Witchcat's News- and Shit blog

donderdag 21 juli 2005

Degeneratie


Tegen beter weten in probeert de ijdele mens krampachtig te vechten tegen het adagium "Ouderdom komt met gebreken". Met laserbehandelingen voor huid en ogen, botoxinspuiting en faceliften in allerlei gedaanten wordt krampachtig getracht het proces van veroudering te verdoezelen. Meestal tevergeefs, want alles aan de modale homo sapiens is onderhevig aan degeneratie.

Het heeft er alle schijn van dat ook de rechterknie van uw hoofdredacteur Witchcat niet ontkomt aan het voortwoekerende proces van degeneratie. Want na maandenlang de zeurende pijn rond en in zijn knie getrotseerd te hebben (mannen zeuren immers niet!) en na ongetwijfeld goed bedoeld "gefreubel" van de zijde van huisarts en fysiotherapeut, heeft hij zich te lange leste maar eens gewend tot de sportarts verbonden aan de sportgeneeskundige afdeling van het ziekenhuis in Meppel.

Ik heb in het algemeen weinig op met alles wat met doktoren en ziekenhuizen te maken heeft. Het feit afhankelijk te zijn van het oordeel van anderen, het gevoel de controle over je eigen leven kwijt te raken geeft mij een "unheimisch" gevoel. Het gevoel als demente bejaarde behandeld te worden, zo gezegd.
Onzin allemaal, ik weet het. Maar toch.....

Dat het onzin is bewees het consult in Meppel. Geen gepamper maar het gevoel serieus genomen te worden door een sportarts, i.c. Valentijn Rutgers, die kennis en vaardigheid uitstraalt. Binnen no time was duidelijk dat ik maandenlang waarschijnlijk met een minuscus rond gelopen heb. Met wat voor soort miniscus ik te maken heb zal de kijkoperatie definitief moeten uitwijzen, maar voorzichtig werd door de arts geopperd dat het wel eens een kwestie van arthrose, een vorm van degeneratie, zou kunnen zijn. Hetgeen zoals hij zei, je wel meer bij mensen van mijn leeftijd zag.

Je wordt ouder papa.......

NB: Meer informatie kun je vinden via deze link: http://www.smahaarlem.nl/infocentrum_details.asp?infoCentrumID=5

donderdag 14 juli 2005

Fictie of werkelijkheid

Na een welverdiende nachtrust wordt je in het Suffertje van het Noorden geconfronteerd met de volgende krantenkop:

"Meyer haalt voor 1,3 miljard aan orders binnen"

Even schiet de gedachte door je heen dat fictie werkelijkheid geworden is en dat het dus toch waar is dat je slapend rijk kunt worden?

De realiteit is alleen dat er meer hondjes zijn die Fikie heten.....

Nu ik het toch over krantenkoppen heb, deze - afkomstig uit The Daily Telegraph - kan er dan ook nog wel bij:

"Paus ziet gevaar in Harry Potter"

Het is aan u om uit te maken of fictie in dit geval wel werkelijkheid geworden is.......
Wellicht kan onderstaande krantenkop u daarbij helpen:

"Nederlandse economie wederom slechtste van EU"

dinsdag 12 juli 2005

Verjaardagen

Verjaardagen, bruiloften en partijen....., ik heb er persoonlijk weinig mee. De verplichting om juist op die ene dag gezellig bij elkaar te zijn maakt mij opstandig. Ik hou er niet zo van als mijn privéleven wordt ingevuld door verplichtingen. Het werk kent al verplichtingen zat en dat vind ik meer dan voldoende. Over de invulling van mijn privéleven blijf ik graag zelf de baas.

Vanwaar deze ontboezeming zult u zeggen. Het antwoord is simpel. Vandaag 12 juli 2005 gedenkt de vrouwelijke helft van Witchcat dat ze niet alleen 48 jaar geleden ter wereld kwam maar ook dat ze 30 jaar geleden vlinders in haar buik kreeg toen ze Witchcat voor het eerst in zijn ogen keek.

Als u deze laatste zin leest weet u waarom ik zo´n aversie heb tegen verplicht gedenken. Van het geschrevene is niets gelogen maar het zegt zo weinig. Het lijkt onecht.
Nee, trots kan ik worden op het feit dat ze nog immer m´n maatje is en dat vieren we in stilte.
Ondertussen kunnen de altijd welkome vrienden vandaag het glas heffen op haar verjaardag...

A. in actie...

zondag 10 juli 2005

The day after.....

Afscheid nemen doet pijn zeggen ze weleens. Die gedachte ging er door mij heen toe ik kennis nam van de weersvoorspelling voor Denemarken voor de komende dagen.....
Een één-op-één vertaling lijkt mij niet nodig.

Vejrudsigt, der gælder til mandag morgen:
En del sol, men mod nord og vest vil der være perioder med mere skyet vejr. I de østlige egne kommer der ud på eftermiddagen lokale regn- eller tordenbyger. Temp. mellem 23 og 28 grader, lokalt op til 30 grader. I nat tørt og mest klart vejr med temp. ned mellem 13 og 18 grader. Døgnet rundt svag til jævn vind, mest fra nord og nordvest.
Mandag og tirsdag:
Tørt og ret solrigt. Dagtemp. mellem 23 og 28 grader, lokalt op til 30 grader. Om natten stedvis tåge, navnlig i Jylland og temp. mellem 13 og 18 grader. Svag til jævn vind, mest fra nord og nordøst, men i løbet af tirsdagen drejende nordvest og vest.
Onsdag:
Tørt og først ret solrigt, senere flere skyer fra nordvest. Dagtemp. mellem 22 og 27 grader, om natten mellem 12 og 17 grader. Svag til jævn vind fra vest og nordvest.
Torsdag:
Det holder tørt med nogen sol, men en overgang bliver det mere skyet vejr. Dagtemp. mellem 20 og 25 grader, lavest i de nordvestlige egne, om natten mellem 10 og 15 grader. Svag til jævn, i Nordjylland op til frisk vind omkring vest.
Fredag:
Nogen eller en del sol, men måske enkelte byger. Dagtemp. mellem 22 og 27 grader, varmest i de østlige egne og om natten mellem 12 og 17 grader. Svag til jævn vind omkring sydvest.

donderdag 7 juli 2005

Exit Feriehus

Nog een (zonnige) dag en de vakantie zit er wat Denemarken betreft weer op. Veertien dagen lijken soms lang maar als het om vakantie gaat is het zo voorbij. Een verschijnsel dat iedereen bekend voorkomt mag ik aannemen.
Dat het leven gewoon doorgaat weet je maar al te goed, maar een trieste gebeurtenis zoals vandaag in Londen laat je dat maar weer eens overduidelijk beseffen. Je kon erop wachten, maar onverwacht blijft het. Het is triest, maar de waarheid is dat we "geduldig" kunnen gaan wachten op de volgende aanslag. Allah mag weten waar, maar gebeuren zal het......

Wat de vakantie betreft, die was prima. En de koek is nog niet op want thuis wachten er nog eens veertien vrije dagen.......

zondag 3 juli 2005

Decadent

Eigenlijk vind ik het wel decadent: Een PC met internetaansluiting in je vakantiehuis.
Ik heb er niet naar gezocht het zit er "gewoon" in. Nu vind ik de benaming sommerhuset een understatement voor een huis met vier slaapkamers, twee wc's, afwasmachine, droger, wasmachine, dvd, schotelantenne en een woonoppervlak van 130 m2. Het lijkt meer op een normaal woonhuis dan een vakantiehutje.
Ik zit nu achter de pc omdat het hier - na 8 dagen fantastisch zomerweer - is gaan regenen. Doen we niet moeilijk over. Moet je maar niet naar Scandinavië gaan........