Witchcat's News- and Shit blog

woensdag 28 september 2005

Twee maten

"Een Nederlandse heks mag de kosten die zij voor haar heksenopleiding heeft gemaakt, aftrekken van de belasting. Dat heeft de Belastingdienst dinsdag bevestigd.
De heks wilde echter nog meer posten aftrekken, maar dat weigerde de Belastingdienst. De heks stapte daarom naar de rechter in Leeuwarden, maar kreeg te horen dat ze niet in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek en aftrek van haar autokosten."
(Bericht uit de Volkskrant)


Gelet op de naamgeving van dit weblog lag het voor de hand dat ik met buitengewone interesse het verloop van deze rechtzaak gevolgd heb. Het is dan ook buitengewoon teleurstellend dat ik, hoewel er duidelijke aantoonbare relaties zijn tussen de naamgeving van mijn weblog en witchcraft, kennelijk de kosten van mijn digitale camera en mijn pc - die ik gebruik om mijn weblog in de lucht te houden - niet mag aftrekken van de belastingen.

Ik zal mij ernstig moeten beraden over nader te nemen juridische stappen, want ik meen dat de Belastingdienst in deze kwestie - zo niet met twee - dan wel met meer maten meet.

dinsdag 27 september 2005

TrendsHet is weer tijd voor de Woonbeurs als ik de krant en de radio mag geloven. In een interview voor de radio werd de redactrice van het tijdschrift Wonen gevraagd wat de trends voor het komend jaar zijn.
Volgens haar is er sprake van één overduidelijke trend namelijk "De nieuwe frivoliteit" met als ultime doel "het bepoederen van de werkelijkheid". Vervolgens gaf ze een uiteenzetting wat daar dan wel niet onder verstaan moest worden. Het had iets met frutsels en versieren te maken als tegenhanger van de huidige donkere economische tijden of zoiets....
IK zal het wel niet goed begrepen hebben maar het komt er volgens mij op neer dat het de bedoeling is dat je zelfs in je eigen huis geacht wordt in een schijnwereld te leven.
Mooi niet dus!

vrijdag 23 september 2005

R.I.P.

Tijdens het ANP-radionieuws van zeven uur hedenochtend werd ik wreed wakker van de uitgebreide mededeling dat we vandaag hét eenjarig feest vieren van de dood van onze (?)volkszanger André Hazes.....

Het moet niet gekker worden. Wereldnieuws in Nederland: " Hazes is één jaar dood"

Kan iemand van de redactie van het ANP mij uitleggen wat het belang van die mededeling is. Wat is in godsnaam het belangwekkende aan Hazes? Behalve dat het een zingend mens van vleesch en bloed is geweest, kan ik niets wereldschokkends bij hem ontdekken. Nee, het zal ongetwijfeld aan mij liggen maar ik kan al die mediabelangstelling niet bevatten.
Of kan ik erop rekenen dat volgend jaar op 22 september ook uitgebreid wordt stilgestaan bij het dan éénjarig feit van de dood van Swiebertje? Ik denk het niet.

Oh ja, mocht het ANP volgend jaar toch uitgebreid aandacht schenken aan de dood van Joop Dooderer dan mag duidelijk zijn dat ik daar meer respect voor op kan brengen dan voor de dood van Dreetje en de daarmee verbonden familiaire lijkenpikkers.....

maandag 19 september 2005

Politiek, snapt u het nog?

Onderstaande bijdrage werd mij per e-mail toegezonden door een toegewijde en gewaardeerde Witchcat-bezoeker. Betrokkene vraagt Witchcat om raad. Helaas beste lezer, politiek laat zich niet verklaren. Of misschien toch...
Verliezers bij verkiezingen bestaan niet en dienen dus louter het ego van de politicus.
***************************************************
WITCHCAT:
Onderstaande bloemlezing op het internet.......is een aardige weergave van het diffuse
proces dat ... politiek..... heet. Ik snap er geen "bal" van... jij... Witchcat.....?
Was getekend,

Lezer E.
*************************************************
Merkel wint én verliest in Duitsland
Angela Merkel, de lijsttrekker van de CDU/CSU, wil de nieuwe bondskanselier van Duitsland worden. Dat zei ze zondag na de eerste prognoses van deBondsdagverkiezingen.
De christen-democratische lijsttrekker Angela Merkel heeft de verkiezingen voor de Duitse Bondsdag gewonnen én verloren. Haar partij CDU/CSU wordt de grootste partij in het parlement, maar ze kan haar beoogde regering met deliberale FDP niet vormen.

De rood-groene coalitie van bondskanselier Schröder is haar meerderheid kwijt. De uitslag
komt als een grote verrassing. Volgens de voorlopige uitslagen haalt de CDU/CSU 35,4 procent een verlies van 3,1 procent. Slechts twee keer eerder sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog haalden de christen-democraten zo'n slecht resultaat. Ook de regerende SPD van Gerhard Schröder lijdt verlies. De partij komt uit op 34,2 procent (minus 4,3 procent). Coalitiepartner De Groenen verliest licht. De partij van Joschka Fischer komt uit op 8,1 procent en verliest 0,5 procent.

FDP en Linkspartei.
Er zijn twee winnaars: de liberale FDP en de Linkspartei. De liberalen onderleiding van Guido Westerwelle gaan er flink op vooruit. Ze groeien met 2,6procent en komen uit op 10,0 procent van de stemmen. De Linkspartei is een fusie van de hervormde communistische partij PDS en de gedesillusioneerde aanhangers van de SPD die zich hebben verenigd in de WASG. De partij, met veel steun in het Oosten, haalt 8,5 procent, een winst van 4,5 procent.

Vorming van een nieuwe coalitie wordt een moeilijke zaak.
Uit de peilingen komen drie coalities naar voren die een kans maken. De 'grote coalitie' tussen CDU/CSU en de SPD kan rekenen op een grote meerderheid in de Bondsdag. Een tweede mogelijkheid is de 'Ampelkoalition', een samenwerking van de SPD, De Groenen en de FDP.
Nog een kans maakt de 'Jamaica-koalition' , waarin CDU/CSU, FDP en De Groenen gaan regeren.

Schröder voor bondskanselier
Schröder verklaarde voor een enthousiaste aanhang in de partijcentrale in Berlijn dat hij de uitslag interpreteert als een nieuw mandaat van het volk om nog eens vier jaar te regeren. Zijn beste kans om regeringsleider te blijven met deze uitslag is een 'Ampelkoalition'. Maar FDP-leider Westerwelle zei dat discussie over zo'n coalitie "totaal theoretisch is'' en dat hij aan zo'n regering zeker niet zal meewerken. Zowel de SPD als deCDU/CSU wil geen kabinet vormen met de Linkspartei.

Tegenslag
Het resultaat is een flinke tegenvaller voor Merkel. In de peilingen stond ze steeds duidelijk hoger en een 'zwart-gele' coalitie met de FDP lag volgens peilingen van vrijdag zelfs weer in het verschiet. Binnen de CDU/CSU werden na de uitslag de gelederen gesloten en iedereen sprak zijn steun uit voor lijsttrekker Merkel. Als grootste partij zei ze ervan uit te gaan de opdracht
te krijgen om een regering te vormen. "De situatie is door de uitslag bemoeilijkt'', aldus Merkel.
Ze gaat "natuurlijk'' als eerste praten met de FDP, maar met de liberalen kan ze alleen een regering vormen als De Groenen meewerken. Groenen-topman Fischer liet weten niets uit te sluiten, maar volgens de huidige minister van Buitenlandse Zaken is zoiets "niet realistisch'' omdat de verschillen tussen de partijen veel te groot zijn.

