Witchcat's News- and Shit blog

zaterdag 28 augustus 2004

Pc-regeling per direct geschrapt!

Met de regeling konden werknemers fiscaal gunstig een pc aanschaffen. Ze werd ingevoerd om het pc-gebruik te bevorderen. Het kabinet maakt per direct een einde aan de regeling om te voorkomen dat werknemers nu alsnog massaal een pc gaan aanschaffen. De regeling loopt nog tot vrijdag 27 augustus 17.00 uur.
Wordt het geen tijd om Balkenende en zijn bende direct te schrappen?

woensdag 18 augustus 2004

Oorlog

Verdomd!, dat kan toch niet waar zijn. Jan Peter zegt foei tegen de Irakezen en die zeggen doodleuk "Fuck you JP", Get out of Irak!

Over waarden en normen gesproken, dit kan toch niet!
Of zou het toch echt oorlog zijn........? Ik moet het toch eens aan oom George gaan vragen.....

dinsdag 3 augustus 2004

Dč Strafbank

Het is niet mijn gewoonte om stukjes van anderen letterlijk over te nemen, maar in dit geval vond ik de reactie van Bieslog (Wim de Bie) zo mijn eigen mening weergeven dat ik het toch niet kon nalaten om het in dit bijzondere geval toch te doen.
Het gaat over de ABN AMRO-bank en dan in het bijzonder de reactie van de bestuursvoorzitter van Dč Bank van Ajax op het achtuur Journaal, bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Ik heb zelden iemand gezien die zo voldaan is met zichzelf als deze meneer Rijkman Groenink. (= zijn echte naam!)

Ze waren al niet mijn bank, maar na het optreden van de Chairman kunnen ze het wat mij betreft wel helemaal schudden....

De bijdrage van Wim de Bie met de titel "Kan ik nog omgeschoold?" kent de volgende tekst:

"De ABN AMRO-bank maakt haar halfjaarcijfers bekend.De performance is buitengewoon geslaagd, de staafdiagrammen in de presentation slides reiken tot in de hemel.Dit wordt een topjaar voor de bank die zich over de gehele wereld manifesteert. Brazilië gaat goed, Frankrijk, de VS...De behaalde winst bedraagt 1 miljard euro. De Chairman of the Managing Board wil ook nog iets zeggen over het personeel. Gaat hij alle medewerkers bedanken voor hun inspanningen, die tot zo’n schitterend resultaat hebben geleid? Nou nee.Er moeten er tweeduizend weg. En hij kondigt aan dat de 36-urige werkweek ‘niet meer van deze tijd’ is en dat het beter is als alle bankmedewerkers 40 uur gaan werken. ‘Krijgen ze die extra uren dan ook betaald?’, vraagt de interviewer. De Chairman of the Managing Board produceert een lachje, alsof hij wil aangeven dat er zelden zo’n gekke vraag aan hem is gesteld.‘O, zover zijn we nog lang niet’, zegt hij, waardoor we er zeker van zijn, dat geen haar op zijn hoofd eraan denkt de bankmedewerkers extra uren uit te betalen. Niets heb ik met de bank te maken, ik werk er niet en ik heb er geen geld uitstaan, toch voel ik de adrenaline kolken. Roerige tijden breken aan. Is het mogelijk bij een bond een cursus Stakingsleider te volgen?"
Was getekend,
Wim de Bie

zondag 1 augustus 2004

Feminisme

De strijd van het moderne feminisme voor macht en gelijkheid van de seksen ondermijnt het traditionele gezin en schept een klimaat waarin huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht worden gezien als acceptabel.
Dit staat in een nieuw document van het Vaticaan, dat zaterdag openbaar is gemaakt. Daarin stelt de kerk dat feminisme "in strijd is met de waarachtige vooruitgang van vrouwen''.

Commentaar overbodig lijkt me zo......