Witchcat's News- and Shit blog

zaterdag 28 februari 2004

Stokke

Na twaalf jaar trouwe dienst heb ik gisteren afscheid moeten nemen van mijn oude Stokke bureaustoel. De stoel is letterlijk en figuurlijk afgeknapt. Ik spreek van mijn stoel maar formeel is/was de stoel eigendom van het Algemeen Burgerlijk Pensionfonds, want die heeft indertijd - op medisch advies - het geld voor de aankoop beschikbaar gesteld.
Het mag wat zwaar klinken maar de Stokke-stoel is een voor mij onmisbaar kantoorgereedschap. Zonder haar zou ik me rugtechnisch gezien een stuk slechter voelen. Ik weet dat velen zich afvragen hoe je in Godsnaam, leunend op je knieën, relaxed op zo'n stoel kunt zitten, maar ik verzeker je dat de rugpijn die het gevolg is van mijn wervelfixatie in combinatie met slechte vergaderstoelen, verdwijnt als sneeuw voor de zon indien ik enige tijd op mijn Stokke mag zitten.
Met de zeer welwillende medewerking van mijn werkgever heb ik vandaag een nieuwe Stokke-bureaustoel uitgezocht. Stokke stoelen zijn niet echt goedkoop, maar mijn werkgever kan tevreden zijn want de door mij uitgezochte Stokke was aanzienlijk goedkoper vanwege een op stapelstaande verbouwing bij de verkopende meubelboer.


Om misverstanden te voorkomen: zij is noch mijn secretaresse, noch onderdeel van de aankoop.

donderdag 26 februari 2004

Help!

"Die arme westerlingen".
Er ligt een laagje sneeuw in Amsterdam en Hilversum en dus moet heel het land weten dat er sprake is van een noodtoestand. Stelletje aanstellers. Ben ik blij dat ik in het Noorden woon.

Feest?

Morgen, 27 februari, ben ik jarig. Zoals je zult begrijpen is dat niet de eerste keer en - daar ga ik vooralsnog vanuit - niet voor de de laatste keer. Ik ben van nature niet zo'n feestvierder. Zeker niet als het verplichte vieringen betreft. Verjaardigen zeggen me dan ook weinig. Eigenlijk heb ik er een haat liefde verhouding mee. Ik weet eigenlijk ook niet of je blij moet zijn of juist het tegendeel. Met andere woorden moet je nou vieren dat je een jaartje ouder geworden bent of je het juist betreuren dat je weer een jaartje dichter bij het onvermijdelijke einde bent gekomen.
Is het glas nu halfvol of half leeg. T'is maar net hoe je het wenst te bekijken, als pessimist of als optimist. Ik ben niet levensmoe, dus deprie wordt ik er zeker niet van.

Oh, ja, beste vrienden laat dit stukje je er niet van weerhouden om morgenavond een borrel te komen drinken, jullie zijn van harte welkom. Sterker nog ik reken op jullie!

vrijdag 20 februari 2004

Schier

De ingrediënten zijn: Fantastisch weer, strakke oostelijke bries, volop zon, 3° Celsius, kwart voor acht in de auto, half tien op de boot, half elf op het strand, half twee snert, ziedaar je hebt een dagje Schiermonnikoog.

En dit zijn enkele foto's
Witchy als duinkonijn

donderdag 19 februari 2004

RekenenIk erken volmondig het feit dat statistiek niet mijn sterkste vak was maar daar kan het naar mijn mening niet uitsluitend aanliggen dat ik weinig begrijp van bovenstaand TELETEKST-bericht.
Reken maar even mee. Als ik het goed begrijp dan zitten er volgens de ene kaartenbak 261.200 mensen achter de geraniums, terwijl diezelfde 261.200 mensen - volgens de andere kaartenbak - zich in het zweet werken. De hamvraag is welke kaartenbak heeft gelijk.
Op zich is het natuurlijk van de gekke dat we met elkaar niet in staat zijn een sluitende definitie te geven van het begrip werkende respectievelijk werkloze. De enigen die dat zouden kunnen zeggen zijn de bedenkers van de rekenmethodes. Het bericht geeft daarover echter geen uitsluitsel.

Naar verluidt zou het iets te maken hebben met het gegeven dat in de ene kaartenbak de onvrijwillig thuiszittende huisvrouw wel als werkloze wordt meegeteld terwijl dat bij de andere niet het geval zou zijn.
Dat zou kunnen, maar reëler lijkt mij het dat het CBS, als verlengstuk van de Regering, er indirect belang bij heeft dat de werkloosheidscijfers zo laag mogelijk uitvallen.
Cijfers zijn en blijven gewillige werktuigen ......

Hoezo alternatiefHoe hoog moet je eigenlijk boven de grond zweven voordat je zo'n alternatieve, paranormale, spirituele beurs met een bezoek vereerd.......

woensdag 18 februari 2004

Yuppen koffie

Ben eindelijk weer eens op een normale tijd thuisgekomen vandaag. Het is erg druk op mijn werk en ik maak dan ook aanzienlijk langere dagen dan de CAO-voorschrijft, respectievelijk de ARBO-wet aanvaardbaar vindt. Ik doe het niet met tegenzin omdat het zeer boeiend is, maar het moet zo geen maanden gaan duren want er zijn meer dingen die ik leuk vindt.
Door de drukte heb ik weinig fut meer over om ook thuis nog uren achter de pc te gaan zitten, ook al geeft het schrijven op zich mij veel voldoening.

Ik kom tot voorgaande overpeinzingen omdat ik - zittend achter mijn pc - geniet van een geweldig lekker bakkie koffie, een echte (N)espresso. Nespresso is het koffiesysteem van Nestlé, dat gebruik maakt van vacuumverpakte koffie in mini-cupjes. Ieder cupje is verantwoordelijk voor één heerlijk vers kopje koffie. De cupjes vereisen de aanschaf van een speciale machine.
Jaren geleden waren wij een van de eersten die van het systeem gebruik maakte. Na een aantal jaren gaf de toenmalige machine de geest. Door toedoen van een rappratende verkoper besloten wij over te gaan op een machine met ongemalen verse bonen. De daarvoor benodige machine was aardig aan de prijs maar ons was nu eenmaal koffie van topkwaliteit beloofd, dus de prijs zou het zeker waard zijn. Het Nespresso tijdperk leek voor goed voorbij.

Het kan aan ons gelegen hebben maar koffie á la Nespresso hebben wij nooit meer gedronken.
Maar gelukkig ..... afgelopen weekend liet de machine het volledig afweten en wel zodanig dat de herstelkosten dicht in de buurt kwamen van de aanschafprijs. Dit was het moment dat wij weer terug konden keren naar onze vertrouwde Nespresso. Zeker niet goedkoop maar wat mij betreft de beste en lekkerste koffie die er is.En denk nou niet dat Nespresso voor al dit positiefs, mij een jaar lang gratis van kofie zal voorzien.

maandag 16 februari 2004

Vloerbedekking

Ik weet niet of je lekkerder zit op een witte plastic wc-bril of een goudkleurige porcelijnen. Noch weet ik of ik beter presteer op vloerbedekking of natuursteen. Wat ik wel weet is, dat de discussie of iets nu wel of niet representatief is een non-discussie is. Smaken verschillen nu eenmaal en zeker als het betrokkenen zelf niets kost, zoals het geval is bij het directiekantoor van het UWV.
Ik heb me zelf afgevraagd of mijn eigen kamer wel het oordeel representatief verdiend. Het antwoord is niet zo moeilijk met kale plekken in de vloerbedekking, vochtplekken in het plafond en een derderangs vergadertafel. Niet dus!. Maar dat heeft het grote voordeel dat de burger, althans op dit onderdeel, de zekerheid heeft dat er geen misbruik gemaakt wordt van zijn belastinggeld.
Hetgeen niet wegneemt dat een nieuw onderkomen alleen al op grond van representatieve motieven.... wenselijk is!
Begrijpt u het nog?

zondag 15 februari 2004

Schrijnend

Als CDA-kiezer behoor je mijns inziens ook tot de schrijnende gevallen........

vrijdag 13 februari 2004

Kilo's

Voor degenen die mij kennen zal het geen verrassing zijn maar ik draag dagelijks, zoals wel meer leeftijdgenoten van mij overigens, een teveel aan kilo's in de vorm van lichaamsvet met mij mee. Het is niet zo dat ik er erg mee zit, een mister-verkiezing is sowieso niet aan mij besteed ook al zou ik 72 kg wegen, maar 100 plus, zoals nu het geval is, vind ik toch wel wat teveel van het goede.
Via via nam ik kennis van het zogenaamde Hartstichtingdieet. Of de Hartstichting er nu wel of niet verantwoordelijk voor is, is mij niet helemaal duidelijk geworden, maar het dieet belooft wel dat ik in drie dagen tijd ruim vier kilo, om precies te zijn 4800 gram, lichter zal zijn.
Dat leek mij een uiterst aantrekkelijk idee, vandaar dat ik vanochtend de dag ben begonnen met één halve grapefruit en een geroosterde boterham met pindakaas, de middagmaaltijd bestond wederom uit één geroosterde boterham echter nu voorzien van tonijn uit een blikje. Het tweegangen diner bestond uit 95 gram kip, 120 gram bietjes en 120 gram spercieboontjes met als toetje één appel met 120 gram vanille-ijs.
Morgen gaan we verder met een ontbijt van één geroosterde boterham met ei, een lunch van 5 crackers belegt met 120gram huttekäse en een warme hap van 2 warme worstjes uit blik, 120 gram broccoli, 60 gram gekookte wortels en een toetje van een halve banaan met 60 gram vanille-ijs.
En overmorgen moet ik het doen met een ontbijt van 5 crackers en één ons chaddar kaas plus één appel, een overweldigende lunch van, daar is ie weer, één geroosterde boterham met ei, tenslotte sluit ik het weekend feestelijk af met een driesterren diner van 60 gram tonijn, 120 gram rode bieten, 120 gram bloemkool, een halve meloen en wederom als toetje de onvermijdelijke 60 gram vanille-ijs.

