Witchcat's News- and Shit blog

maandag 31 mei 2004

Drenthe's trots


Hendrikje van Andel-Schipper bijna 114 jaar oud...., maar nu al de oudste nog levende bewoner in Drenthe, Nederland, Europa en de Wereld.

UPDATE
Vandaag,1 juli 2004, werd bekend dat mevrouw Van Andel niet de oudste vrouw ter wereld is. Dat zou ene Hanna Barysevich uit Wit-Rusland zijn die volgens het bericht nu 116 jaar oud zou zijn. Naar verluid zou de vrouw wonen in een hutje in Kuravsovshina, een klein dorp in Wit-Rusland vlakbij de hoofdstad Minsk. Hoe het ook zij, 114 of 116 jaar oud, in beide gevallen ben ik nog niet op de helft.

Het orakel

Ik had het gekocht als luchtig tussendoortje tijdens de a.s. vakantie, maar kon mij niet bedwingen en heb het inmiddels al gelezen:

Ik behoor niet tot de groep blinde volgelingen van Cruijff, maar dit boekje van Pieter Winsemius kan ik toch iedere voetballiefhebber respectievelijk voetbalhater van harte aanbevelen om mee te nemen op vakantie. Het leest vlot weg en is kwa inhoud geinig om te lezen. En is zeker niet alleen bedoeld voor leidinggevenden!

vrijdag 28 mei 2004

De leukste

Mijn stem krijgen ze (nog) niet de SP'ers, maar ze hebben wel veruit de leukste slogan voor de a.s. Europese Verkiezingen!

+°+°+°+°+

Het PSP-verkiezingsaffiche uit 1971 blijft echter een van de meest opvallende ooit gemaakt. Tot in het buitenland kwam de poster in het nieuws. Een blote vrouw die voor een koe in een weiland staat om een politieke partij te promoten, dat was nog nooit vertoond. De tekst ‘PSP ontwapenend’, die op meerdere manieren uitlegbaar is, maakte het geheel compleet.

Eén op de 140

Volgens krantenberichten zit momenteel één op de 140 Amerikanen in de gevangenis. In harde cijfers zijn dit 2,1 miljoen Amerikanen. Dat laatste absolute getal zegt in feite niet zoveel gezien het aantal van ruim 300 miljoen Amerikanen, maar het verhoudingsgetal doet dat des te meer. Het is een vreemde gedachte om te bedenken dat er - fictief uiteraard - van de normaal aanwezige mensen op je werk, in je straat, op de sportclub etc. er één op de 140 niet aanwezig is omdat hij of zij in de bak zit. Nog schrijnender wordt het als je weet dat de amerikaanse aantallen al 31 jaar lang stijgen.
Of het een steekhoudend bewijs is weet ik niet, maar je zou voorzichtig kunnen stellen dat hard straffen zoals in Amerika gebruikelijk is, kennelijk niet leidt tot een vermindering van het aantal delinquenten.
Amerika is helaas in veel dingen ons voorland. Als dat ook voor dit onderwerp gaat gelden, dan wordt ik daar niet vrolijk van. In ons land zitten op dit moment ongeveer 14.000 mensen gevangen, dus van Amerikaanse toestanden is nog geen sprake. Maar mocht een en ander toch bewaarheid worden dan weet Justitie in ieder geval wat haar de komende jaren te doen staat: cellen bouwen, hééél vééél cellen......

donderdag 27 mei 2004

Rookvlees

Uitslaande brand bij omstreden vleesverwerker

Bij een vleesverwerkingsbedrijf in Coevorden is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken. De betrokken slagerij was eerder deze week in het nieuws, omdat het ervan verdacht wordt bedorven vlees te hebben verwerkt.

Het bedrijf is gedeeltelijk uitgebrand. Vorige week maakte de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) bekend dat zij het betreffende bedrijf heeft gesloten. Er was 125 kilo bedorven vlees aangetroffen. Het bedrijf nam het volgens de VWA niet zo nauw met de hygiëne. De inspecteurs troffen talloze vieze werktuigen en gereedschappen aan, zoals een gehaktmachine, weegschalen en tafels. Ook het verpakkingsmateriaal was niet schoon.

Het mag duidelijk zijn dat de veronderstellingen van het hoe en waarom van de brand voor de hand liggen. Welke dat zijn mag u zelf invullen.

dinsdag 25 mei 2004

Het collectief treurapplaus

Ik heb het al vaker opgemerkt, het Pim F. tijdperk heeft weinig tot niets positiefs opgeleverd. Een van de in mijn ogen vreemde erfenissen is de gewoonte om collectief, publiekelijk te applaudiseren op momenten dat het m.i. juist niet gepast is. Momenten dus waar stilte en respect meer op z'n plaats geweest zou zijn.
Denk maar aan eens aan de verpletterende, één minuut stilte in een vol voetbalstadion.

De eerste maal dat we deze gewoonte in al zijn vormen konden aanschouwen was tijdens de de begrafenis van Pim F. zelf. Feitelijk zou je kunnen zeggen dat "het collectief treurapplaus" toen zijn zegetocht begonnen is. De begrafenissen van Claus en Juliana waren het bewijs dat het collectief treurapplaus inmiddels gemeengoed geworden is.
Volgens de Dikke Van Dale staat applaudiseren voor : "het d.m.v. handgeklap instemming betuigen met respectievelijk waardering uiten over een artistieke prestatie of uitgesproken mening". Instemming betuigen met iemand zijn dood kan ik mij voorstellen bij figuren als Stalin of Hitler e.d. maar niet bij Pim, Claus of Juliana.

Is het bij een begrafenis m.i. al een pijnlijke en ongepaste gewoonte, het wordt echt om van over je nek te gaan, wanneer het collectief treurapplaus wordt gehanteerd bij de thuiskomst van een ontvoerd en sexueel misbruikt dertienjarig meisje......

Bedankt Pim(-aanhangers) voor jullie waardevolle bijdrage aan de heersende waarden en normen!

maandag 24 mei 2004

Spoor 2

Als ik de berichten moet geloven, en waarom eigenlijk niet, is het maar slecht gesteld met de service van onze voormalige nationale trots de Nederlandse Spoorwegen. Treinen zouden bij voortduring te laat aankomen, staanplaatsen zouden meer regel zijn dan uitzondering en conducteurs zouden onfatsoenlijk handelen.

Vandaag moest ik voor mijn werk in Den Haag zijn. De bestemming is op korte afstand van Den Haag Centraal gelegen dus lag het voor de hand de trein te nemen.
De trein vertrok keurig om 6.18 uur uit Emmen om ruim 2 1/2 uur later, keurig op tijd, in Den Haag te arriveren, dit na een overstap in Zwolle. In beide treinen een uitstekende zitplaats en een vriendelijke conductrice. Tijdens de terugreis Den Haag-Emmen exact dezelfde ervaringen i.c. keurig op tijd, prima zitplaats en een vriendelijke conductrice.

Ik reis maar zeer beperkt met de trein dus een echte ervaringsdeskundige ben ik niet maar positieve ervaring mogen ook wel eens uitgesproken worden vind ik.
Dus bij deze: Bedankt NS!

FeestWitchy van Huize Zevengezicht, NHSB 2009068, de medenaamgever en medeoprichter van dit weblog viert vandaag haar negende verjaardag!

zaterdag 22 mei 2004

Nederland stuurt Apaches naar Irak!

Met of zonder Arendsoog?

donderdag 20 mei 2004

Hemelvaart

Ik realiseer me dat het een goedkope opmerking op Hemelvaart is, maar weer hebben gisteren tientallen onschuldige burgers in Irak en de Gazastrook de reis naar de hemel gemaakt.

Hoewel die slachtoffers er zelf weinig aan hebben, heb ik "gelukkig" bij mezelf vastgesteld dat al dat oorlogsgeweld op de tv er nog niet voor heeft gezorgd dat ik aan het afstompen ben als het gaat over onschuldig menselijk leed. Ik doel hierbij natuurlijk op de journaalbeelden van de helikopteraanval op het bruiloftsfeest in Irak en op de raketaanval op de vreemdzame protestmars in Rafah in de Gazastrook. Kwaad, machtloos en triest wordt ik van zulke beelden. Waar is het in Godsnaam allemaal voor nodig....en waar gaat dit allemaal naar toe. Er zijn momenten dat ik warempel ga denken dat de Jehova Getuigen nog gelijk krijgen ook..

Maar hoe erg dit allemaal ook mag zijn, je wordt tien minuten later in datzelfde journaal geconfronteerd met een billenknijpende Lubbers en een chagrijnige Lodewijk de Waal van het FNV. Wereldnieuws op z'n smalst.
Immers billenknijpende vijftigers zullen er altijd blijven en in dit bijzondere geval wordt het gedrag van Ruud nog gebillijkt door zijn vrouw Ria ook ("Ruud is een knuffelaar"), dus is er al helemaal niets aan de hand en wat De Waal betreft hij zal in de komende weken nog wel zwarter gaan kijken vrees ik, omdat je m.i. wel blind moet zijn om niet in te zien dat stoppen op je 65 eerder de realiteit zal zijn dan op je 62 of 63 jaar.

dinsdag 18 mei 2004

Nei-Drèents

Deze sticker kwam ik tegen op de voordeur van een plaatselijke bakkerswinkel.

Als geboren en getogen Drent zou ik eigenlijk warme gevoelens moeten krijgen bij het zien van zo'n sticker. Dat gebeurde niet. In werkelijkheid vond ik het een beetje zielig. Een sticker die er voor moet zorgen dat ik mij als Drent thuis voel. Dat werkt niet dacht ik nog, tot plotsklaps een vrouwenstem van achter de toonbank mij in perfect drènts begon toe te spreken. T'was een heel schier wichie met lang donkergries haor. Ik was in een klap overtuigd geraakt van het nut van de sticker. Het helpt echt!

In mijn beste drents plaatste ik mijn bestelling. Daarna ontstond een geanimeerd gesprek over het gebruik van de Drentse taol. Het bleek dat ze recent geslaagd was voor haar docentendiploma Drents. Ik merkte op dat Drents een dode taal is die geen invulling kan geven aan moderne of nieuwe woorden. Dat had ik dus niet moeten zeggen!
Wat volgde was een stroom aan neie drèentse woorden. De leukste heb ik onthouden:

Punkkapsel : stiefselhaor
condoom : piemelpuutie
delete-toets : deurstreper
lasergun : bonnegies-schieter
playbacken : dreugzing'n
website : netstee
hometrainer : kaomerfiets

***Dit was de netstee van 't kattige heksie met onzin neis***

Afspraak is afspraak

Het kabinet wil vanaf 2006 geen geld meer steken in gebieden met een economische achterstand. De Langman-miljarden gaan daarom voortaan vooral naar de Randstad, aldus het nieuws van gisteren.

De noordelijke commissarissen van provincie hebben dit gisteren te horen gekregen in Den Haag. Zij hebben daar uiteraard fel tegen geprotesteerd, maar geen poot aan de grond gekregen bij staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken.

Dit was toch het Kabinet van de Waarden en de Normen?. Ik kan het fout hebben maar het is toch zo dat "afspraak is afspraak" als voorbeeld kan gelden in een waarden en normen debat?
Het is al vaker gezegd: de overheid is als gesprekspartner niet te vertrouwen.

zondag 16 mei 2004

Valse tonen

Het Europees Songfestival is in essentie maar een spelletje, althans dat was het vroeger. De onvermijdelijke commercie heeft ook hier toegeslagen. Het is niet anders.
De laatste jaren is echter pijnlijk duidelijk geworden dat verkeerde sentimenten als "eigen volk eerst", wat synoniem staat voor "eigen regio eerst", bepalen welk liedje - beter gezegd welk land - gaat winnen. Met andere woorden niet de kwaliteit van het liedje bepaalt de volgorde maar ben jij mijn vriendje of niet. Dit jaar was het wel heel erg bond wat de voormalige oostbloklanden respectievelijk balkanlanden presteerden. Eigenlijk was het een gênante vertoning.
Sommige mensen geloven er heilig in: een Verenigd Europa. Tot die groep van onverbeterlijke wereldverbeteraars behoor ik zeker niet. Naar mijn mening is het een utopie om te veronderstellen dat de grote geschillen in cultuur overbrugd kunnen worden.
Dit los van de vraag of je dat wel zou moeten willen.

Ik kan er niet wakker van liggen welk land er wint, maar zoals het nu gaat draagt het songfestival niet bij aan het oorspronkelijke doel, namelijk zingend op weg naar een Verenigd Europa. Dus maar gauw stoppen met dit relikwie uit de Vijftiger Jaren.

Deïnvesteren

Natuurlijk weet je het al veel langer, een andere auto kopen staat gelijk aan geld weggooien met de snelheid van het licht. Je moet het eigenlijk niet doen want het bederft je humeur, maar het is schrikken geblazen als je terugkijkt naar al het geld dat je besteed hebt aan auto's.

In mijn geval begon het dertig jaar geleden allemaal met een NSU 1000, vervolgens een Renault 6, een Mini 1000 Van, een Talbot 1307, een Peugeot 204, een Peugeot 309(2x), een Peugeot 405 break, een Alfa Romeo 145, een Peugeot 306 break, een Alfa Romeo 146, een Peugeot Partner en nu dus een Volvo V40. Boekhouden is niet mijn sterkste kant maar alles bij elkaar moet dit rijtje de familie Witchcat ruwgeschat toch al gauw zo'n dikke twee ton in harde hollandse guldens gekost hebben.
Veel geld, maar het treurige van dit rijtje is dat er uiteindelijk "maar" een degelijke middenklasser in de vorm van een Volvo V40 resteert en geen Ferrari van een paar ton......
Niettemin prijs ik mij gelukkig met de Volvo V40, geld is ook maar fictie...

zaterdag 15 mei 2004

V 40

Het is weer volop lente. Dus dan begint het om onverklaarbare redenen weer te kriebelen. Je bent weer toe aan iets nieuws. De ene keer zijn het simpele, relatief goedkope, dingen soms zijn ze wat duurder.......Volvo V40

vrijdag 14 mei 2004

Forever?

De bvo Emmen is gered maar de profvoetbalclub moet daarvoor zwaar bloeden. Zo moeten algemeen directeur Johan Stuulen en commercieel-directeur Harrie Weerman opkrassen. En ook krijgt de gemeente vetorecht over uitgaven die boven de begroting uitkomen.Forever? Denk het niet!

Kaz Lux

Er valt niet aan te ontkomen, maar ook aan de inhoud van dit postje kun je zien dat ik niet meer tot de doelgroep van BNN behoor.
De legendarische nederlandse 60 jaren groep Brainbox stopt. Dat wil zeggen het boegbeeld KAZ LUX is zo doof geworden van zijn eigen muziek dat hij gedwongen is om te stoppen. Niet dat hij ziek geworden is van de de muziek zelf maar van het geluidsniveau dat de band produceerde.

Nooit meer zullen titels als: Dark Rose, Summertime, Doomsday Train, Smile of Down Man, life te horen zijn. Jammer maar het is niet anders. Gelukkig heb ik de originele LP's respectievelijk de cd "The very best of Album Ever" nog in de kast staan.
Kaz Lux zal uitsluitend nog solo en accoustisch gaan optreden.....

donderdag 13 mei 2004

BESCHAMEND

Rumsfeld, de amerikaanse minister van defensie is vandaag voor een bliksembezoek in Irak om zich persoonlijk te overtuigen van de situatie in de beruchte martelgevangenis in Bagdad. Dit om zoals hij bij aankomst op het vliegveld zei "blijk te geven van zijn hevige verontwaardiging over de martelpraktijken van de amerikaande militaire bewakers". Prima zou je zo denken. Beter laat dan nooit......
Echter wat schetst mijn verbazing. In het Journaal van zes uur worden beelden vertoond van militairen die moeten lachen over een opmerking van Rumsfeld tijdens een vanmiddag gehouden toespraak voor amerikaanse militairen in het amerikaanse hoofdkwartier in Bagdad. De opmerking kwam er op neer dat ze zich niet zoveel moesten aantrekken van hetgeen de pers zegt en schrijft. Hij zelf, zei hij trots, leest al weken lang geen kranten meer.....
In een woord beschamend!

Facelift

Je hebt tegenwoordig allerlei commerciële tv-stations programma's die verslag doen van het verbouwen c.q. vertimmeren van mensen. Persoonlijk heb ik weinig op met dat ge-facelift. Het is me letterlijk en figuurlijk te gekunseld.

Wanneer je op deze link klikt kun je door middel van het aanvinken van de hokjes, bijdragen aan de verbetering van de uitstraling van onze minister president.
Ook gekunseld maar toch....

woensdag 12 mei 2004

Fusies

"Zullen we gaan fuseren", stelt de kip het varken voor. "Spek met eieren, een wereldproduct".
Het varken zegt na enig nadenken: "Wacht eens even, jij legt de eieren, maar ik ga eraan".
"Nou en? Zo gaat dat toch altijd bij fusies", zegt de kip.

Deze aardige metafoor (niet van mijzelf) schoot me te binnen toen we aan het discussiëren waren hoe we een bepaald veranderingstraject in zouden kunnen zetten. Zoals gebruikelijk met dit soort trajecten zijn er altijd weer lieden die de kwestie van de negatieve kant benaderen. Als er dan geen beren op de weg te vinden zijn dan maken we ze wel....
Om moedeloos van te worden. Soms!

dinsdag 11 mei 2004

Wegwezen

Je kon er op wachten. De eerste Nederlandse militair in Irak is gisteren door een granaataanslag gedood.
Erg voor betrokkene en zijn nabestaanden, maar wel een reden om zo snel mogelijk uit dat land te vertrekken. We hebben daar niets te zoeken.
Dus D'66, laat zien dat je niet alleen oog hebt voor de gekozen burgemeester!

zondag 9 mei 2004

Stofzuiger aspirateur

Het is Moederdag. Een commerciële dag. Net als Vaderdag en Valentijnsdag. Eigenwijs als ik ben, doe ik al jaren niet aan dat soort dagen. Uit principe, omdat ze maar uiteindelijk maar één doel dienen: de middenstand.
Klinkt allemaal wel "manhaftig" maar toch knaagt er iets. Er is een soort onverklaarbare druk die zegt: "Zul je op deze dag niet eens iets voor moeder Witchcat doen?."

Oké, denk je dan, wat kan een man beter dan de vrouw: natuurlijk, stofzuigen!. Maar stofzuigen mag/kan dat wel op zondag? Wat zou de PKN , de nieuwe fusie club van protestanten, ervan denken?. Het is een moderne club zonder de zwarte kousen en wat telt Maria, de moeder Gods, was toch ook moeder dus wat houdt mij nog tegen.

Stofzuigen lijkt een hygiënische bezigheid maar is het niet. De lucht die achteruit de stofzuiger komt ruikt onaangenaam ondanks de aanwezigheid van allerlei filters. Maar niet getreurd daar heeft de commercie wat op gevonden. Stofzuiger aspirateur! HOE ZEGT U: STOFZUIGER ASPIRATEUR!. Een zakje, dat als je de verpakking mag geloven is gevuld met de heerlijke geur van lelietjes der dalen. Volgens de verpakking moest het zakje in de nieuwe stofzuiger gestopt worden waarna een weldaad van geuren de woonkamer ingeslingerd zou worden.
Zo gezegd zo gedaan. Het echte werk kon beginnen.

Wat toen mijn neus binnendrong was en is niet te beschrijven. Stank van een onbeschrijvelijke intensiteit, zo intens vies en zo ondefinieerbaar vies dat ik wenste dat geuren via het web verzonden konden worden.
Het heeft in ieder geval niets van doen met de geur van lelietjes der dalen, waarschijnlijk is het ingeblikte stank van de commercie......
Geld stinkt, ik weet nu hoe......

vrijdag 7 mei 2004

Exit Friends en Frasier

Het NOS Journaal en RTL Boulevard maakten mij er attent op dat ik toch maar een zeer matige tv-kijker ben.
Beiden meldden ze groot dat de tv-series Friends en Frasier ophouden te bestaan. Ik had in eerste instantie geen flauw idee waarover ze het hadden. Ik kon mij niet heugen een van beide series ooit gezien te hebben. Na wat langer nadenken herinner ik mij - op enig moment - niet meer dan enkele minuten gezien te hebben. Het schijnen commedies te moeten zijn. Gestoeld op ingeblikte Amerikaanse humor en dat is niet aan mij besteed.
Nee, ik ken maar een tv-comedy die ik nooit oversloeg namelijk Archie & Edith Bunker, Gloria & Mike (Meathead!) Stivic in "All in the family". Vol met droge Jaren Zestig humor. Ook Amerikaans ja, maar ze hebben het wel 33 jaar volgehouden. Nu ongetwijfeld gedateerd. Maar in mijn beleving perfect.
Je wordt ouder pappie......

Införsel av sällskapsdjur

In december 2003 deed ik mededeling van het feit dat de Witchcat-clan de zomervakantie zal doorbrengen in dit huis in Zweden.
Toen was nog niet duidelijk of Witchy zich ook tot de gelukkigen mocht rekenen omdat Zweden strenge regels kent voor de import van huisdieren ook al is het maar voor twee simpele weken in de zomer. En aan die regels zal toch eerst voldaan moeten worden voordat óók voor haar het licht op groen kan.
We zijn inmiddels ruim vier maanden verder en vandaag is het belangrijkste formulier per post uit Zweden binnengekomen: de invoervergunning "for av hund med ID-nummer TT1686." Daarmee is een zeer belangrijke hobbel genomen en staat het vrijwel vast dat ze mee kan naar Gräsmark omdat de andere belangrijke vereiste namelijk het bloedonderzoek inmiddels met goed resultaat is afgesloten.

Al dit gedoe voor een hond mag wellicht wat overtrokken overkomen maar de Witchcat-clan is nu eenmaal niet compleet zonder Witchy. Het aftellen kan nu echt beginnen......Importregels Zweden

1. Invoervergunning aanvragen bij de Statens Jordbruksverk (ministerie van Landbouw) te Jönköping à SEK 400;
2. Microchip of tatoeage is verplicht;
3. Vaccinaties door de dierenarts tegen Rabies, Leptospirose en Canine Distemper;
4. Bloedtest minimaal 120 dagen na vaccinatie tegen Rabies;
(De bloedproef moet worden gestuurd naar een goedgekeurd laboratorium in België of Duitsland. De resultaten van deze test moeten uitwijzen dat het vaccin voldoende bescherming heeft gegeven tegen hondsdolheid)
5. Wormenbehandeling;
(Witchy moet een behandeling tegen lintworm hebben gehad. Deze behandeling moet minimaal 10 dagen voor binnenkomst in Zweden plaatsvinden)
6. Dieren paspoort;
(De dierenarts moet een geschreven verklaring afgeven in de vorm van een dieren paspoort dat Witchy gezond is)
7. Bij binnenkomst in Zweden moeten we ons melden bij de zweedse douane voor het zetten van stempels op de documenten;

Eric Engerds

Naar aanleiding van de tv beelden gisteren, van de herdenking op de moord op Pim Fortuyn weet ik het honderd procent zeker: de echte Pim Fortuyn-aanhangers zijn enge mensen.

Ik heb nooit veel opgehad met de wijze waarop PF politiek bedreef. Als mens vond ik hem wel grappig, zijn politieke ideeën vond ik over het algemeen erg simplistisch. Naar mijn mening had hij maar één goed idee namelijk een generaal pardon voor alle asielzoekers voordat er strengere eisen gesteld zouden gaan worden.
Het slechte aan PF was dat hij er voor heeft gezorgd dat de populistische geest uit de fles is gekomen. Het is die geest die nog immer door ons politiek bestel waard en het maakt daarbij niet uit of je het hebt over de gemeentepolitiek of de landspolitiek. Effectbejag telt, inhoud niet. De geest uit de fles heeft er ook voor gezorgd dat hij de verkeerde mensen aantrok. En dan heb ik het niet over die dommelingen die eenmalig op hem of de LPF gestemd hebben.
Nee dan doel ik op de PF-aanhangers die gisteren weer in vol ornaat te bewonderen waren tijdens de gehouden herdenkingen. De vleesch geworden foute types, de Eric Engerds van de huidige maatschappij.

Let wel, ik heb over dit stukje een nachtje geslapen voordat ik het aan het web heb toevertrouwd.......

woensdag 5 mei 2004

Witchcat op de kaart gezet

" De uitbundige viering van Koninginnedag heeft de stad Groningen hoger op de ranglijst van gezellige en aantrekkelijke steden van Nederland gebracht; we staan weer op de kaart." Aldus de directeur van Marketing Groningen, die mede verantwoordelijk was voor de coördinatie van de geslaagde festiviteiten op en rond 30 april.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Er gaat, als je de kranten mag geloven geen dag voorbij of er is weer het een of ander "op de kaart gezet".
Naar mijn mening wordt er zo langzamerhand zo veel op de kaart gezet dat er sprake is van een soort woord-inflatie. De gewichtige wijze waarop bestuurders, politici, directeuren en voorzitters het zinnetje uitspreken doet vermoeden dat het een hele kunst is om iets op de kaart te zetten, maar de realiteit is anders. Het is plat gezegd niets anders dan je zelf op een voetstuk zetten. Kijk mij eens goed zijn! De zelfgenoegzaamheid is alom in de huidige maatschappij aanwezig, dus het grote aantal "op de kaartzetters" is daaruit te verklaren.

Overigens kan iemand mij vertellen hoe die kaart er uit ziet?. Gebakken lucht zegt u. Misschien. Hoe dan ook, ik heb Witchcat voor alle zekerheid ook maar op de kaart laten zetten.
Staat goed op mijn Curriculum Vitae......

dinsdag 4 mei 2004

1940 - 1945

maandag 3 mei 2004

IntegerIk ben het niet vaak eens met het vleesch geworden juridisch geweten van dit kabinet, maar het bovenstaande is mij wel uit het hart gegrepen. Ere wie ere toekomt!

Journalisten hoeven wat mij betreft niet te schrijven wat de overheid graag zou zien, maar je mag wel van hun verwachten dat ze de juiste informatie verstrekken. Het lijkt er echter op dat veel journalisten louter uit zijn op effectbejag en populisme, in plaats van waarheidvinding. Dit met het ongewenste effect dat de lezer op het verkeerde spoor wordt gezet. Het gros van de lezers realiseert zich dat wat in de krant staat niet altijd waar is, maar waar rook is, is vuur....Dus zal het wel waar zijn.
Uiteraard heb je ook goede, integere journalisten. Het is te hopen dat de aanhangers van de riooljournalistiek eens tot het inzicht komen dat de leugen nog steeds wordt/is ingehaald door de waarheid. Ook al kan dat soms héééél lang duren.

Voor de heren van het Sufferdje van het Noorden is het echter al te laat, zij kunnen niet meer veranderen omdat ze jaren geleden al hun journalistieke top (of wat daar voor doorgaat) bereikt hebben.........
Iedere krant krijgt de journalist die het verdient!

Kruisbestuiving

Gelezen:

krantekop 1. Konijnen op sommige plaatsen vrijwel uitgestorven;
krantekop 2. BMW rijders hebben meer seks;


Ze hebben zo op het oog helemaal niets met elkaar te maken. Maar de schijn bedriegt. Om de populatie weer op pijl te brengen moeten de konijnen kennelijk in de leer bij de BMW rijder...
It's so simple!

zaterdag 1 mei 2004

Koninklijk spijkerjekkie

''Máxima dat is een wereldwijf'', liet de nestor van de vaderlandse paparazzi, Joop van Tellingen weten. ''Zonder haar was het voor ons maar een saaie boel. Ze loopt in een spijkerjekkie rond, maar wordt straks wel onze koningin. Te gek.''Bovenstaande uitspraak is uiteraard geheel voor rekening van onze Joop, maar feit is natuurlijk wel dat Máxima - zonder dat te beseffen - door het aantrekken van het spijkerjekkie veel toekomstig liefdesleed voorkomen heeft. Immers hoeveel prille liefdes zijn niet op de klippen gelopen omdat de a.s. schoonmoeder en/of vader bij de introductie van de nieuwe liefde gedecideerd uitspraak dat zo'n jongen of meisje in een spijkerjasje toch nooit geen goede huwelijkspartner kon zijn en dat derhalve de relatie maar beter verbroken kon worden.
Hoewel deze scene wellicht wat gedateerd mag overkomen, weet ik vrijwel zeker dat zelfs in deze tijd er nog families zijn waar de spijkerbroek het huis niet in komt. Niet anders dan in de functie van werkbroek in de schuur of tuin.
Het zijn die families die hun ouderlijk gezag fors ondermijnd zien door het koninklijk spijkerjekkie van Máxima.
HULDE!