Witchcat's News- and Shit blog

vrijdag 4 juni 2004

Nieuw voor Oud

Ik wordt in het kader van de jaarlijkse opstelling van de concept-begroting al enige jaren geconfronteerd met het fenomeen "Nieuw voor Oud" of zoals u wilt "Oud voor Nieuw".
Of te wel: "Wil je iets nieuws gaan doen..., prima, maar dan wel onder de voorwaarde dat je voor dat nieuwe iets ouds, iets bestaands opgeeft en wel zodanig dat voldoende financiŽle middelen vrijkomen om het nieuwe te bekostigen".
Die oud voor nieuw-discussie kwam in mijn gedachten toen ik vanmiddag al winkelend werd geconfronteerd met de vele reclameuitingen die mij moeten verleiden "een Hollandse Nieuwe" in de keel te doen glijden. Ik vind een zoute haring op z'n tijd niet te versmaden en zeker een nieuwe niet, maar altijd weer ben ik bang dat ze me i.p.v. een nieuwe een oude in de maag proberen te splitsen. Je schijnt het te kunnen zien, maar helemaal zeker van de zaak ben je pas als je hem geproeft hebt. En bewijs dan maar eens dat je verneukt bent! Het zijn precies dezelfde twijfels die ik heb bij de slogan "patat van nieuwe aardappelen", dat ook op voorhand niet te controleren valt.
Overigens hoeveel weken/maanden mag je eigenlijk van een Hollandse Nieuwe spreken? Moet ik toch maar eens aan Willem Wever vragen!

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina