Witchcat's News- and Shit blog

dinsdag 15 februari 2005

Bambi Shooters

Als vervente boswandelaars komen Witchy en ik ze de laatste weken weer vrijwel dagelijks tegen. Ze, dat zijn de "hoeders der natuur" de stoere kerels in het groen: Jagers.

In deze tijd van het jaar zijn het de reeŽn die ze op de korrel hebben. Het opvallende aan de reeŽnjacht is de wijze waarop die "jacht" plaatsvindt. Namelijk vanuit een veelal groene, stilstaande danwel stapvoetsrijdende, modale japanner met geopend raam aan de zijde van de bestuurder, de kachel op stand tien en het doorgeladen dubbelloopsgeweer liggend op de passagierstoel.

De truc is kennelijk om reeŽn die het bospad oversteken vanuit de auto te verschalken. Allemaal heel spannend en opwindend dus. Mannenwerk zogezegd. Maar niet heus.
Zielige sukkels zijn het in mijn ogen. Je moet aardig gestoord zijn om voor het luttele bedrag van Ä 60,-- dat ze voor een geschoten ree van Ī 20 kg van de poelier ontvangen, je vrije tijd op te offeren.

Geloof het of niet maar in het niet al te grote Noordbargerbos waarin Witchy en ik dagelijks wandelen hebben we nooit meer dan een koppeltje (een sprong in jachttaal) van drie reeŽn gezien, maar kennelijk is dat teveel van het goede en doen vier gemotoriseerde bambo-shooters hun uiterste best dit aantal te minimaliseren. Het mag duidelijk zijn dat de heren niet echt gecharmeerd zijn van bosbezoekers zoals wij, omdat wij immers door onze aanwezigheid de intenties van de heren aan het verstoren zijn. Het is vermakelijk om te zien hoe krampachtig ze de bosbezoekers proberen te vermijden.

Aan het einde van de middag hadden Witchy en ik dan ook weer volop binnenpretjes omdat wij de reeŽn tegen kwamen in een heel ander deel van het bos dan waar de heren zich bevonden.....

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina