Witchcat's News- and Shit blog

zondag 30 januari 2005

Geluidjes

Het leuke van de aanschaf van nieuwe hifi-componenten is dat de cd- en de platencollectie op eens volop nieuwe, verrassende geluidjes in petto heeft. Op een mistroostig weekend als deze is het dan ook voor een audiofiel zoals ik, genieten geblazen. Je draait ceedees die je in tijden niet in handen gehad hebt. Ceedees waarvoor je, je soms lichtelijk schaamd. Zoals de Best of Abba bijvoorbeeld. Blijkt toch knap in elkaar te zitten en verrassend goed te klinken. Maar ook een David Gilmore laat zich van zijn beste kant horen, al is dat gezien zijn Pink Floyd achtergrond niet geheel onlogisch. Maar ook lp┤s van CCR en BTO doen mij het trieste weer vergeten en geven mij de bevesting van hetgeen ik al langer wist, met goedklinkende muziek ben ik een tevreden mens.

Geef het volk brood en spelen en ze zullen gelukkig zijn........

dinsdag 25 januari 2005

Friesland boppe (of zoiets)

'Noord-Nederland als autonome regio'
Friesland, Groningen en Drenthe moeten zich afscheiden van Nederland en samen als autonome noordelijke regio binnen Europa verder gaan.


Dat vindt de Fryske Nationale Partij (FNP).
Fractievoorzitter Johannes Kramer van de Friese nationalisten vindt dat de drie noordelijke provincies serieus over zo'n afscheiding moeten nadenken. "Maar het moet dan wel heel veel voordeel ten opzichte van de huidige situatie opleveren", verklaarde Kramer dinsdag.
De Friese politicus zegt het geen probleem te vinden als de stad Groningen in zo'n autonome regio de hoofdstad is.

Allemaal lulkoek natuurlijk, maar ÚÚn ding is nu dus wel duidelijk: Zelfs voor de meest fanatieke Fries geldt: "Er gaat niets boven Groningen"
(Sorry Theo!)

zaterdag 22 januari 2005

Interview-NSS

Bericht in de Telegraaf:
"De aanhang van de Groep Wilders is in een maand tijd verschrompeld van dertien tot vijf zetels in de Tweede Kamer of 3,3 procent van de stemmen, blijkt uit de jongste politieke barometer van Interview-NSS.

Eindelijk goed nieuws denk je dan, het gezond verstand van wakker Nederland begint gelukkig weer terug te komen. Een na´ve gedachte? Ja, maar een beetje dagdromen in deze droeve tijden kan geen kwaad..... Maar nog geen 15 seconden later.....lees ik in hetzelfde bericht:

"Opiniepeiler Maurice de Hond komt tot geheel andere cijfers over de populariteit van Groep Wilders dan de concurrent Interview-NSS. Afgelopen maandag stond de afgescheiden VVD-er bij De Hond nog op dertien zetels. De afgelopen twee dagen week steeg zijn Groep echter, onder invloed van de doodgereden tasjesdief Ali in Amsterdam, met drie zetels naar zestien."

Terug in de realiteit!. De moraal van dit bericht is al jaren duidelijk. Stoppen met die opiniepeilingen. Ze voegen niets toe anders dan dat ze deel uitmaken van een maatschappij waar ongenuanceerd schreeuwen tot het hoogste doel verheven is en verkiezingen kunnen worden be´nvloed door de ongewilde dood van een nederlander met arabisch bloed in z'n aderen.

donderdag 20 januari 2005

Dag van internationale rouw

Nog eens vier jaar ellende...woensdag 19 januari 2005

Skin deep

Al bijna een miljoen mannen hebben op een Duitse website hun kans op kaalheid laten uitrekenen. Aan de hand van zes vragen voorspelt de 'kaalheidscomputer' of je een kale kruin krijgt, en wanneer ongeveer het verlies van de haardos begint.
De gratis website
wil onder meer weten of je al last hebt van forse haaruitval. Ook leeftijd en stress spelen een rol, net als het aantal kale koppen in de familie.

Ik ben al jaren kaal. Een kaalheidscomputer of op zijn Duits "Ein Glatzenrechner" heb ik niet nodig gehad om de kaalheid te voorspellen. Het stond vanaf de eerste minuut van mijn leven vast: Een echte "Witchcat" wordt kaal. Vanaf mijn dertigste is de kaalheid een onderdeel van mijn identiteit. Kaal zijn/worden schijnt als je veel mensen moet geloven vreselijk te zijn. Ik zal wel een plank voor mijn kale kop hebben maar er onder lijden doe ik niet. Petjes om e.e.a. te verbloemen draag ik ook al niet en zal ik niet dragen ook. Ook al zijn ze nog zo hot of cool. Er zijn al genoeg Ali B.'s op deze wereld wat mij betreft.

Nee, laat mij maar lekker kaal zijn dat is altijd nog beter dan een Geert Wilders schimmel-permanentje. Mocht u ondanks mijn geruststellende woorden toch een onrustig geweten hebben klik dan op de volgende link: http://www.alpecin.de/glatzenrechner/index.php .
Mocht dat bezoek u naar de keel grijpen van angst, dan raad ik u aan om het telefoonnummer van de Stichting Korrelatie te bellen: 0900-1450 (30 cpm).

dinsdag 18 januari 2005

Donorcodicil

Ik begrijp al jaren lang niets van de discussie over al of niet verplichte orgaandonatie. Ik vind dat je de morele plicht hebt om je medemens te helpen als je daartoe in de gelegenheid bent.
Dus orgaandonatie ja, tenzij je schriftelijk hebt aangegeven daar om principiŰle redenen bezwaar tegen te hebben. Ik respecteer in deze ieders mening maar niettemin, kan ik mij moeilijk verplaatsen in de redenatie die met name vanuit gelovige kringen iedere keer weer van stal gehaald wordt. M.i. zou het toch voor iedere christen de gewoonste zaak van de wereld moeten zijn. Heb je naasten lief etc.....

Voor mij is het heel simpel. Geen orgaandonor? Prima, maar als u voor uw principes staat dan heeft u in een voorkomend geval ook geen recht op een orgaan van een ander. Je bent principeel of niet. Niet een beetje.

Hoezo, we zijn gelijk!

Zei George Orwell al niet : "Some are more equal than others!" En was het niet Calimero die zei: "Ik ben klein, jij bent groot".


zondag 16 januari 2005

Music Fidelity

Ik heb een hobby. En die hobby heet muziek luisteren op bovenmodaal hifi-niveau. Hetgeen, voor alle duidelijkheid, overigens niet wil zeggen dat MP3'tjes mij op voorhand koud laten.
Hobby's zijn altijd leuk, maar evenzeer irritant tegelijk. Ze maken je hebberig, danwel ze bevestigen het gegeven dat de homo sapiens hebberig van nature zijn. Van nature of niet, kopen moet je. Of het nou verantwoord is of niet, kopen moet je!
Het nadeel van kopen is dat het geld kost. En geld heb je nooit teveel. Die stelling gaat niet op voor de Quote 500 stervelingen, maar voor mij geldt die voorlopig nog wel.....
Hifi-apparatuur op niveau kost veel geld. Te veel soms. Koop dan wat goedkopers zou je zeggen. Maar dat is nu net de kern van het probleem, dat gaat niet!. Er is een een stem in je die zegt dat je het niet kunt maken om iets goedkopers te kopen, omdat je daar ongelukkig van wordt. Wat ben ik blij dat die stem er is....
Want het is uitverkoop bij mijn hifi-leverancier en dan wil het weleens gebeuren dat het onbereikbare bereikbaar wordt, te weten: de Music Fidelity A 308 dual mono integreted amplifier. Of in gewoon Nederlands een ge´ntegreerde versterker die niet alleen groots in gewicht is - i.c. ruim 20 kg - maar, en dat is het belangrijkste, vooral een groots geluid voortbrengt.
Ik behoor tot de generatie die door de jeugd wordt aangesproken met "hÚ ouwe", maar dat neemt niet weg dat ik zo blij ben als een kind.........


dinsdag 4 januari 2005

Het Goois matras

TPG Post gaat anonieme brieven aan God doorsturen naar de Evangelische Omroep. "De afdeling nazorg van de EO gaat voor de afzenders bidden", zei maandag het hoofd van de afdeling, dominee K. van Velzen. Voorheen verdween deze post in de prullenbak.

Als ik het dus goed begrijp dan woont God in Hilversum!
Op het Goois matras .....Wie het dat gedacht. Je kunt erop wachten, maar gebeuren zal het: in fullcolour op de voorpagina van de Story of de PrivÚ een schemerige foto van Hem die ons onvoorwaardelijk lief heeft. Hoe het ook zij, het scheelt weer een reisje naar de hemel.

zaterdag 1 januari 2005

Een voorspoedig 2005

Witchcat en de zijnen wenst U en de uwen al het goede voor 2005!