervaring met veel van haar voorgangers is ons gebleken dat veel honden vakantie net zo leuk vinden als de baas en de bazin zelf.
Kiezen voor Zweden als vakantiebestemming betekent dat je een hele papierwinkel moet doorlopen om haar straks zonder problemen langs de douane te krijgen. Het kost een paar euries maar dan heb je ook wat! Want naast de onvermijdelijke papierwinkel moet ook de dierenarts met een bezoek vereerd worden. Niet ťťn keer maar ten minste twee keer wel te verstaan. Want de vaccinaties tegen RabiŽs, Leptospirose en Hondenziekte zullen na verloop van drie maanden door middel van een bloedonderzoek op antistoffen aangetoond moeten worden.
Al met al een heel gedoe maar ik weet zeker dat wij Witchy een groot plezier doen om haar mee naar Zweden te nemen.


En dat plezier is wat ons betreft wederzijds, zeker als je situering van het huis in aanmerking neemt.
(Het meertje met op de achtergrond het huis.....)

zaterdag 13 december 2003

Vakantie in Zweden

Wat doe je op zo'n regenachtige zaterdag als vandaag? De zomervakantie boeken natuurlijk!
Hoewel we serieus aan Zwitserland gedacht hebben, gaat ook deze keer weer de reis richting het Hoge Noorden. Ditmaal hebben we een volledig vrijstaand huis in de provincie Všrmland in Zweden geboekt. Het huis is van een Nederlandse familie en is gelegen in de nabijheid van het plaatsje Gršsmark. Het huis ligt op een heuvel en beschikt over een eigen meertje.
Hier zijn alvast enkele foto's om jaloers op te worden......En nu maar wachten tot het zomer wordt.


De oprijlaan.....

Het uitzicht, met op de voorgrond de schuur.....

Het meertje....

vrijdag 12 december 2003

Gezellige heisa

Ik vind het gedoe om Kerst ieder jaar weer veel heisa om niks. Heb net weer die gezellige...... kerstboom gekocht. Eerste resultaat: een vieze muur en vlekken in de vitrage. De kerstboom moet namelijk i.v.m. de indeling van ons huis via allerlei slinkse wegen op de plaats van bestemming, te weten de patio, komen.
Het blijkt dat ik vorig jaar de buitenverlichting en versieringen aan de vuilnisman meegegeven heb; een kerstboom zonder lampjes en glittertjes is niet gezellig...., dus moeten er nieuwe gekocht worden. Dus gezellig.......naar de kerstmarkt van de Intratuin.
Altijd maar weer dat g-woord in relatie tot de Kerst.


ge∑zel∑lig (bn.)
1 aangenaam van sfeer => genoeglijk, gezellie, huiselijk, knus, sfeervol, stemmig; <=> ongezellig
2 [inf.] onderhoudend
ge∑zel∑lig∑heid (de ~ (v.), -heden)
1 aangenaam verkeer, genoeglijk samenzijn
2 aangename, behaaglijke inrichting, prettige atmosfeer
ge∑zel∑lig∑heids∑dier (het ~)
1 [inf.] gezelligheidsmens
ge∑zel∑lig∑heids∑mens (de ~ (m.))
1 iem. die van gezelligheid houdt => gezelligheidsdier
ge∑zel∑lig∑heids∑ver∑eni∑ging (de ~ (v.))
1 studentenvereniging die vooral beoogt de leden gezelligheid te verschaffen

Wat zouden wij Nederlanders zijn zonder het woord "gezellig".....

En hier is, onze "gezellige" kerstboom

maandag 8 december 2003

Maria onbevlekt ontvangen

Vandaag vieren de echte katholieken "Maria onbevlekt ontvangen". Vraag mij niet aan mij wat de symboliek is achter deze katholieke feestdag maar de beelden die ik erbij heb komen overeen met de "grafrede" die JP op 7 december jl. op tv uitsprak ter gelegenheid van de geboorte van de dochter van Maxima.
Het is toch niet te geloven hoe JP erin slaagt om van ieder openbaar optreden weer een karikatuur van zich zelf te maken.
Werkelijk tenenkrommend!

dinsdag 2 december 2003

Silence is golden

Gezien op het journaal: "de stilte-onderzoeker".
Voor degenen die het niet gezien hebben, een stilte-onderzoeker is iemand die gewapend met een geluidmeter locaties in Nederland opzoekt waar het nog (relatief) stil is. En dat in loondienst!
Wat lijkt me dat fantastisch om te mogen doen!

Het stilste plekje blijkt volgens de metingen te liggen op de Utrechtse Heuvelrug. Dat zal ongetwijfeld kloppen maar uit eigen ervaring weet ik in Drenthe ook nog wel enkele plekjes te liggen waar je de stilte voelt....