Witchcat's News- and Shit blog

donderdag 20 mei 2004

Hemelvaart

Ik realiseer me dat het een goedkope opmerking op Hemelvaart is, maar weer hebben gisteren tientallen onschuldige burgers in Irak en de Gazastrook de reis naar de hemel gemaakt.

Hoewel die slachtoffers er zelf weinig aan hebben, heb ik "gelukkig" bij mezelf vastgesteld dat al dat oorlogsgeweld op de tv er nog niet voor heeft gezorgd dat ik aan het afstompen ben als het gaat over onschuldig menselijk leed. Ik doel hierbij natuurlijk op de journaalbeelden van de helikopteraanval op het bruiloftsfeest in Irak en op de raketaanval op de vreemdzame protestmars in Rafah in de Gazastrook. Kwaad, machtloos en triest wordt ik van zulke beelden. Waar is het in Godsnaam allemaal voor nodig....en waar gaat dit allemaal naar toe. Er zijn momenten dat ik warempel ga denken dat de Jehova Getuigen nog gelijk krijgen ook..

Maar hoe erg dit allemaal ook mag zijn, je wordt tien minuten later in datzelfde journaal geconfronteerd met een billenknijpende Lubbers en een chagrijnige Lodewijk de Waal van het FNV. Wereldnieuws op z'n smalst.
Immers billenknijpende vijftigers zullen er altijd blijven en in dit bijzondere geval wordt het gedrag van Ruud nog gebillijkt door zijn vrouw Ria ook ("Ruud is een knuffelaar"), dus is er al helemaal niets aan de hand en wat De Waal betreft hij zal in de komende weken nog wel zwarter gaan kijken vrees ik, omdat je m.i. wel blind moet zijn om niet in te zien dat stoppen op je 65 eerder de realiteit zal zijn dan op je 62 of 63 jaar.

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina