Witchcat's News- and Shit blog

vrijdag 30 april 2004

Paardebloemen

Nooit geweten dat Friesland zo fleurig kon zijn......

donderdag 29 april 2004

Wasbeurt bij kapper niet zonder gevaar

Uw dienstwillige dienaar Witchcat kan er van mee praten......

Weblog exhibitionisme

De Fraters van Tilburg gaan via internet leden werven. Via de website met een weblog en een forum willen ze meer bekendheid geven aan hun werk en leven. De voorgenomen moderniteit hebben de Fraters gisteren aangekondigd in een heuse persconferentie. (De fraters treden daarbij overigens in de digitale voetsporen van de Norbertijnen van Postel in BelgiŽ, die de digitale snelweg jaren geleden al ontdekt hebben voor hun commerciŽle activiteiten)
De Fraters van Tilburg, officieel Congregatie van de Fraters van Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid geheten, hebben te kampen met een sterke terugval van het aantal leden en door het opzetten van een website hopen ze nieuwe mannen te recruteren.

Pers-frater Van der Woerd benadrukte tijdens de persconferentie dat het weblog geen exhibitionisme is. Zo had ik het nog nooit bekeken.
Er zijn dus kennelijk mensen of (buitenlandse) collega fraters die vinden dat webloggers exhibitionisten zijn. Dat is even schrikken zeg!. Witchcat de viespeuk! Wat moet de baas hier wel niet van denken, daar gaat m'n ambtelijke carriŤre.
Mijn eerste reactie was om met onmiddellijke ingang te stoppen met deze weblog!. Met deze smeerlapperij wil ik niets meer te maken hebben. Maar gelukkig. Vele jaren van intensieve persoonlijke coaching heeft zijn effect niet gemist. Ik tel tot tien .....en kom tot bezinning. Ik had weer eens niet goed geluisterd en te impulsief gereageerd. De pers-frater stelt immers dat er geen sprake is van exhibitionisme. Alhoewel waar rook is, is vuur... Dit soort opmerkingen zit toch een beetje in de hoek van "Ik heb niets tegen negers, turken of de islam maar..."

Maar hoe dan ook, voor de belangstellenden onder u, de website - www.fraters.nu - gaat officieel 2 mei a.s. de lucht in. Wat mij betreft veel heil en zegen....

zondag 25 april 2004

Moe maar voldaanNa gedane arbeid is het goed rusten.....

Boris en Maud in finale Idols

Aldus de kop boven een artikel op de voorpagina van de zondagse Telegraaf van 25 april 2004. Het wordt als groot nieuws gebracht. Maar het stond toch al vanaf het begin vast dat deze twee met de eer zouden gaan strijken.
Boris wint volgende week. Terecht, maar om nu net te doen of het allemaal de grootste verrassing is gaat mij te ver. Dat bleek gisteravond nog maar weer eens overduidelijk toen het gewaardeerde jurylid Henk Jan over afvaller JK zei dat hij het zover had geschopt vanwege, zijn eigenzinnige outfit, niet vanwege zijn zangtalent.

Geef het volk zijn brood en spelen.....

zaterdag 24 april 2004

Koninklijk B-huwelijkHET HOOGTEPUNT VAN HET JAAR,
MABEL HEEFT HET VOOR ELKAAR.....

Het dorp Emmen

Naar verluidt heeft de regering vrijdag bij het vaststellen van de nota Ruimte besloten dat Emmen niet wordt opgenomen als stedelijk knooppunt. Dit ondanks een stevige lobby van de zijde van de provincie Drenthe. Assen en Groningen zijn daarentegen wel opgenomen als stedelijk knooppunt en dat levert ze veel extra subsidiegeld op.

Voor niet ingewijden zal het wellicht een verrassing zijn dat de gemeente Emmen met zijn 108.000 inwoners niet als stedelijk knooppunt wordt gezien, maar ingewijden weten wel beter. Emmen trekt al jaren een te grote broek aan. De status van 100.000+ hebben ze uitsluitend te danken aan de opstelsom van dorpen als Klazienaveen, Erica, Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Schoonebeek. Grote steden problematiek in de gemeente Emmen. Te lachwekkend om echt waar te zijn. Emmen is kortom niet meer dan een dorp onder de dorpen.

Heb ik iets tegen Emmen, nee ik woon er zelfs, maar als geboren en getogen Assenaar kan ik het toch niet laten om stilletjes te grijnzen........

vrijdag 23 april 2004

Etisch reveilDe Veertigers onder ons kennen Dries van Agt als een rechtse bal, de man van het Etisch Reveil uit 1978. Het is dan ook zeer opmerkelijk wat hij als prominente CDA'er zegt over Irak, de VS en IsraŽl. Een aardverschuiving in zijn denken. Of zou hij dit bedoeld hebben met het Etisch Reveil. Hoe dan ook, ze zeggen wel eens dat de wijsheid met de jaren komt en warempel het blijkt dus te kloppen! (Biedt perspectief voor mij!)
Tegenstanders zouden cynisch kunnen zeggen dat van Agt dement geworden is. Onzin, pure jaloezie.
Dries for President!

De degelijkheid zelve

Volgens het blad Management Team is Shell, net als in de twee voorgaande jaren, het Nederlandse bedrijf met de beste reputatie. Vooral de degelijkheid van het olieconcern wordt gewaardeerd, zo stelt het blad op basis van eigen onderzoek.

Volgens mij zijn de snelle pakken jongens van Management Team, bij hun onderzoek vergeten langs de pomp te rijden. Of zouden ze bedoeld hebben dat Shell geen mogelijkheid voorbij laat gaan om zijn benzine- cq dieselprijs consequent op een degelijk niveau te houden?
Maar hoe valt die degelijkheid dan te rijmen met de wijze waarop de multinational omging/omgaat met de wijze waarop de olie- en gasvoorraden worden berekend.?

"Dat zie je helemaal verkeerd Witchcat......" Hoezo? Nou, die berekening zorgde er wel voor dat het top-management aan degelijke bonussen toekwam!
"Oh, zit dat zo........"

Topie!

Nieuwsfeit Dv/hN:

"GRONINGEN IS ZELFMOORDSTAD NUMMER ……N"
Het gemiddelde aantal zelfdodingen in de grote Nederlandse gemeenten ligt op 9,6 per 100.000 inwoners. In Groningen beŽindigen 15 op de 100.000 inwoners hun leven. Daarmee staat Groningen boven steden als Amsterdam (2) en Eindhoven (3). Het onderzoek richt zich op de zelfdodingen in de periode 1996/2002.


Inderdaad er gaat niets boven Groningen......

dinsdag 20 april 2004

Volvo V70

Nieuwsfeit:
"MILIEUDEFENSIE PLEIT VOOR MEER ACCIJNS OP DIESEL"

Hoewel ambtenaren - als je ten minste de man in de straat moet geloven - dikke salarissen opstrijken, is het mij tot op heden niet gelukt een van mijn dromen werkelijkheid te zien worden. Die droom is een auto, een Volvo V70 D5 om precies te zijn.
Een nieuwe is voor mij sowieso niet te te betalen, maar een tweedehandsje zou er op termijn toch weleens in moeten zitten, dacht ik.
Dacht ik ja, want net nu er ergens in de financiŽle verte een schim van een Volvo V70 D5 opduikt, stellen onze vrienden van Milieudefensie voor om de dieselprijs fors te verhogen. Ten einde op die manier te bereiken dat er minder met dieselauto's gereden wordt, wat goed voor het milieu zou zijn. Dat laatste bestrijdt ik niet, maar als de dieselprijs fors stijgt kan de familie Witchcat het wel vergeten want dan is het over en uit wat de Volvo V70 betreft.

Hoewel ik op voorhand niet onsympathiek sta tegenover bepaalde ideeŽn van Milieudefensie, brengen ze mij door dit voorstel toch wel aan het twijfelen. Ik denk namelijk dat het slecht voor het milieu is indien ik niet over kan gaan tot de aanschaf van mijn droomauto. Reken maar na, een Volvo V70, gaat veel langer mee dan de gemiddelde middenklasser op benzine. Doordat ze langer mee gaan belasten ze het milieu - productietechnisch gezien - minder omdat er immers twee franse of duitse middenklassers, voor ťťn Volvo V70 geproduceerd dienen te worden.Moraal van dit verhaal: Gun iedereen zijn Volvo V70, het milieu zal je dankbaar zijn!

zondag 18 april 2004

Zwarte Kip Advocaat

Ik ben van nature niet zo sentimenteel aangelegd. Janken bij een film is mij, noch overkomen, noch gelukt. Dat wil niet zeggen dat ik geen sentimenten ken. Zo zijn er van die dingen uit je jeugd die je nooit vergeet. In mijn geval is dat o.a. het glaasje advocaat met slagroom bij oma op de zondagochtend.

En dan niet zo maar advocaat, nee de enige echte, van "De Zwarte Kip". Want die was volgens oma de beste en de lekkerste. Een wapenfeit dat ze ten minste ťťn keer per maand met ferve verkondigde. In mijn beleving was het ook lekker. Hartstikke lekker zelfs! Alhoewel dat waarschijnlijk, zeker in het begin, grotendeels te wijten is geweest aan de hoeveelheid slagroom. Daarnaast gaf het je een gevoel erbij te horen. Opa had immers ook een borrelglasje met drank. Ook kan ik mij de kenmerkende fles herinneren waarin het gele goedje verpakt zat. En uiteraard de kenmerkende wijze waarop de advocaat de fles verliet: tergend langzaam...

Het moet zeker veertig jaar geleden zijn geweest dat ik voor het eerst van de advocaat mocht proeven. Waarschijnlijk zal het zo rond m'n 11e jaar geweest zijn dat oma mij nog kon verblijden met "De Zwarte Kip". Daarna kreeg de alcoholische drank een ander kleurtje en smaak.
Hoe ik tot deze overpeinzigen kom? Doordat ik door een toevallige loop van omstandigheden vandaag weer eens kennis heb kunnen nemen van de smaak van "De Zwarte Kip". Hoewel advocaat als alcoholische drank wat mij betreft volledig in het vergeethoekje was terechtgekomen, moet ik zeggen dat de smaak nog net zo was als vroeger. Ook nu deed de slagroom uit, jawel de spuitbus (de vooruitgang hť), het zelfde als de zelfgemaakte slagroom van De Friesche Vlag door oma, namelijk wonderen........

zaterdag 17 april 2004

Ajax2-Feyenoord2

Voormalig Ajax-trainer Rinus Michels zei het al in de Jaren Tachtig: "Voetbal is oorlog".
Het wachten is nu dus op het eerste pistoolschot.........
Voetbal is verworden tot een dekmantel voor allerlei gespuis dat zelfs het middel van de criminele afrekening niet schuwt.

Er rest maar ťťn ding : Onmiddellijk stoppen met het commerciŽle spelletje, zijn we ten minste ook af van het fenomeen van die krankzinnige gemeentelijke subsidies die menige profclub in leven moet houden. En dat allemaal ter meerdere eer en glorie van het voetbaltuig. En kom nou niet aan met het goedkope, alles doodslaande argument dat in dit scenario de goeden onder de kwaden moeten lijden. Natuurlijk is dat het geval, maar kom dan wel met betere alternatieven dan pasjesregelingen of stadionverboden.

Ik vraag me overigens naar aanleiding van deze kritische opmerkingen wel af, of ik wellicht nu ook een bodygard moet overwegen of dat de africhtingsdiploma's van Witchy voldoende waarborg biedt voor de veiligheid van Huize Witchcat.Het wakend oog van Witchy!

vrijdag 16 april 2004

Lasergun

Artikel in Dagblad van het Noorden:

Politie Noord-Drenthe schaft lasergun aan

"assen - Het politiedistrict Noord-Drenthe heeft een lasergun aangeschaft. Het is de bedoeling met het instrument hardrijders aan te pakken op wegen en in woonwijken waar het verkeershandhavingsproject Boetegeld =Sneu Geld niet komt".

Uit dit soort berichten blijkt toch echt maar weer dat Drenthe er wel degelijk bijhoort.....

donderdag 15 april 2004

Krantekoppen

Ik kan mij levendig voorstellen dat menige bezoeker van deze site wel eens teleurgesteld deze site verlaat. Dit nadat hij of zij heeft geconstateerd dat ik weer niets schokkends te melden heb, of erger, helemaal geen nieuws te melden heb.

Ik vind dat niet is om me voor te schamen. De Privť en de Telegraaf overkomt dat wekelijks zo niet dagelijks. Ik lees ze geen van beide maar kom wel bij de kapper!. Om de teleurstelling van het tevergeefs linken naar WITCHCAT'S NEWS-SHIT eens en voor altijd goed te maken verwijs ik je naar deze link. En niet boos worden als hij het niet doet. De oorzaak ligt dan namelijk bij het feit dat je cookies geblokkeerd hebt.!

Het moet al heel raar lopen wil je daar niets van je gading vinden......

HardLeers

Het "gesprek" gisteravond tussen twee bewoners van het woonwagenkamp Vinkenslag uit Maastricht en de aanwezigen in het tv-programma "Barend en van Dorp", heeft maar weer eens haarfijn aangetoond dat er een nauwelijks te overbruggen kloof ligt tussen de visie van burgemeester Leers van Maastricht - of te wel de visie van de man uit de straat - , en de kampbewoners van Vinkenslag.

Twee werelden die volkomen langs elkaar heen praten. Praten, want aan luisteren komt de gemiddelde kampbewoner niet toe. Gevoed door de eeuwige achterdocht jegens "de burger". Door het alsmaar weer terugvallen op dat ene woord: Discriminatie. Een woord dat bij iedere confrontatie een gesprek bij voorbaat onmogelijk maakt. Al vele jaren lang. En naar ik vrees is een kentering nog lang niet in zicht.

Wat is ie hard, die Leers.....staat ie vanochtend weer voor de poort van Vinkenslag......

woensdag 14 april 2004

Kordaat

Wat zijn we weer kordaat geweest in het lievelijke Limburgse land. Kampers blokkeren ver voor acht uur 's ochtends de snelweg en jawel, om tien over tien komt de ME ten tonele. Dit luttele minuten nadat de daders de wegblokkade hadden beŽindigd.
Overheidsoptreden anno 2004....... Waarden en normen anno 2004..........Om moedeloos van te worden........

Om half negen deelt een politiefunctionaris via de radio doodleuk mee dat er wordt onderhandeld. Hij spreekt daarbij de hoop uit dat de blokkade niet langer zal duren dan beslist noodzakelijk! Desgevraagd deelt de politie mee dat ze niet eerder konden optreden omdat het vier uur duurt voordat de ME opgetrommeld is.

Ik behoor zeker niet tot de onwetenden dezer aarde, maar dat het vier uur moet duren voordat de ME inzetbaar is kan ik niet vatten.
We blijven een ambtenarenlandje.......(Met excuses aan de wel bevlogen ambtenaren)

maandag 12 april 2004

Windeieren

Wat kun je nou eigenlijk over Pasen zeggen.
Het lijden van Christus.... Van mij mag het, maar het zegt me persoonlijk niets. Zeker niet nadat ik op Paaszaterdag kennis genomen heb van het programma Hennie (Huisman) zoekt God, waarin op een krampachtige, misselijk makende manier geprobeerd werd om Catharine Keyl te bekeren. Gelukkig voor haar ging ze niet overstag.
"Bedank voor die Bloumen", het commerciŽle bedankje van de Paus aan de Bollenstreek dan. Nee, daar heb ik ook al niets mee, ondanks mijn achtjarig verblijf in de Bollenstreek.
Paasshows? Nee, ook die zijn niet aan mij besteed.
Nee, de Pasen staat wat mij betreft voor ledigheid......, windeieren zogezegd.

Mocht je door dit gemekker denken dat ik een aantal rotdagen achter de rug heb dan heb je het mis! We hebben met z'n drieŽn namelijk heerlijk van de natuur, i.c. stukjes Pieterpad, genoten.

donderdag 8 april 2004

Onderzoeken

Onderzoeken blijken een populaire bezigheid in ons landje te zijn. Op het eerste gezicht lijkt daar niet mis mee te zijn tot dat je moet vaststellen dat er wel erg vaak sprake is van overbodige onderzoeken. Onderzoeken dus waarvan de resultaten ieder weldenkend mens uitermate logisch voorkomen. Onderzoeken waarvan uiteindelijk alleen het onderzoeksbureau het nut ziet, namelijk in zijn eigen portemonnee.

Ditmaal betreft het een onderzoek over de hoogte van het sterftecijfer in ziekenhuizen. En wat blijkt: "In het ene ziekenhuis sterven gemiddeld meer mensen dan in het andere." Werkelijk een briljante uitkomst.
Ja, nogal wiedes zou je zo zeggen. Kleine ziekenhuizen sturen hun ernstig zieke patienten immers door naar gespecialiseerde ziekenhuizen. Zo worden aidspatienten vaak door verwezen naar het AMC en kankerpatienten vaak naar het Antony van Leeuwenhoek. En omdat ze ernstig ziek zijn hebben ze de neiging om te sterven......

Ik heb nog een aantal willekeurige suggesties voor onderzoek.
a. Onderzoek eens of Eskimo's vaker een wollen trui dragen dan een Afrikaan;
b. Onderzoek eens of er in London meer thee gedronken wordt dan in Maastricht;
c. Onderzoek eens waarom Zeeuwen minder naar RTV Drenthe kijken dan Groningers.

Meer suggesties zijn uiteraard welkom!

woensdag 7 april 2004

Understatement

PEKING - Premier Balkenende is bezorgd over de verslechterde veiligheidssituatie van de laatste dagen in Irak. Tijdens zijn bezoek aan China zei de premier woensdag dat er volop reden is "om waakzaam te blijven".

Wat een niet te geloven understatement. Sorry, ik kan er niets aandoen, maar JP is en blijft een communicatief Jan onbenul.
Je moet het maar durven zeggen: Ik, JP, maak mij zorgen over de veiligheidssituatie in Irak. Je zou als moeder maar een zoon in Irak hebben. Overigens erg prettig om te weten dat de situatie hem zorgen baart, maar wat betekent dat nu eigenlijk. Vertrekken we als de wiedeweerga uit Irak of houden onze jongens moedig stand ter meerdere eer en glorie van "onze" wereldleider JP en zijn CDA en VVD kornuiten.

Het wordt hoog tijd dat de jeugd zich bewust wordt van het belang van politieke besluitvorming. Ik ben een roepende in de woestijn, dat weet ik, maar ik kan het niet nalaten om het te zeggen. Ik kan het niet begrijpen dat de jeugd niet - net als in de Jaren Zestig - massaal aan het demonstreren slaat. Het is notabene hun wereld. In mijn beleving is er geen verschil tussen de oorlog in Irak of die in Vietnam.

Het is waarschijnlijk allemaal tegen dovemansoren gezegd want, Nuke, Nokia, Nike, TMF, RTL Boulevard en niet te vergeten je eigen "ik", zijn de zaken die er in de huidige wereld werkelijk toe doen. Denken ze......

Ik hoop dat de jeugd snel tot in keer komt en z'n verantwoordelijkheid neemt!

dinsdag 6 april 2004

Smulbossen

Allochtonen krijgen, als het aan het Geldersch Landschap ligt, hun eigen Hans en Grietje Huisje in de vorm van een eigen bos, een smulbos.
Het bos zal volstaan met vruchtendragende bomen en struiken, dit om de allochtonen meer de natuur in te krijgen. In onze eigen Nederlandse bossen komen ze niet omdat die nauwelijks eetbare vruchten dragen. Smulbossen doen hen aan thuis denken......

Een verlate ťťn aprilgrap!. Nee, dus. Het is bloedserieus.
En laat ik nou denken dat er meer geÔntegreerd moest worden. Volgens mij is dit precies het tegenovergestelde van inburgeren. Marokkanen zullen ongetwijfeld de Sahara missen. Dus Geldersch Landschap wat let je.

Maar even in alle ernst. In AustraliŽ of Canada is voor de duizenden Nederlandse emigranten toch ook geen Hollands polderlandschap gecreŽerd.

maandag 5 april 2004

Brand in Haags schaatscentrum

Tijdens de brand hebben zich enkele ontploffingen voorgedaan......
Klapschaatsen waarschijnlijk!

zondag 4 april 2004

Jeuk

Volgens de Plantenziektenjundige Dienst In Wageningen is de kans op een eikenprocessierupsenplaag (10x woordwaarde), het komend voorjaar erg groot. De verwachting is dat de plaag groter zal zijn dan in 1996. In dat jaar was de overlast tot nu toe het ergst.
De rupsen hebben zich de afgelopen jaren, onder invloed van de klimaatverandering, ook razendsnel verspreid boven de grote rivieren. Aanvankelijk kwamen ze alleen in delen van Noord-Brabant en Limburg voor. Elke rups heeft duizenden brandhaartjes, die kunnen de huid, de ogen en de luchtwegen irriteren. In extreme gevallen kan zelfs blijvend letsel ontstaan. Ook na het verpoppen blijven die haartjes hinder veroorzaken.
De eikenprocessierups komt alleen voor in eikenbomen. De beestjes danken hun naam aan de manier waarop ze zich in de bomen verplaatsten. Dat doen ze in langgerekte collones. De komende weken wordt pas duidelijk hoe omvangrijk de plaag wordt. Als het weer een beetje beter wordt en de eitjes en de eikenbladeren komen op hetzelfde moment uit, dan is de kans op een plaag groot.
De bestrijding van de rups vindt plaats door de gemeenten die de bomen bij windstil weer spuiten met een biologisch middel danwel de nesten verbranden of wegzuigen.

vrijdag 2 april 2004

Onevenwichtig

Bij sommige lezers zal onderstaand plaatje een beroepsgerelateerde Aaha-Erlebnis oproepen. Daarvoor mijn excuses.

Hij kwam in mijn gedachten toen ik kennis nam van het voornemen van het Kabinet om ook maar eens flink te snijden in de AWBZ. Zolangzamerhand begin ik mij af te vragen waar dit allemaal naar toe moet. Het sociale stelsel wordt zo langzamerhand wel erg sober en magertjes. Je moet zo zoetjes aan over een bovenmodaal inkomen beschikken wil je als toekomstig AOW-er al je eigen bijdragen op kunnen hoesten.
Het is niet dat ik er wakker van lig als toekomstig oudje, maar het is wel een feit dat ik mij steeds meer begin te realiseren dat het toch wel erg prettig is om tot de groep van bovenmodalen te behoren. Anderzijds realiseer ik mij ook meer en meer dat het heel gauw afgelopen moet zijn met het asociale beleid van dit Kabinet. Het is allemaal wel erg onevenwichtig aan het worden.

donderdag 1 april 2004

Brand(weer)hout

Al jaren probeert de gemeente Coevorden om de huidige brandweerkazerne, gelegen in de binnenstad, te verplaatsen naar een locatie even buiten de stad. Die verplaatsing wil niet vlotten omdat een aantal mensen keer op keer, bij elke gelegenheid, gebruik maakt van de wettelijke mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen. In alle gevallen zijn die bezwaren door de Raad van State ongegrond verklaard. De laatste obstakel die nog genoemen moet worden voordat de bouw kan starten, is de kapvergunning voor de bomen c.q. struiken die zich op het bouwterrein bevinden. Ook hiertegen is door de betreffende inwoners bezwaar gemaakt.
Je kunt het leuk vinden of niet, de betreffende mensen maken gebruik van de democratische rechten die de wet hen biedt.
Formeel staan zij volledig in hun recht, of ze gelijk krijgen danwel hebben zal de rechter wel bepalen, zo hebben we dat nu eenmaal met elkaar afgesproken. Het recht moet zijn beloop hebben. Als dat niet meer wordt gerespecteerd glijden we af naar een systeem dat niet de mijne is. Dit alles los van de omstandigheid of je voor of tegen bent.

Een aantal mensen, beter gezegd leden van de vrijwillige brandweer Coevorden hebben het niet op kunnen brengen nog langer te wachten en hebben het recht in eigen hand genomen. In dit geval betekende dit het gebruik van de zaag. Met als resultaat een forse hoeveelheid brand(weer)hout en interesse van RTV Drenthe, SBS6 en plaatselijke media.Het mag allemaal heel ludiek lijken, de werkelijkheid is anders. Immers hoe kun je nu nog met droge ogen een particuliere aanvraag om een kapvergunning weigeren, terwijl partime medewerkers van de gemeente en dat zijn brandweermensen, de wet aan hun laars lappen.

Kantoordame

"Het was een gewone kantoordame, weliswaar een verwarde, maar een net type", aldus een Haagse bouwvakker die getuige was van de "auto-aanslag" op het VVD kamerlid Jozias Van Aartsen.

Los van het feit dat de hier en daar gehoorde onterechte verwijzing naar de dood van Pim Fortuyn, alles zegt over de huidige op sensatie beluste maatschappij (let morgenvroeg maar op de koppen in de Telegraaf), vroeg ik mij af hoe een gewone kantoordame er vanuit Haags bouwvakkers-perspectief uit zou moeten zien.

Moet ze pumps dragen, of vlotte platte stappers, een blauw twinsetje of een zwart broekpak, een tweed rokje of plisťerokje, ik zou het niet weten. Het betrof een Haagse kantoordame dus ze zal wel casuel gekleed zijn.