Witchcat's News- and Shit blog

donderdag 17 juni 2004

Dit is m'n laatste berichtje voor ons vertrek naar het Noorden. Ik zou een hele verhandeling kunnen houden over het hoe en waarom wéééér op vakantie naar Scandinavië. Want het lijkt er soms verdacht veel op dat je je moet verantwoorden waarom je niet naar Marbella of Kreta gaat, maar wéééér naar dat koude, saaie Noorden.
Vooroordelen te over, maar ik voel mij niet geroepen verantwoording af te leggen voor dingen of zaken die ik leuk vind. Overigens wat dat slechte weer betreft, het ziet er inderdaad niet erg goed uit. Hetzij zo.
Om de criticasters ter wille te zijn, wordt ter linkerzijde het actuele weer in Wärmland weergegeven. Het wordt om de twee uur ververst. Leedvermaak op bestelling zo gezegd.
Maar zij die mij goed kennen weten dat het mij allemaal geen donder kan schelen wat een ander ervan vindt. Dit najaar ga ik, of beter gezegd de familie Witchcat toch weer naar Vester Husby. Maar nu eerst op naar Zweden!

Tot ziens ergens in juli 2004.........

En oh, ja, als u ons zoekt, we zitten hier !

woensdag 16 juni 2004

FC KnuddeNee, u kunt gerust zijn, dit is de enige en laatste keer dat ik iets over het EK schrijf. Ik ben te nuchter om me met dit soort volksgekte bezig te houden. Ik zit in blauwe spijkerbroek en wit T-shirt voor de buis (oranje is niet aan mij besteed) en laat het allemaal rustig over mee heenkomen.
Aan het slechte voetbalcommentaar van Bert Maalderink wilde ik mij niet verder ergeren vandaar dat ik al snel ben overgeschakeld naar de BBC. En ik kan u verzekeren de kritiek tijdens en na de wedstrijd was niet mals.
Zelfreflexie en/of zelfkritiek is meestal niet een eigenschap die de gemiddelde Nederlander in overvloed kenmerkt. De gemiddelde Nederlandse Elftalspeler mist die eigenschap zelfs in het geheel, zoals in het verleden (denk aan de Boertjes, Kluivert en Seedorf) meer dan eens is gebleken. Het commentaar van zowel Jaap Stam als Philip Cocu na afloop van de "gewonnen" 1-1 was het zoveelste bewijs dat of zij of ik het niet goed gezien hebben, danwel dat of zij of ik bij een andere wedstrijd aanwezig waren.
Nog twee wedstrijden..... te gaan. Ben benieuwd wat de Zweedse TV ervan uitzendt.

dinsdag 15 juni 2004

Op de stille heide

De oplettende lezer kan weten dat m'n vakantie inmiddels begonnen is.
Voordat we in de tweede helft van deze week richting Zweden vertrekken ben ik nog een aantal dagen aan het afkicken in D'Olde Landschap. Het echte vakantieseizoen moet nog beginnen zodat het nog heerlijk rustig wandelen is op een doordeweekse dag op de hei, i.c. het Molenveld tussen Odoorn en Exloo. Menselijke wezens zijn we (Witchy en Witchcat) vanochtend dan ook niet tegengekomen. Dierlijke des te meer.

Onze ogen en oren "vertelden" ons - binnen een tijdsbestek van ruim een uur- de niet alledaagse aanwezigheid van een vos, een hazelworm en een koekoek. Ik had mijn EOS 300D niet bij mij dus digitaal bewijzen kan ik het niet, maar desgewenst wil ik het wel onder ede herhalen.....
Niet-natuurliefhebbers zullen het wel niet kunnen begrijpen, maar van zo'n uurtje op de hei wordt IK nou BLIJ!

maandag 14 juni 2004

25 MB

U heeft het allicht gemerkt, erg productief is Witchcat de laatste dagen niet meer geweest. Enerzijds lag dit aan het feit dat mij de tijd ontbrak voor het weblog, anderzijds omdat de echte inspiratie ontbrak. Dus hiermee is de digitale radiostilte verklaard. Gedeeltelijk.

Want toen die inspiratie tegen het weekend weer terug was werd ik geconfronteerd met de volgende melding:
"Disk quota exceeded". Of te wel Planet Internet was van mening dat ik het plafond van de mij beschikbaar staande serverruimte i.c. 25 MB bereikt had en maakte mij het aldus technisch onmogelijk om nog iets aan het weblog toe te voegen.
Ik kan niet beoordelen of ik daadwerkelijk 25 MB op hun server heb staan. Ik heb mijn twijfels maar het zal allemaal wel.
Om toch weer iets aan het WWW te kunnen toevertrouwen, moest er iets met het archief geregeld worden. Dat is inmiddels gebeurd. Hoelang ik nu nog kan doorgaan weet ik niet. Ik heb geen zin om over te stappen naar een professionele hosting service en daarvoor € 20,00 per maand neer te tellen. Het moet allemaal wel leuk blijven.....

zaterdag 5 juni 2004

Hastighedsgraenser

Mijn voorliefde voor Scandinavië gaat zover dat ik geregeld even surf naar pagina's van Deense, Noorse of Zweedse dagbladen. Bij een van de tochten kwam ik in het deense dagblad Jylland Posten een staatje tegen, waarin de hoogte van de boetes staan vermeld die je als al te haastige chauffeur tijdens je reis door Denemarken kunt verwachten.
Die boetes zijn zeker voor Nederlandse begrippen aan de pittige kant. Rijdt je bijvoorbeeld 60 km per uur i.p.v. de toegestane 50 km per uur dan kost je dat 1000 Deense Kronen of te wel zo'n 300 keiharde ouderwetse hollandse guldens i.c. 136 Euro.

Deze link kan je wellicht helpen om je zwaarverdiende vakantiegeld te behoeden voor misbruik vanwege de Deense overheid......

vrijdag 4 juni 2004

Nieuw voor Oud

Ik wordt in het kader van de jaarlijkse opstelling van de concept-begroting al enige jaren geconfronteerd met het fenomeen "Nieuw voor Oud" of zoals u wilt "Oud voor Nieuw".
Of te wel: "Wil je iets nieuws gaan doen..., prima, maar dan wel onder de voorwaarde dat je voor dat nieuwe iets ouds, iets bestaands opgeeft en wel zodanig dat voldoende financiële middelen vrijkomen om het nieuwe te bekostigen".
Die oud voor nieuw-discussie kwam in mijn gedachten toen ik vanmiddag al winkelend werd geconfronteerd met de vele reclameuitingen die mij moeten verleiden "een Hollandse Nieuwe" in de keel te doen glijden. Ik vind een zoute haring op z'n tijd niet te versmaden en zeker een nieuwe niet, maar altijd weer ben ik bang dat ze me i.p.v. een nieuwe een oude in de maag proberen te splitsen. Je schijnt het te kunnen zien, maar helemaal zeker van de zaak ben je pas als je hem geproeft hebt. En bewijs dan maar eens dat je verneukt bent! Het zijn precies dezelfde twijfels die ik heb bij de slogan "patat van nieuwe aardappelen", dat ook op voorhand niet te controleren valt.
Overigens hoeveel weken/maanden mag je eigenlijk van een Hollandse Nieuwe spreken? Moet ik toch maar eens aan Willem Wever vragen!

donderdag 3 juni 2004

Futloos

Volgende week vrijdag is het zover. Vakantie! Eindelijk. Ben er hard aan toe. Althans dat beeld ik mij in. Want iedereen herkent zich wel in het gevoel dat zodra je kunt zeggen "volgende week vrijdag heb ik vakantie", het voelt alsof met de dag de vermoeidheid onevenredig toeneemt. Allemaal inbeelding, ik weet het, maar toch is de fut er echt (een beetje) uit.
Op zich is daar niets mis mee. Het is ruim een jaar geleden dat ik meer dan een week vakantie heb gehad dus het werd wel weer eens tijd. Voor mijn gevoel is het een emotioneel zwaar jaar geweest. De letters E, V, en I hebben gezamenlijk binnen en buiten het gemeentehuis voor veel commotie - dus extra werk - gezorgd. En naar het lijkt is het einde (hoe dat er ook uit mag zien i.c. wel of geen vuilverbrander) nog niet in zicht. Dus ook na de zomervakantie weet ik wat mij te doen staat. Voorlopig wil en hoef ik daar nog niet aan te denken. Eerst gaat het richting Zweden daarna zien we wel weer.


SKOL!

dinsdag 1 juni 2004

Illegaal wapenbezit

Lang niet alle politieagenten die hun wapenbevoegdheid voor korte of lange tijd zijn kwijtgeraakt omdat ze niet zijn geslaagd voor hun halfjaarlijkse schietvaardigheidstest, leveren hun dienstwapen in. Slechts 25 tot 30 procent houdt zich aan de regels en levert zijn of haar wapen vrijwillig in, aldus minister Remkes van Binnenlandse Zaken in een brief die hij dinsdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het leveren van kritiek op de politie is een nationale bezigheid. Daar is op zich niks mis mee. Vaak betreft het ongenuanceerde goedkope kritiek. In enkele gevallen is de kritiek gefundeerd en dus terecht.
Bovenstaand bericht schreeuwt om een reactie. Een weloverwogen reactie. Kenmerk van een weloverwogen reactie is veelal de hoeveelheid en de lengte van de argumenten. Dat gaat in dit geval niet op. Hier past slechts één opmerking: Dit kan gewoonweg niet! Verdere discussie is overbodig omdat het niet te vergoelijken valt.

Van de politie mag worden verwacht dat zij zich aan de wet houdt. Veel plaatselijke dienders maken zich nu - wettelijk gezien - schuldig aan illegaal wapenbezit. De Minister noemt de situatie zorgelijk.... Wat met recht een understatement genoemd kan worden.
Ik voel mij geen rechtse rakker, maar ik vraag mij echt af hoe je door zo te handelen, je geloofwaardigheid als handhaver van de wet denkt te behouden.