Volhouden zal ik het zeker, maar ik ben er niet zo zeker van of de weegschaal a.s. maandagochtend inderdaad vier kilo en 800 gram minder aangeeft. Wordt vervolgt....

woensdag 11 februari 2004

Huldiging

Min of meer beroepshalve ben ik vanmiddag aanwezig geweest bij de huldiging van Renate Groenewold in Dalen. Onder normale omstandigheden zou ik mijn gezicht nooit bij dit soort huldigingen laten zien, niet omdat ik geen respect voor een wereldtitel schaatsen zou hebben maar meer omdat dit soort festiviteiten bij mij een vorm van gêne doet ontstaan. Het is toch een beetje Holland op z'n smalst.
Omdat ik in Dalen mijn kantoor heb en in het bezit ben van een digitale camera had de afdeling communicatie het idee opgevat dat ik wel enkele foto's zou kunnen nemen t.b.v. ons eigen intranet. Als tegenprestatie zou ik mij - voorzien van het bordje "PERS" op mijn jas - voor en achter de coulissen mogen begeven. Aangezien ik niet altijd de beroerdste wil zijn heb ik met het verzoek ingestemd.
Het gros van de foto's is voor intern gebruik, maar om werelwijd te bewijzen dat ik er heel dichtbij was, onderstaande foto's en mini AVI-filmpje.

Collega's v.d. pers


Het blije publiek


Het filmpje (het laden kan bij modemgebruik enige tijd vergen):
0078.AVI

zondag 8 februari 2004

Ajax-PSVt's weer niet gelukt.... (2-1)

Epilepsie

Vanochtend was het weer zover. Caatje onze 9 jarige poes kreeg haar zo langzamerhand gebruikelijke driemaandelijkse epilepsieaanval. Je weet dat het iedere keer weer kan gebeuren en iedere keer is het toch weer schrikken. Het zit hem voornamelijk in het feit dat je als volwassen vent enige minuten hopeloos zit te kijken naar een een hevig schokkend, hoopje ellende dat schuimbekkend en liggend in z'n eigen urine volstrekt van de wereld is.
Helpen kun je pas op het moment dat de schokken in intensiteit afnemen. We hebben ontdekt dat ze er erg veel baat bij heeft indien wij haar liefkozen tijdens de seconden dat ze weer op de wereld komt. Na afloop van de aanval is het altijd hetzelfde ritueel. Eten! Beter gezegd een onbedaarlijke vreetbui. Kennelijk krijg je honger van een epilepsie-aanval.

Alhoewel het bij mij ook wel vergelijkingen oproept met het koekje of sigaret na de daad.....

vrijdag 6 februari 2004

Boodschappen

Halfvolle melk, straciatelle yoghurt, vanille vla, magere yoghurt, hopjesvla, pepsi max, slasaus, witte bonen, bertoli, babyshampoo, brinta, cream fresh, 12uurtje, weight care, haribo jojo, pannekoekmix, macaroni bio, roomboter, swiss fruit, swiss melk, zoete drop, xylifresh, jonagold appels, uien, aubergines, knolselderij, bospeen, courgettes, cherrytomaat, paprika rood, bieslook, yorkham, ardennerham, rundergehakt, maaslander belegen, notenpaté, nasi-bami vlees, minikrieltjes, maissch eieren, lichtbruin, witte bollen, volkorenbollen, spuit slagroom, kiwi's, bijenhoning, appelcompôt, choc. pindas, choc. jumbo, vruchtennectar en 25 kg hondebrokken vormen samen een rekening van in totaal € 145,19.

Anders gezegd na een extreem drukke week keer je weer snel op aarde door het wekelijkse ritueel: de vrijdagse boodschappen.

donderdag 5 februari 2004

Ergenis

Ik heb aan twee dingen altijd een hekel gehad, kappers en opticiens. Wat het eerste betreft. Heel vroeger ging ik zo weinig mogelijk (tot ergenis van mijn ouders) naar de kapper maar het waren de jaren zestig en zeventig dus langhaar was in, dus mijn aversie tegen kappers kwam goed uit. Vanaf m´n 30ste ben ik kalende en daar is weinig eer aan te behalen, vandaar dat mijn wederhelft de tondeuse hanteert. En zelfs dat roept iedere keer weer ergenis bij mij op. Ergenis die vervolgens aanleiding is tot irritatie bij de wederhelft. Gezellig dus...

Reden van deze ontboezeming is het feit dat ik weer aan een nieuwe bril toe ben. Weer die stompzinnige oogmeting, het overloze wachten, verkoopsters die alles enig vinden en verkopers die graag oogarts hadden willen worden maar niet verder zijn gekomen dan de vmbo. Al die dingen sporen mij niet aan om naar de opticien te gaan. Ik weet dat ik er niet aan ontkom maar nu nog even niet.....

Alhoewel, het is de vraag of de wederhelft er net zo overdenkt. Een relatie hebben biedt niet altijd voordeel.....

dinsdag 3 februari 2004

Zwei Bier bitte....

Ik heb jaren en jaren geleden examen gedaan in het Duits. Endziffer die Sechs. Nicht fabelhaft aber es genügt.
Tijdens vakanties is het mij nog altijd gelukt me zodanig verstaanbaar te maken dat de tegenpartij begreep wat ik van hem/haar verlangde en ik op mijn beurt begreep wat er van mij verlangd werd. Meer is niet nodig dacht ik.

De afgelopen dagen ben ik vanwege de EVI (die Bio-Abfallverwertungsanlage) echter in hevige mate geconfronteerd met duits op niveau. Voor de germanisten onder jullie heb ik willekeurig een aantal passages op een rij gezet:

a. Da die Vorhaben direkt an der niederländisch-deutschen Grenze realisiert werden sollen, wird gemäss & 11a der 9. BimSchV i.V. den "Grundsätzen für die Durchführung einer grenzüberschreitenden Umweltverträglichkeitsprüfung im deutsch/ niederlandischen Grenzbereich" eine grenzüberschreitende Behörden- und Öffentlichkeitsbeteiligung entsprechend den Verfahrsvorgaben der 9. BimSchV durchgeführt.
b. Nach der lfd. Nr. 87.1.1.1. der Anlage 2 zur Zust.VO GewAR 2001 (Stand 2003) habe ich das Genehmigungsverfahren durchzuführen. Die Anlage fällt unter die Ziffern 8.1 Spalte 1 des Anhangs zur vierten Verordnung zur Durchfuhrung des BimSchG-4.BimSchV- in der Fassung der Bekanttmachung vom 14. März 1997 (BGBI. I Nr. 17 vom 20.03.1997 S. 504)zuletzt geändert am 6. Mai 2002 durch Artikel 2 der Verordnung zur Änderung immissionsschutzrechtlichter Vorschriften (BGBI. I Nr. 30 vom 17.05.2002 S. 1566).
c. Etwaige Einsichtnehemende sollten sich in den beigefügten Listen eintragen;da dies jedoch nicht zwingend gefordert werden kann, sollten sie ggf. einen entsprechenden Eintrag in der Liste vornehmen, dass z.B. der Einsichthehmende nicht eingetragen werden wollte. Die Liste dient im wesentlichen einer besseren Planung un Organisation eines ggf. dürchzuführenden Erörterungstermins.


Tot zover enkele voorbeelden. Wellicht kun je je voorstellen dat ik niet alles meteen.......(!) meekrijg als deze zinnen tijdens een vergadering ook nog eens worden uitgesproken door een weldoorvoede duitser..... Nee, duits zal nooit mijn favoriete taal worden dat mag duidelijk zijn.
Zwei Bier bitte !

zondag 1 februari 2004

Ik ben altijd al iemand geweest die niet vies is van een koude winter (mijn voorkeur voor scandinavië komt ergens vandaan :-)) en alszodanig kan ik dan ook weinig gevoel opbrengen voor lieden die iedere keer weer zitten te klagen als het een paar graden vriest. Kan iemand mij uitleggen wat er mis is met een echte (vries)winter. Zodra de temperatuur in ons landje weer stijgt regent het pijpestelen. Dus de keus lijkt mij niet zo moeilijk. Vorst dus.


Winter in Nederland......