Witchcat's News- and Shit blog

woensdag 31 maart 2004

Vrijheid

KOP IN DE KRANT:

"Medewerkers Free Record Shop ontslagen na diefstal"

Vreemd, ze heten toch niets voor niets Free Record Shop......

dinsdag 30 maart 2004

Wat moet ik nu weer...

Wat moet ik nu weer aan het WWW toevertrouwen. Dat is de vraag waar iedere weblogger meeworstelt. Het is al raar dat ik het woordje moet gebruik i.p.v. zal. Het is immers hobby, geen werk. Toch kan ik niet ontkennen dat die vrijblijvendheid ongemerkt na enige tijd verdwijnt. Je wilt simpelweg de linkende digitale mensheid niet teleurstellen.

Het ligt voor de hand om iets over de bijzetting van Juliana op te merken, alhoewel dat wel erg goedkoop is..... Ik heb de hele dag stijf achter de pc gezeten (De eerste Marap moet per 1 april aangeleverd worden) dus heb mij noodgedwongen moeten "behelpen" met de samenvatting. Ik heb niet zoveel op met begrafenissen en daar zal ik, naar ik aanneem, niet de enige in zijn. Dood is dood. Niettemin moet ik zeggen dat ik het wel een persoonlijk en stijlvol gebeuren vond. Voor de rest moeten we deze episode uit de 20e eeuw maar laten rusten.

Op voorhand heb ik geen idee wat mensen aanzet tot reactie's. Het zijn immers persoonlijke ontboezemingen zonder redactionele of journalistieke pretenties. En gezien de oplagen van Prive, Story en Weekend kun je daar veel geld meeverdienen dus zo slecht doe ik het nou ook weer niet.

Toch voor niets gelinkt vandaag? De volgende keer beter moet je maar denken!

zondag 28 maart 2004

Ik zal wel een misvormd idee hebben van het begrip muziek c.q.muzikant , (ik ben te oud en dus te kritisch) maar het hele circus rondom het programma Idols vond ik vorig jaar (m.u.v. Hint) al niet om aan te zien, dit jaar zijn ze erin geslaagd om het nog beroerder te maken.
Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik meer afleveringen niet dan wel gezien heb en wat ik uiteindelijk gezien heb zal alles bij elkaar nauwelijks anderhalf uur geweest zijn. De uitknop weet ik dus te vinden! Gisteravond toch maar weer eens gekeken. Dit omdat in de krant stond dat er sprake zou zijn van sms-terreur. Er zouden namelijk lieden zijn die massaal op de slechtste kandidaat (Alice?) zouden stemmen, wat ten koste zou gaan van de betere kandidaten. Hetgeen mij wel aansprak en deed besluiten om maar weer eens te kijken.

Werkelijk alles aan het programma is hartstikke fout. Dat begint al met de aanwezigheid van de presentatoren, het eeuwige lachebekje Reinoud en barbypop Tooske. Qua niveau passen ze prima bij het programma omdat er niets zinnigs uit hun monden komt. Over de jury is al genoeg gezegd en geschreven. RTL Boulevardniveau.

En ja, dan de kandidaten: de eigenlijke Idols of zijn het Idiots. Je moet wel over heel weinig zelfkritiek beschikken om zo met je te laten sollen. Het enige wat de kandidaten in deze commerciële brei uiteindelijk onderscheidt is het verschil in outfit en sexe. Als je werkelijk goed bent kom je vanzelf wel bovendrijven en weten platenmaatschappijen je bijgevolg snel genoeg te vinden, daarvoor heb je Idols niet nodig.

Idols is voor mij de keerzijde van de maakbare samenleving .....

zaterdag 27 maart 2004

Fryslân.nl

Leestekens op domeinnamen moeten zo snel mogelijk geregistreerd kunnen worden. Dat stelt de Ried fan de Fryske Beweging (Raad van de Friese Beweging). De raad houdt zich bezig met het behouden en versterken van de Friese taal en cultuur.

"Het is te gek voor woorden dat we gedwongen zijn Friese namen fout te gebruiken", aldus R. Jonkman van de Friese raad. Op dit moment is het registreren van domeinnamen met leestekens volgens de Stichting Internet Domeinregistratie technisch gezien nog niet mogelijk. Het internetadres www.fryslân.nl wordt dus fryslan.nl.
"Het is onvoorstelbaar dat het nog niet mogelijk is om dakjes en streepjes te gebruiken. Een beetje techneut moet dit toch voor elkaar kunnen krijgen. De stichting slaat echt een modderfiguur", stelt Jonkman.


Het blijven wereldvreemden, die fanatieke Friezen. Het lijkt me wenselijk dat ze hun eigen Intranet opzetten kunnen ze zoveel dakjes bouwen als ze willen...

vrijdag 26 maart 2004

Golf

Nou moet het niet gekker worden! Per 31 maart a.s. verkrijgbaar bij de Aldi:Golfset
Dames of Heren voor beginnende en gevorderde golfers


Deze moderne golfsets bieden:
* clubheads met maximale sweet-spot voor zowel de beginnende als de gevorderde golfers
* optimale balcontrole,ook bij zgn. 'off-centre' slagen
* optimale, zeer moderne combinatie van comfort en nauwkeurigheid voor alle spelers
* De luxe putter in lichtgewicht aluminium met comfortabele polymer inserts geeft door zijn face-balance maximale scoringskansen.

Of het serieus spul is weet ik niet, daarvoor ontbreekt mij de kennis, maar ze zullen bij de Aldi toch niet echt geloven dat er onder de gevestigde respectievelijk nieuwe golfers mensen zijn die zich met deze set onder de leden van de "Clubb" durven te mengen. Het is nobel van de Aldi om - voor € 169,-- per set - van golfen een volkssport te maken maar volgens mij wordt je het clubgebouw uitgekeken....

Model One

"Goh, wat heb jij een leuk radiootje en wat klinkt ie goed" . "Ja, mooi geluidje hè!".
Deze kleine conversatie doet zich voor wanneer collega´s respectievelijk bezoekers ergens in de hoek van mijn werkkamer een klein zwart radiootje ontwaren. Zij die mij goed kennen weten dat ik een voorliefde heb voor muziek afkomstig uit kwalitatief hoogwaardige geluidsapparatuur. In dat kader is het niet vreemd dat ik op mijn werkkamer geen aftandse portableradio heb staan maar een hoogwaardig kleinnood in de vorm van een Model One van Tivoli Audio.
Uiterlijk ziet het er relatief sober uit, maar innerlijk is het FM monogeluid op topniveau.
Hoewel de naam zou kunnen duiden op een deens product is het toch een onvervalst amerikaans product. Dat wil zeggen het innerlijk is ontworpen door de in hifi-kringen bekende Alfred Koss, maar de fabricage vindt - zoals met veel producten tegenwoordig - plaats in China.Mocht je op zoek zijn naar een perfect klinkende monoradio voor in de keuken, vakantiewoning, op de boot (12 volt) of studeer- en/of werkkamer dan kan ik je de Model One van harte aanbevelen. Voor de aanschaf ervan moet je wel naar de betere hifiwinkel, want kwaliteit heeft zo z'n prijs.

woensdag 24 maart 2004

Een lege dop

Het Dagblad van het Noorden meldt dat de inwoners van het Duitse Emlichheim zich op 16 mei a.s. per referendum mogen uitspreken over de mogelijke komst van de vuilverbrander op het Europark.
Het werd gemeld als ware het een grote overwinning voor de tegenstanders en als voorbeeld hoe democratie eigenlijk zou moeten werken. Daarbij gesterkt door het gegeven dat er in Coevorden geen referendum plaatsgevonden heeft.

Zoals wel meer gebleken is stoelt regionale verslaggeving vaak op opportunisme en populisme. Ook in dit geval is dat weer het geval want er wordt bij vermeld dat de gemeenteraad van Emlichheim haar uiteindelijke beslissing voor een groot deel zal laten afhangen van deze "Bürgerbefragung". Zou men zich wel realiseren dat niet de gemeente Emlichheim maar de Bezirksregierung Weser-Ems te Oldenburg de vergunning verstrekt......

Een typisch geval van een lege dop of zo u wilt dooie mus.....en het zoveelste bewijs dat het Dagblad van het Noorden het perssufferdje van het Noorden is.

Flits

Iedere ochtend gaan Witchy en ik omstreeks 7.15 uur op weg naar het bos voor een boswandeling van zo'n kleine driekwartier. Voordat we daar zijn moeten we een autoritje maken van nog geen twee kilometer. Die twee kilometer zijn versierd met straatmeubilair in de vorm van 5 flitspalen. Tot op heden was het me gelukt die ongeschonden te passeren.
Tot op heden ja.....

dinsdag 23 maart 2004

Héééééél diep

Het mag als algemeen bekend worden verondersteld dat ook webloggers soms liever lui dan moe zijn. Uw scribent krijgt soms het idee dat er lezers zijn die van mening zijn dat ik welhaast verplicht ben dagelijks een post op het internet te droppen. Nou mooi niet! Vandaag maak ik mij er gemakkelijk vanaf met de vermelding van een link naar een site die wel heel diep graaft....

zondag 21 maart 2004

Woorden

In verband met het overlijden van Juliana wordt je in woord en geschrift geconfronteerd met een woord dat voor mijn gevoel volstrekt iets anders uitdrukt dan het in werkelijkheid betekent. Ik bedoel het woord necrologie. Ik kan er niets aan doen maar het woord doet mij eerder aan kannibalisme denken, dan aan een levensbeschrijving van een overledene.
Overigens heb ik met een grijns kennis genomen van het gestuntel van JP. Natuurlijk is het een beetje dom van de NOS om het verkeerde bandje te starten. Kan gebeuren. Paul Witteman probeerde de fout nog te camoufleren door te spreken over een technische storing, maar feit blijft dat duidelijk hoorbaar en zichtbaar was dat JP een blunder beging.
Nee, Vader des Vaderlands zal JP nooooit worden......

zaterdag 20 maart 2004

Chocolademelk

Het overlijden van Juultje doet mij terugdenken aan warme chocolademelk en rode pluchen stoelen. Door een samenloop van toevalligheden heb ik namelijk in december 1972 in de hoedanigheid van dienstplichtig Marechaussee actief meegeholpen aan de voorbereidingen van de viering van het jaarlijkse kerstfeest op Soestdijk. Het Koninklijk Huis had toen nog de gewoonte om de vrijdag vóór Kerst met al het personeel van Soestdijk gezamenlijk Kerstfeest te vieren. Het was o.a. mijn taak, uiteraard met anderen, om de ruimte waar de bijeenkomst werd gehouden in kerstsfeer te brengen. De hele sessie duurde vier dagen. Gedurende die dagen sliepen wij in het Brigadegebouw van de Marechaussee dat op het terrein van Soestdijk staat.
Op de feitelijke bijeenkomst waren dienstplichtige marchaussees niet welkom, dus ik kan mij er niet op beroepen Koningin Juliana toen gezien noch gesproken te hebben. Wat ik wel onder ede kan verklaren is het feit dat wij tussen de middag werden voorzien van een koninklijk broodje kroket, koffie en warme chocolademelk; ik kan mij nog herinneren, dat ik gezeten op een rode pluchen stoel, bij het aanschouwen van die dampende chocolademelk dacht, dat ik daarin de warmte van Juliana meende te herkennen.
Of was het toch mijn eigen oma.......

vrijdag 19 maart 2004

Galgenhumor?

Een zelfmoordterrrorist komt onverrichterzake terug van een aanslag en vraagt aan zijn vrouw wat de pot schaft.
Zij antwoord verbaasd: "Ik heb eigenlijk niet op je gerekend......"

woensdag 17 maart 2004

Koekjes

Onderstaande publicatie is te vinden op de site van de gemeente Emmen:

"De gemeenteraad komt bij u langs!
Wilt u meepraten over het voorzieningenniveau in uw omgeving? Nodig dan in de week van 29 maart tot en met 2 april twee raadsleden uit bij u thuis op de koffie. De raadsleden nemen in elk geval iets lekkers mee voor bij de koffie
."


Ik zit in het geheel niet te wachten op een gesprek op niveau (!) met raadsleden, maar vroeg me wel af met wat voor lekkers ze aankomen zetten.
Met bitterkoekjes, kletskoeken, bokkepootjes, langevingers, stroopwafels, pennywafels of drentse kniepertjes..... Of houden ze het beschaafd met zedige mariakaakjes......
Nee, de gemeente Emmen moet bezuinigen, dus zullen het wel koekjes van eigen deeg zijn.

dinsdag 16 maart 2004

Escort

Minister Donner: "ambtenaren mogen escorts bestellen"

DEN HAAG - Ambtenaren mogen een hotelkamer huren en daar escorts ontvangen, als dat nodig is voor hun werk. Dat heeft minister Donner (Justitie) geantwoord op schriftelijke vragen van het VVD-Tweede-Kamerlid Griffith.
Het gaat volgens Donner om ambtenaren die toezicht houden op de plaatselijke verordeningen over sekshuizen. Om te kunnen controleren of die clubs zich aan de regels houden, moeten zij soms een escort kunnen bestellen, aldus Donner.

Zo, ik ben bij deze per kabinetsbesluit gelegimiteerd! Zo zie maar weer dat je als ambtenaar een streepje voor hebt op een wethouder.... Die arme Rob.....

maandag 15 maart 2004

S M A R T

Nee, dit postje gaat niet over veelkleurige horloges of slimme mini auto's. Maar over het uit het managerjargon stammende SMART-principe. Het valt mij namelijk op dat dit principe de laatste tijd her en der opduikt in zaken waarbij het kennelijk van intellect getuigd indien je zegt dat je het niet met het voorstel eens kunt zijn omdat het niet SMART genoeg is. Waarbij het kennelijk de bedoeling is dat de tegenpartij zodanig geïmponeerd is dat verdere discussie eigenlijk maar beter achterwege kan blijven. Met als prettige bijkomstigheid dat jij dus sowieso gelijk hebt.
Discussiëren in het jaar 2004 .......

In het Nederlands staan de letters overigens voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realiseerbaar, Tijdgebonden, maar dat wisten jullie natuurlijk al.

zaterdag 13 maart 2004

Deportatie

Oud-PvdA-minister Pronk haalde zich eind januari de woede van Minister Ria Verdonk voor Vreemdelingenzaken op de hals door haar uitzettingsplannen voor uitgeprocedeerde asielzoekers in verband te brengen met deportatie. Zolang Pronk dat niet terugneemt, is hij bij Verdonk niet meer welkom.

Mijn statement: "Ria Verdonk doet aan deportatie van asielzoekers...!", was getekend Witchcat.

Zo dat scheelt weer een bezoekje aan Den Haag........

donderdag 11 maart 2004

Sport verbroederd.....

De Spaanse voetbalclubs FC Valencia, FC Barcelona, Real Mallorca en Villarreal hebben van de Europese voetbalbond geen uitstel gekregen van hun UEFA-bekerwedstrijden, die voor vanavond op het programma staan. Ze hadden daarom gevraagd wegens de bomaanslag in Madrid, die aan ten minste 200 mensen het leven heeft gekost.


Wat voor vreselijks moet er eigenlijk gebeuren wil de UEFA voetbalwedstrijden afgelasten!

Hoezo objectief

Via dit weblog heb ik het e.e.a. geschreven over de mogelijk komst van een afvalverbrandingsinstallatie (EVI) op het Duitse en Nederlandse gedeelte van het Europark in Coevorden/Emlichheim. De maatschappelijke onrust die hier het gevolg van was werd met ferve opgestookt door enkele journalisten van het Dagblad van het Noorden, die niet gehinderd door enige kennis, hun kans schoon zagen om met name de gemeente Coevorden in een kwaad daglicht te stellen. Zij verweten het college van burgemeester en wethouders informatie achter te houden en te laks te zijn met het innemen van een duidelijk standpunt. Dag in, dag uit werd geen gelegenheid ongebruikt gelaten om het falen van de gemeente aan de kaak te stellen.
Beide verwijten zijn aantoonbaar onterecht. De gemeente heeft eerst in de zomer van 2003 summier kennis kunnen nemen van de plannen. Eerst vanaf november 2003 is er sprake van zodanig uitgebreide informatie, dat de gemeente zich kon gaan verdiepen in de materie ten einde zich een oordeel te vormen over de effecten van een afvalverbrandingsinstallatie.
Sinds afgelopen dinsdag is middels een persconferentie formeel bekend dat de gemeente tegen de komst van de afvalverbrandingsinstallatie is en wel zodanig dat zij formeel bezwaar heeft gemaakt bij onze oosterburen.
Dat is nieuws zou je denken. Maar nee. Niets van dit alles is terug te vinden in het Dagblad van het Noorden. Het komt de heren niet uit dus doen ze er maar het zwijgen toe.

Ik vond het altijd al een K-krant en dat wordt ten overvloede nog maar eens bevestigd.

Bij de Bezirksregierung Weser-Ems in Oldenburg zijn overigens ruim zesduizend bezwaren ingediend tegen de vergunningaanvraag voor een afvalverbrander op het Nederlands-Duitse Europark.
Een woordvoerder noemt het aantal bezwaarschriften ,,extreem hoog.'' Normaal gesproken komen er bij nieuwe projecten hooguit tweehonderd bezwaarschriften binnen, aldus de woordvoerder. De bezwaren zijn afkomstig van zowel Duitsers als Nederlanders. De komende tijd bekijkt de Bezirksregierung welke bezwaren aan de wettelijke voorwaarden voldoen. De indieners mogen op 25 mei a.s in Emlichheim hun standpunt mondeling komen toelichten.

George M.

Ik ken nog wel vééééél meer artiesten die genoeg geld verdiend hebben......, dus dames en heren artiesten laat u niet kennen en gebruik de mogelijkheden van internet!

zondag 7 maart 2004

Crufts

Voor leken zal bovenstaande kop niets zeggen. Maar echte hondeliefhebbers weten maar al te goed waar het over gaat, namelijk de grootste kynologische hondententoonstelling van de wereld "Crufts" die ieder jaar in Birmingham, Engeland wordt gehouden.
Ik ben er nog nooit in levende lijve geweest, maar ieder jaar weer kijk ik met veel plezier naar de tv-uitzendingen die de BBC van het evenement uitzendt. De uitzending geeft een vermakelijke kijk op het hondegebeuren in de wereld en Engeland in het bijzonder. Het is zeker niet het beeld wat ik als Duitse Herder liefhebber heb bij het bezit van een hond. De tentoonstelling is de tuttigheid ten top, daarom zal een Duitse Herder ook nooit de hoofdprijs, i.c. "Best in show" winnen. Nee, het meest vermakelijke aan heel het gebeuren is/zijn de engelse bazen en bazinnen, - very british - , engelser kan het haast niet.
Oordeel zelf door vanavond om 20.00 uur je tv af te stemmen op BBC 2.

donderdag 4 maart 2004

Impuls-aankoop

Er zijn weleens momenten dat je bij je zelf denkt: "Zoek het allemaal lekker zelf maar uit, ik ga leuke dingen doen......"
Impuls-aankopen bijvoorbeeld.
Onzinnig natuurlijk als je er dieper overnadenkt, maar in zo´n situatie wil je juist niet afgewogen en verantwoord handelen, maar stomweg consumeren. Sigmund Freud zal er wel een antwoord op hebben maar daar ben ik op dit moment niet in geïnteresseerd. Impuls-aankopen bij Albert Heijn cs levert veelal uitsluitend extra calorieën op. Ik wil wel iets blijvends, maar geen extra lichaamsvet.
We waren al een tijdje op zoek naar een leuk klein tv-tje in de keuken. Op zich een decadente wens en zeker geen eerste levensbehoefte. Maar in de keuken bevindt zich nu eenmaal een kabelaansluiting en die heeft de architect er naar onze mening niet voor niets geprojecteerd. Tot op heden was het ons niet gelukt een kleine flatscreen te vinden die ook nog in het interieur past. Totdat we hedenavond bij onze impuls-actie tegen onderstaand Philips exemplaar aanliepen! Wij blij!
Johan Cruijff zij het al: "Ieder nadeel heb z'n voordeel".

De donkere wolken zijn al verdwenen......

woensdag 3 maart 2004

Fastfood

De wederhelft is een dagje stappen. Dus......

dinsdag 2 maart 2004

Traag

Op mijn werk is het al enkele dagen aan de gang maar ik begin het ook nu thuis te merken, traag internetverkeer. Of te wel de zoveelste virusgolf overspoelt het net. Ik ga ervan uit dat mijn pc redelijk beveiligd is met Zone Alarm Pro, Norton Antivirus en Ad-aware. Maar zo langzamerhand ga je toch denken dat die anti-virusboeren stiekum aan zelfbevlekking doen om de leek er maar van te overtuigen dat ze echt niet zonder hun producten kunnen.

maandag 1 maart 2004

Oscars

Speelfilms. Het gaat te ver om te zeggen dat ik er helemaal niets mee heb, maar echt boeien doen ze mij zeker ook niet. Al die heiza om de Oscar-uitreiking kan me dan ook gestolen zijn. Laatste film die ik in de bioscoop gezien heb was Forrest Gump, dus dat zegt genoeg lijkt mij. Het duurt mij allemaal te lang. Bovendien stoor ik mij aan kletsende en knabbelende pubers. Kortom mij zul je niet vaak tegenkomen in Pathé.
Ik kan er niets aan doen maar speelfilms doen mij altijd aan Amerika en gebakken lucht denken. Met beide heb ik niets en kan ik niets. Ik geloof nu eenmaal niet in film-sprookjes. Nee, dan de sprookjes van Grimm en Andersen dat is andere koek, die zijn echt. Daarvan weet ik zeker dat ze puur fantasie zijn. Nee, daarentegen willen film-sprookjes mij doen geloven dat het echt is, maar helaas namaak druipt er vaak van af. En tegen één ding kan ik zeker niet. Namelijk je trachten anders voordoen dan de werkelijkheid.
Nee, geef maar muziek in plaats van films.....Sorry, Ingrid