Witchcat's News- and Shit blog

vrijdag 28 oktober 2005

De adequate Regeltjesfabriek

In Den Haag staat een fabriek. Een Regeltjesfabriek. Met als belangrijkste productiemachine geen draaibank of spuitgietmachine, maar betweterige politici. Die er, als een soort extrusiemachine, bij ieder voorval een nieuw regeltje uitpersen. Die om de haverklap ergens een vorm van "leed" signaleren en roepen: "Dit moeten we regelen". Onder het mom van aan ons kan/zal het niet liggen want wij hebben het immers adequaat geregeld......

Wat ze vergeten te regelen is enerzijds het feit dat die regels ook nageleefd zullen moeten worden en anderzijds dat voor de uitvoering van die regeltjes wel voldoende geld beschikbaar moet zijn. Dus je kunt strenge regels bedenken voor illegalen maar zorg er als centrale overheid dan wel voor dat je die mensen ook adequaat huisvest en niet - zoals nu is gebeurd - in een Lego-cellencomplex dat nauwelijks centen heeft gekost en derhalve op geen enkele wijze aan die administratieve regeltjes voldeed.

zaterdag 22 oktober 2005

Een gewoon duo....

Gezien de voorliefde van het volk voor Jantje Smit en z'n gewone soap kan ik niet achterblijven. Vandaar maar een gewone eigen foto van twee gewone paddestoelen.

Een gewoon landje

Een land dat "Gewoon Jan Smit" als beste tv-programma kiest verdient niet beter.....

donderdag 20 oktober 2005

Bond tegen het vloeken

Ik ontvang in mijn mailbox nogal wat direct mailings. Daar zitten ook serieuze advocatenkantoren tussen die mij ongevraagd wijzen op de juridische gevaren die er kleven aan het doen van zaken met en in Duitsland als gevolg van cultuurverschillen. En dat zij de aangewezen personen zijn die mij voor al die gevaren kunnen behoeden zal u niet verbazen.....

De boog kan niet altijd gespannen zijn zal één van de eerwaarde heren gedacht hebben vandaar dat hij zijn zwaarmoedige juridische advies begon met een luchtige opmerking over een opmerkelijk cultuurverschil tussen Duitsland en Nederland die ik u niet wil onthouden.

De tekst luidde:

Er zijn nogal wat cultuurverschillen tussen Duitsland en Nederland. Een kenmerkend verschil is de manier van vloeken. Zo vloeken Duitsers over het algemeen "anaal" en gebruiken het liefst woorden als Ärschloch en Scheisse. Nederlanders daarentegen vloeken in het algemeen "genitaal" en gebruiken worden zoals k.. en l.. (mag u naar believen zelf invullen)

Slimmeriken onder u zouden overigens nog kunnen opmerken dat er nog een verschil is in het vloekgedrag van onze Oosterburen, namelijk dat in de schrijftaal Duitsers altijd moeten vloeken met een Hoofdletter.....

woensdag 19 oktober 2005

ReetNa een aantal dagen Hannover bracht mijn beroep me voor één dag naar de omgeving van het plaatsje Reet (nee geen grapje) in België, onderdeel van de gemeente Rumst. Acht en een half uur rijden voor een bedrijfbezoek van drie uurtjes. Ik kan en zal om veiligheidsredenen niet uitweiden over het hoe en waarom van het bezoek, maar interessant is het wel om het verschil te ervaren tussen zaken doen met Belgen en Duitsers.
Ik weet niet of dit contact symtomatisch is voor het zakenleven in België maar het was zoals ik min of meer had verwacht: informeel, gemoedelijk en open. Wat mij betreft mag het altijd zo gaan.
Al pratend bleek waaraan zakendoend België een hekel heeft. Niet dat wij daartoe aanleiding gaven, maar soms is het prettig om iets meer te weten over de zeden en gewoonten van een land. Zeker als de sfeer daartoe de mogelijkheid biedt zoals nu het geval was.
Wil je in België beslist geen zakelijk succes behalen dan moet je je vooral te assertief opstellen, te luid praten of expliciete harde uitspraken doen, zo werd ons verteld. U zult begrijpen dat wij ons poeslief en bedeesd hebben gedragen.

Oh, ja nog iets. Belgen drinken/schenken geen melk of karnemelk bij de lunch. Melk drinken is iets voor Ollanders. T'is maar dat u het weet...

zondag 16 oktober 2005

Zweetvoeten

Ben weer terug van weggeweest. En het was weer als van ouds. Dagelijks bezwete kleren en dikke voeten. Want welke beurs het ook betreft, het is er altijd drukkend warm, zeker als de buitentemperatuur al boven de 20° ligt, zoals de afgelopen dagen het geval was. Of het aan het weer lag weet ik niet maar zakelijk gezien was het een betrekkelijk rustige beurs wat onze Hal betreft. Of dat ook voor de overige Hallen gold durf ik niet te zeggen, het leek er drukker dan bij ons. De toekomst zal uitwijzen of onze deelname iets heeft opgeleverd.

Duits beursbezoek heeft ook z'n positieve kanten en wel gezellige avonden in het plaatselijke Brauhaus. Het Augustiner Brauhaus in München spant wat dat betreft wel de kroon maar het Ernst August Brauhaus in Hannover mag er ook zijn. Ik verbaas mij iedere keer weer over de overweldige belangstelling die dit soort restaurants/kroegen genereren. Er is geen verschil tussen een maandag- of een zaterdagavond het is er altijd vol en het is iedere keer weer afwachten of er nog een plaatsje vrij is. In Hannover kunnen ze jaarlijks op meer dan 500.000 gasten rekenen!
Maar eenmaal binnen heb je één zekerheid: das Bier und die einheimische Gerechte smecken vorzüglich na een dag "beurzen".

dinsdag 11 oktober 2005

CeMAT 2005Mocht u me zoeken, ik zit deze en komende dagen 300 km oostelijker en wel in HAL 12, Stand B16

zondag 9 oktober 2005

AANVALLEH!!!!!!

Premier Balkenende heeft bondscoach Marco van Basten zaterdagavond van harte gelukgewenst met de plaatsing voor het WK voetbal. "De eindrondes zijn op een hele goede manier bereikt", liet onze grote Staatsman aan de trainer van het Nederlands elftal weten. Verder gaf hij Van Basten complimenten voor zijn rol als coach.

Tja, als de onbetwiste leider/coach van de Regering heb je natuurlijk ook verstand van voetbal dus Marco zal hier zeker blij mee zijn.......

Krampjes

Trage poldercultuur ergert Van Aartsen
VVD-aanvoerder Van Aartsen vindt het "frappant" hoeveel verzet er van onderwijsbonden en andere belangenorganisaties is gekomen tegen zijn plan om scholen voor- en naschoolse kinderopvang te laten verzorgen. " De VVD had de polder niet geraadpleegd, was niet bij alle Hollandse belangenverenigingen gaan buurten. Dan schiet de polder in een kramp", zei hij zaterdag tijdens een VVD-bijeenkomst in Apeldoorn."


Geachte Jozias,

Ik ben zeker niet tegen buitenschoolseopvang - hoewel die mijns inziens nooit het kopje thee met meelkoekje van je moeder bij thuiskomst uit school kan vervangen - maar de wijze waarop jij de BSO wil doordrukken veroorzaakt bij mij hevige buikkrampen. Want sinds wanneer wordt er niet meer fatsoenlijk overlegd voordat dit soort maatregelen wordt ingevoerd. Het gaat hier wel over de zorg voor andere kinderen en dat vraagt ten minste om een professionele basis. De inzet van vrijwilligers zoals bijvoorbeeld bijstandsmoeders kan alleen verantwoord zijn indien die terug kunnen vallen op eveneens aanwezige beroepskrachten.
Het zou wellicht verstandig zijn hierover je licht op te steken in één van de Scandinavische landen waar al tientallen jaren sprake is van BSO. Gelukkig heb ik geen kinderen die bloot gesteld worden aan jouw ideeën dus mij raakt het niet.

Oh ja, denk nou niet dat ik nu pas onpasselijk wordt want ik krijg al jaren lang kramp als ik jou of één van je politieke medestanders hoor raaskallen, maar daar zul je wel niet wakker van liggen want alleen jouw ego telt immers binnen het politieke bedrijf en niet het algemeen belang.

zaterdag 8 oktober 2005

Een ei hoort erbij!

"Jongens gooien ei richting Beatrix tijdens bezoek Drenthe"
(bericht ANP)
Ik weet het zoiets doe je niet en hoort niet, maar als je toch van plan bent om te gooien dan ligt een ei in een agrarische provincie als Drenthe min of meer wel voor de hand. Zo'n koninklijk bezoek is tenslotte folklore moeten de jongens gedacht hebben en dat vraagt om een projectiel met een folklorische Drentsche achtergrond.

Met een kniepertje of een rollechien wordt de folkore optimaal recht gedaan maar daar valt niet fatsoenlijk mee te gooien. Met een suikerbiet of fabrieksaardappel is het daarentegen prima mikken, maar die vallen beiden onder een Brussels quotum dus dat kan voor problemen zorgen.
Dus moeten ze gedacht hebben: "Een ei hoort erbij!!"

Overigens neem ik aan dat de jongens "gratis" mee zijn gelift met de koninklijke bus richting Veenhuizen om daar samen met de Koningin de penitaire inrichting van binnen te bekijken......

donderdag 6 oktober 2005

Politiek, snapt u het nog?

Ik heb al eens vaker een stukje geschreven met de dezelfde kop. Eerlijk gezegd denk ik dat ik iedere dag wel kan volstaan met deze kop want het is vrijwel dagelijks raak.
Want wat minister Ben Bot gisteren m.b.t. de Irak-inval presteerde was weer een sterk staaltje van onbegrijpelijke politiek. Eerst openlijk je twijfel uitspreken over de noodzaak van de inval in Irak, om die uitspraak doodleuk enkele uren later weer in te trekken, omdat enkele havikken onder het CDA en de VVD op tilt springen.

En bij de volgende enquete maar weer verbaasd zijn dat de burger geen vertrouwen meer in de politiek heeft!