Witchcat's News- and Shit blog

vrijdag 29 april 2005

Recidive

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft zijn eigen politieke partij opgericht. De Vries wil met de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV) meedoen aan de verkiezingen van 2007. De journalist werkt in de PRDV samen met oud-politievoorlichter Klaas Wilting en Jan Nagel, oprichter van Leefbaar Hilversum.

Met de komst van Pim Fortuyn was het al duidelijk, de LPF bracht het in de praktijk, Geert Wilders volgde, de recidive-zwatelaars van de PRDV volgen:

Inhoud telt niet meer in dit land!

Jack Kopspijker, met of zonder Vara bitch Vera Keur, kan zijn contract te gelde maken met de komst van de PRDV dat is wel zeker, maar het maakt mij wel allemaal bedroefd......

"ARM NEDERLAND"

woensdag 20 april 2005

Godelijke wijngaard

Ook ik ben maar een eenvoudige dienaar in de wijngaard van God, maar zo nederig als Benedictus de Zestiende het beleeft, hoeft het m.i. nu ook weer niet.
Immers ook God kent met betrekking tot zijn wijngaard goede en slechte wijnjaren voor zijn Chateauneuf-du-Pape mag ik aannemen.......
Of heb ik het weer helemaal mis en is dat de reden dat Benedictus XVI het liefst FANTA drinkt?

zaterdag 16 april 2005

Eerwaarde heer

Excellentie,

U, Johan van der Knaap, Minister van Defensie in het Kabinet Balkenende, beklaagt zich over het feit dat het volk U niet met excellentie aanspreekt, omdat Ministers en ik citeer: "Ons land beter laten worden dan het land al is". En daar wringt nu net de schoen, Excellentie!

Misschien is het een idee om eerst respect af te dwingen. Momenteel is het Nederlandse volk nou niet echt onder de indruk van de kwaliteiten van dit kabinet!

Uw dienstwillige dienaar,
WITCHCAT, directeur

dinsdag 5 april 2005

OZB-agressie

De behoefte is er wel, schrijven over m'n dagelijkse werk maar het komt er vaak niet van omdat mijn gevoel voor integriteit zich daar vaak tegen verzet. Maar naar aanleiding van een aantal vervelende voorvallen kan ik het nu toch niet laten om wat "ambtenarenleed" aan het internet toe te vertrouwen.

Beroepshalve heb ik o.a. te maken met de uitvoering van de Wet op de Onroerendzaak Belasting (OZB ) en de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Wetten waar iedere Nederlander met een huur of koophuis de afgelopen maanden mee te maken heeft gehad, doordat de gemeentelijke woz-beschikking bij hem of haar door de brievenbus is gegleden.

Belasting betalen is nooit leuk, daarover behoeft geen misverstand te bestaan. Niettemin vormen belastingengelden wel mede voor een stevig fundament van onze welvaartstaat, laten we dat vooral niet vergeten. Het lijkt op een preek van de dominee, maar het is wel de realiteit.

Waar ik naar toe wil is het feit dat al die gemeentelijke beschikkingen maar weer eens haarfijn laten zien wat voor kleinzielig "vlees" we in Nederland in de kuip hebben. U wilt niet weten wat voor een verbale en schriftelijke aggressie de medewerkers van het loket Belastingen de laatste weken te verstouwen krijgen. En dat voor een verhoging van gemiddeld enkele tientjes per jaar. Geld is geld. Ook voor Witchcat. Maar mij ontgaat volledig de reden waarom mensen in die geringe verhoging aanleiding zien volledig door het lint te gaan. Omdat immers de verhoging van je OZB de weerslag is van de waardestijging van je (eigen) woning. Slapend rijk worden. Mooier kan het niet zou ik zo denken. Maar nee, i.p.v. tevredenheid over de waardestijging van je bezit, voert bij zo'n 15% van de belastingplichtigen ongefundeerde agressie jegens de gemeente de boventoon.
Uitermate vreemd allemaal als je beseft dat op de vraag : "Bent u bereid uw woning tegen het getaxeerde bedrag te verkopen?", iedereen onmiddellijk antwoord: "Nee, natuurlijk niet!"
Vreten van twee walletjes, heet zo iets.

Azijnpissers zijn het. Die, daartoe aangezet door de ongefundeerde kritiek van de kant van de Vereniging Eigen Huis, het indienen van een bezwaarschrift kennelijk als het hoogste goed zien. Zonder daarbij te beseffen dat al die onterecht uitgevoerde hertaxaties wel betaald moeten worden. En u mag één keer raden wie uiteindelijk de kosten van hertaxatie betaald.
Precies! Beste lezer, U in uw hoedanigheid van gemeentelijke belastingbetaler........

Zo, dit is eruit!

Oh, ja ik geef meteen toe dat er ongetwijfeld verkeerde taxaties zijn uitgevoerd. Het is en blijft tenslotte mensenwerk. Maar die fouten zijn/worden - zonder rancune - altijd keurig hersteld.
Moraal van dit verhaal: "Bezwaar maken? "Prima!". Maar dan wel met respect voor de ander......"

zondag 3 april 2005

R.I.P.QUOTE van J.B. Balkenende:

"De Paus heeft vrede gezaaid en liefde geoogst. Zo zal hij - bij alle accentverschillen die er ook zijn in de beoordeling van zijn optreden - in de harten van honderden miljoenen mensen voortleven."

QUOTE van Witchcat:

"Er hadden miljoenen aids-harten meer kunnen klopppen als deze Paus niet zo rigide was omgegaan met sexualiteit."