Witchcat's News- and Shit blog

dinsdag 18 mei 2004

Nei-Drčents

Deze sticker kwam ik tegen op de voordeur van een plaatselijke bakkerswinkel.

Als geboren en getogen Drent zou ik eigenlijk warme gevoelens moeten krijgen bij het zien van zo'n sticker. Dat gebeurde niet. In werkelijkheid vond ik het een beetje zielig. Een sticker die er voor moet zorgen dat ik mij als Drent thuis voel. Dat werkt niet dacht ik nog, tot plotsklaps een vrouwenstem van achter de toonbank mij in perfect drčnts begon toe te spreken. T'was een heel schier wichie met lang donkergries haor. Ik was in een klap overtuigd geraakt van het nut van de sticker. Het helpt echt!

In mijn beste drents plaatste ik mijn bestelling. Daarna ontstond een geanimeerd gesprek over het gebruik van de Drentse taol. Het bleek dat ze recent geslaagd was voor haar docentendiploma Drents. Ik merkte op dat Drents een dode taal is die geen invulling kan geven aan moderne of nieuwe woorden. Dat had ik dus niet moeten zeggen!
Wat volgde was een stroom aan neie drčentse woorden. De leukste heb ik onthouden:

Punkkapsel : stiefselhaor
condoom : piemelpuutie
delete-toets : deurstreper
lasergun : bonnegies-schieter
playbacken : dreugzing'n
website : netstee
hometrainer : kaomerfiets

***Dit was de netstee van 't kattige heksie met onzin neis***

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina