Witchcat's News- and Shit blog

zondag 4 juli 2004

Back in town

Drieduizendenzevenhonderdenzeven kilometer verder en we zijn weer waar we 15 dagen geleden zijn begonnen. In the town of all places: Emmen! Nee, voor een lofzang over Emmen hoeft u niet te vrezen. Hou het maar op "een misplaatste dichterlijke" vrijheid.

Wij zijn blij verrast door alle blijken van welkom (bloemen, kaartjes en emails) die ons ten deel zijn gevallen bij thuiskomst uit Zweden. Bedankt daarvoor!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het weer was, ook voor Zweedse begrippen trouwens, niet om over naar huis te schrijven. Voor de trouwe bezoeker van deze site is dat geen nieuws meer, omdat die het weer in Karlstad (hoofdstad van de provincie Värmland) ongetwijfeld in de gaten heeft gehouden. Zoals al eens eerder gezegd, van slecht weer wordt ik niet chagrijnig, van extreem mooi weer wel! Je bent Scandinavië-fan dus je staat ergens voor...

Al waren de avonden in z'n algemeenheid wat tegenvallend vanwege de lage temperaturen, het waren vanwege het EK-voetbal geen vervelende avonden. Ik heb weinig meegekregen van de kritiek op Advocaat. Het Orakel JC heb ik in die zin wel gemist. De Zweden waren in het algemeen positief over het Nederlandse Elftal. Of dat veel zegt betwijfel ik, omdat hun bewondering voor Zlatan Ivanisovic op mij een erg overtrokken indruk maakte. Ik heb niet de indruk dat in Nederland zo onverdeeld positief over hem wordt geoordeeld.


Deze vakantie heeft mij ten overvloede nog maar weer eens overtuigd van het feit dat het begrip "natuur" in Nederland vrijwel niets meer voorsteld. Natuur in Nederland is verworden tot de Eigen Huis en Tuin - cultuur van Rob Verlinden. Keurig aangeharkte perceeltjes grond. Het woord ongerept kan wat betreft de natuur uit de Dikke Van Dale geschrapt worden. Nee, dan Zweden groen en nogeens groen tot zover het oog reikt. Wärmland kent als provincie diverse natuurreservaten die je alleen te voet mag betreden. De rijkdom aan flora en de oneindige stilte die je daar aantreft kan ik niet goed in woorden vatten. Maar zorgen er wel voor dat ik niet (gauw) zal bezwijken voor de verlokkingen van zuidelijke bestemmingen.

Het heeft de nodige tijd, Zweedse Kronen en energie gekost om Witchy mee naar Zweden te kunnen nemen, maar het is niet voor niets geweest. Ze heeft het fantastisch gedaan en heeft zich werkelijk voorbeeldig gedragen. Voorzover je dat als mens kunt beoordelen weet ik zeker dat ze het meer dan prima naar haar zin heeft gehad.
Het mag wellicht sentimenteel overkomen, maar zo'n evenwichtige, standvastige Duitse herder als zij is, zijn er maar weinig. Met recht een ambassadeur voor het ras....


Witchy aan de oever van "ons" Zweeds meertje.....

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina