Witchcat's News- and Shit blog

maandag 22 augustus 2005

OphokplichtZouden we de ophokplicht ook niet van toepassing kunnen verklaren op het Talpa nichtenduo Gordon en Joling en mooie boy Beau van Erven Dorens.....

zondag 21 augustus 2005

The Wave

Paus Benedictus XVI heeft toegegeven dat er "veel is om kritiek op te hebben" binnen de katholieke kerk. Hij zei dat zaterdagavond ten overstaan van honderdduizenden jongeren die ten westen van Keulen bijeen waren voor een avondmis.
"Het is als een net met goede vis en slechte vis", zei de paus over de dwalingen van de kerk.
Ik zal het niet hebben over al het rotte vis dat de kerken de afgelopen eeuwen over ons hebben uitgestooid, want die is met een één woord samen te vatten. "Kerk = oorlog".
Nee, waar ik mij oprecht over verbaas is het blinde enthousiasme dat die duizenden jongeren in Keulen uitstralen bij het aanschouwen van de Paus. Het zal wel passen in het huidige klimaat van godsdienst-extremisme.
The "wave" voor de Paus. Het spijt me, maar ik kan er niet aanwennen. De Paus, U2, het Nederlands Elftal en Frans Bauer op één hoop....
Het mag wellicht lijken op cynisme en ik denk niet dat ik het zelf nog mee zal maken, maar voor mij zal het geen verrassing zijn indien er in de tweede helft van deze eeuw weer Kruistochten gehouden worden.

zaterdag 20 augustus 2005

Medisch communiqué

Nee, dit zijn geen foto's van een reisje naar de maan, maar het innerlijk van Witchcat's rechterknie tijdens de meniscusoperatie van gisteren. De foto rechtsonder geeft de situatie weer van een gezonde meniscus, in dit geval Witchcat's eigen rechterbuitenmeniscus. De andere foto's geven de "ravage" weer van de rechterbinnenmeniscus.
Je hoeft geen orthopeed te zijn om vast te stellen dat er aan "woekeringen" geen gebrek is. Daarnaast zijn er op de foto linksonder twee scheurtjes te ontdekken.
Het voordeel van een kijkoperatie is dat je zelf kunt zien of de orthopeed z'n werk goed doet - althans voorzover je daar verstand van kunt hebben tenminste - omdat je immers naar dezelfde monitor kijkt op basis waarvan hij zijn snij-arbeid verricht.
Ik hoop na een dag of tien uitzieken dat ik weer redelijk zonder krukken kan lopen. Om enige tijd later (eindelijk!) weer zonder pijn aan mijn conditie/gewicht te gaan werken.

donderdag 18 augustus 2005

For Sale

SAIL 2005, het zal wel komen omdat het:

  1. Het in het Westen van het land ligt
  2. Het in Amsterdam plaatsvindt
  3. Het interessant is vanwege de terreurdreiging
  4. Het Gooise matrasvolk zich graag wil laten zien
  5. Willem Alexander moest laten zien dat ie niet voor niets bij de marine gezeten heeft
  6. Kommommertijd is

Maar om daar nu de hele week halve journaals van publieke en commerciële netten mee te vullen lijkt me op z'n zachtst gezegd toch ietwat overdreven....

maandag 15 augustus 2005

Reclamebord

Ik realiseer me terdege dat je aan alle veranderingen in het leven moet wennen. Voorzover ik me zelf ken, durf ik te beweren dat veranderingen mij in het algemeen makkelijk afgaan. Dat wil niet zeggen dat iedere verandering ook een verbetering inhoudt. Commerciële tv is daarvan wat mij betreft het ultieme voorbeeld. Er zijn programma’s waaraan ik nooit zal wennen, beter gezegd: niet wens te wennen, omdat ze te genânt, te dom zijn om naar te kijken.

Ik kijk graag naar sport dus zondagavond 19.00 uur was Nederland 2 vaste prik. Studio Sport stond voor relaxed kijken met het etensbord op schoot en de afstandsbediening buiten bereik. Talpa Sport daarentegen blijkt te staan voor gestrest kijken met het reclamebord op schoot en de afstandbediening binnen handbereik ten einde de verfoeilijke reclameblokken weg te drukken. Hoewel de praktijk bewezen heeft dat er zonder voetbal ook goed te leven valt, ben ik toch een te groot liefhebber van de Nederlandse voetbalcompetitie om die vanwege de komst van Talpa vaarwel te zeggen. Kortom, John de Mol heeft z’n zin. Ook Witchcat is het slachtoffer geworden van zijn ongebreidelde zucht naar commercie.

Niettemin is het op deze zomeravond nog goed gekomen dank zij het programma Zomergasten met Maria Goos in de hoofdrol. De afgelopen twee uitzendingen konden mij niet boeien, maar deze was weer als vanouds. Het is goed dat er nog publieke omroepen zijn die niet uitsluitend voor de kijkcijfers gaan. Al ziet het er met plannen van de huidige staatssecretaris van media zaken, Medy van der Laan, slecht uit voor de publieke omroep. Afwachten dus!

zondag 14 augustus 2005

Hoofdpijnpillen

Ook zo genoten van het speeltje van John de Mol en de zijnen: TALPA TV?.
Wat zegt u? Nee!. En de Telegraaf is nog wel zo positief vandaag. Of zou dat iets te maken hebben met gemeenschappelijke zakelijke belangen......
Hoe het ook zij, het doet me deugd dat ik kennelijk niet de enige ben die niet staat te juigen wegens de komst van Talpa. Er staat ons nog een boel shit te wachten de komende maanden. Ongelooflijk!. Om hoofdpijn van te krijgen.
Om te voorkomen dat ik straks bij de apotheek bot vang, ben ik daarom vanochtend met gezwinde spoed naar de weekendapotheek gefietst om m'n voorraadje hoofdpijnpillen bij te vullen, want die zal ik de komende maanden wel nodig hebben.....

donderdag 11 augustus 2005

schwere Wörter

Nu ik mij beroepshalve meer bezig moet houden met de Duitse taal op een niveau dat inhoudelijk verder gaat dan "Ich möchte gern zwei Bier und drei Brötchen bitte", ontkom ik er niet aan om regelmatig het Duitse woordenboek te raadplegen. Al zoekend kom je dan de leukste woorden tegen die op zich grappig zijn, danwel geheel iets anders betekenen dan je als nuchtere Hollander verwacht.
In de afgelopen tijd heb ik er spelenderwijs een aantal genoteerd, die ik u niet wil onthouden. Wellicht heeft u er iets aan, "ein Mensch ist nie zu Alt zum lernen".
Hier komen ze:

"ein Einstiegsdroge", staat voor een softdrug;
"ausfüttern", betekent niet uitfoeteren maar vetmesten;
"lullen", heeft niets met het mannelijk geslachtsdeel te maken maar betekent zoveel als sussen of in slaap wiegen;
"Haferschleimsuppe", moet volgens onze oosterburen smaken naar havermoutpap;
"ein Muckefuck", betekent niet wat u denkt maar staat voor een slappebak koffie;
"ein Lusthäuschen", is geen hoerenkast maar een tuinhuisje;
Voor de katholieken onder u, Witte Donderdag is in Duitsland niet wit maar groen of te wel "grün Donnerstag";
"ein Null-acht-fünfzehn-Haus" staat voor een huis-tuin en keuken-huisje;
"ein Autobahnzubringer "is niet een aardig persoon die je naar de autosnelweg brengt maar een (toegangs)weg die u naar de Autobahn leidt;
"ein Eierdieb" zijn Nederlandse evenknie heeft in de kruimeldief;
"ein Beule" geen bult is maar een deuk;
"Fischmehlcrackers" hetzelfde zouden moeten smaken als kroepoek en;
"ein Tempo 30-Zone" gelijk staat aan een woonerf;

Tenslotte, dat in het Duits de logica soms ver te zoeken is laat onderstaand voorbeeld zien:

vennoot = Teilhaber
vennootschap = Gesellschaft
vennootschapsbelasting = Körperschaftssteuer

Met andere woorden het is nog netzo als op de middelbare school, namelijk dat Duits leren staat voor: "Schwere Wörter stampen tot je een ons weegt".

Herzliche Grüsse,
dein Witchcat