Klare keuze
Volgens waarnemers is de wens van het electoraat helder. De kiezers willen een 'grote coalitie'. Schröder sloot in een discussie met andere partijleiders een kabinet van SPD-CDU/CSU onder leiding van Merkel zondermeer uit. Vaststaat in elk geval dat onderhandelingen over een nieuwe regeerploeg lang zullen duren en dat de uitslag niet voor de nodige stabiliteit zorgt die velen zich hadden gewenst. De opkomst lag met 78 procent iets lager dan de laatste verkiezingen voor de Bondsdag.

vrijdag 16 september 2005

Ongeloof

Ik zou me erg kwaad moeten maken op het feit dat er voor de politiek kennelijk geen redenen zijn om in de zaak Nienke Kleiss koppen te laten rollen. Ik ben kwaad, maar zal er geen woord meer aan vuil maken. Slechts ongeloof rest. Ongeloof over met name de opstelling van D'66 en de PvdA.
Als je deze kwestie bekijkt - en niet alleen deze - dan kan de conclusie geen andere zijn dat het onbegrijpelijk is dat de politiek niet begrijpt waarom een meerderheid van de bevolking geen vertrouwen meer in de politiek heeft.
Er zijn van die momenten in m'n leven dat ik moeite heb om in mijn arbeidszaam leven loyaal te zijn ten op zichte van de politiek.
Dit is zo'n moment......

maandag 5 september 2005

Heavy news

Flitspaal in brand gestoken
"Een flitspaal aan de Calcariaweg in Putten is in brand gestoken. Buurtbewoners hoorden lawaai en constateerden dat de flitspaal in brand stond. Zij probeerden de brand te blussen. Uiteindelijk moest de brandweer komen om de brand te blussen. De flitspaal is vernield, de camera van de flitspaal was niet beschadigd."
(bron: de Telegraaf)

Tjonge, tjonge dat is nog eens heavy news zeg. Die sterverslaggevers van de Telegraaf zijn ook overal. Waren ze de collega's van Hart van Nederland weer mooi te snel af.
Maar reken maar dat Cilly Dartell en haar collega's het er niet bij zullen laten zitten. Alle plaatselijke correspondenten staan inmiddels op scherp. Dus, houdt SBS6 goed in de gaten want een dezer dagen komen ze zeker met livebeelden van nog een vernielde flitspaal ergens in de provincie ......

Maar by the way, Putten...., dat is toch die keurige gristelijke gemeente op de Veluwe waar ze alles van de JP normen en waarden afweten?

zondag 4 september 2005

War no peace

De ellende in New Orleans maakt overduidelijk dat Amerika een overall-war-country geworden is:

  • Een land waar het doel (economisch gewin) immer de middelen (oorlogen) heiligt.
  • Een paronoid land dat denkt in oorlog te zijn met godsdienstwaarzinnigen.
  • Een land dat vergeten is dat humaniteit de basis is van iedere samenleving.
  • Een land waar de infrastructuur immer is gericht op vergroting van de macht.
  • Een land waar oorlogvoeren tot kunst verheven is.
  • Een land dat denkt met hulp van God onaantastbaar te zijn voor natuurgeweld.
  • Een land dat z'n etnische wortels verloochend.
  • Een land met een regering die niet weet wat te doen indien "de tegenstander" geen wapens bij zich draagt maar heel veel wind en water...
  • Een land waar enz. enz.......

Je zou er haast medelijden meekrijgen, ware het niet dat de Amerikanen zelf verantwoordelijk zijn voor een regering met Bush als opperhoofd. Hoe spijtig die constatering ook mag zijn voor de overwegend zwarte bevolking van New Orleans...

Zondagsontbijt

Ik weet dat dit zondagse ontbijttafereel eigenlijk not done is. Een poes wordt immers geacht tijdens het eten niet op tafel te zitten.
Maar de hééél tevreden wijze waarop - de mede naamgever van deze site- Caatje het tafereel in zich opneemt, geeft wel een goed beeld van de sfeer waarin de Witchcat-family zijn vroege zondagse ontbijt met zelfgebakken wit(rozijnen)brood en klassieke muziek tot zich neemt.
Uitermate relaxed dus...