Witchcat's News- and Shit blog

maandag 26 juli 2004

Turbolator

Officiëel heten ze "brommobiel", maar in mijn beleving is het een mechanische versie van de onvolprezen rollator. Ik heb het over de miniauto's die je zonder geldig rijbewijs mag berijden en die in principe niet harder mogen rijden dan 45 km per uur.

Ik gun iedereen de mobiliteit die bij hem of haar past, maar ik stel vast dat deze turbolators, zoals ik ze noem, een plaag aan het worden zijn in het dagelijkse stadsverkeer. Niet vanwege de maximale snelheid van 45 km, maar meer vanwege het feit dat ik mij niet aan de indruk kan onttrekken dat deze vehicles meer en meer worden aangeschaft door mensen die oneindige keren voor hun normale rijbewijs zijn gezakt.

Gistermiddag werd ik op de rotonde in Klijndijk verrast door een turbolator die mij van de volkomen verkeerde kant tegemoet reed. Tot een botsing kwam het gelukkig niet. De besuurder, een heer van middelbare leeftijd, kon gelukkig zijn rempedaal op tijd vinden. Aangezien ik de rotonde van de goede kant was opgereden, leek het mij logisch dat de turbolator in zijn achteruit de rotonde zou verlaten zodat ik mijn weg zou kunnen vervolgen.
 
Maar nee, de turbolator bleef als aan de grondgenageld staan. Breed zwaaiend kwam de turbolatorbestuurder zijn rode bolide uit, om mij vervolgens op geïrriteerde toon duidelijk te maken dat hij erg geschrokken was van mijn (sec) rijgedrag en verder dat ik in het vervolg maar beter op moest letten.  "Hij had dan wel geen grote auto maar had weldegelijk dezelfde rechten in het verkeer als ik........., zo zei hij."
 
Ik was in eerste instantie stomverbaasd. Dat duurde maar heel even, want toen werd deze jongen boos. Ik zal u niet vermoeien met de letterlijke tekst van mijn referaat, maar het resultaat was wel dat de turbolatorbestuurder zich schielijk weer in zijn rode gevaarte terugtrok en koortsachtig op zoek ging naar zijn achteruit. Dat heeft bijna één minuut geduurd. Dezelfde tijd was hij nodig om de rotonde te verlaten. Opgefokt verliet ik uiteindelijk, na drie minuten wachten de rotonde, waar 5 seconden normaal geweest zou zijn.
 
Moraal van dit verhaal is dat het hoog tijd wordt dat ook voor de turbolator een rijbewijs verplicht gesteld wordt!

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina