Witchcat's News- and Shit blog

dinsdag 1 juni 2004

Illegaal wapenbezit

Lang niet alle politieagenten die hun wapenbevoegdheid voor korte of lange tijd zijn kwijtgeraakt omdat ze niet zijn geslaagd voor hun halfjaarlijkse schietvaardigheidstest, leveren hun dienstwapen in. Slechts 25 tot 30 procent houdt zich aan de regels en levert zijn of haar wapen vrijwillig in, aldus minister Remkes van Binnenlandse Zaken in een brief die hij dinsdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het leveren van kritiek op de politie is een nationale bezigheid. Daar is op zich niks mis mee. Vaak betreft het ongenuanceerde goedkope kritiek. In enkele gevallen is de kritiek gefundeerd en dus terecht.
Bovenstaand bericht schreeuwt om een reactie. Een weloverwogen reactie. Kenmerk van een weloverwogen reactie is veelal de hoeveelheid en de lengte van de argumenten. Dat gaat in dit geval niet op. Hier past slechts één opmerking: Dit kan gewoonweg niet! Verdere discussie is overbodig omdat het niet te vergoelijken valt.

Van de politie mag worden verwacht dat zij zich aan de wet houdt. Veel plaatselijke dienders maken zich nu - wettelijk gezien - schuldig aan illegaal wapenbezit. De Minister noemt de situatie zorgelijk.... Wat met recht een understatement genoemd kan worden.
Ik voel mij geen rechtse rakker, maar ik vraag mij echt af hoe je door zo te handelen, je geloofwaardigheid als handhaver van de wet denkt te behouden.

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina