Witchcat's News- and Shit blog

zaterdag 26 november 2005

Zorg......

Er wordt wat afgefreubeld op internet over het nieuwe zorgstelsel. Hier een voorbeeld van "hoogwaardig" taalgebruik:

 • De fysiotherapeut knijpt er tussenuit.
 • De logopedisten zijn sprakeloos.
 • De podotherapeut zit met kromme tenen.
 • De KNO-arts krijgt er een brok van in de keel, voelt zich bij de neus genomen en wordt een oor aangenaaid.
 • De oogarts ziet het somber in.
 • De neuroloog krijgt er de zenuwen van.
 • De verloskundige zit met de naweeŽn.
 • De gynaecoloog baart het zorgen.
 • De uroloog voelt aan zijn water dat dit niet goed gaat.
 • De anaesthetist is knock-out.
 • De cardioloog aanschouwt het met bloedend hart.
 • De dermatoloog krijgt er kippenvel van.
 • De geriater krijgt er grijze haren van.
 • De hematoloog wordt het bloed onder de nagels vandaan gehaald.
 • De gastro-enteroloog heeft er zijn buik van vol.
 • De internist wordt binnenstebuiten gekeerd.
 • De diŽtiste kan geen pap meer zeggen.
 • De psychiater snijdt het door de ziel.
 • De traumatoloog ergert zich bont en blauw.
 • De tandarts ziet er geen gat meer in.
 • Voor de chirurg snijdt het mes niet meer aan twee kanten.
 • Voor de apotheker is het een bittere pil.

Oh ja?? en de patiŽnt ? Die is er goed ziek van !

donderdag 24 november 2005

Foute koppen (3)

"NS leert conducteurs geweld te gebruiken"

Kranten hebben medewerkers in dienst die zich corrector mogen noemen. Deze corrector heeft duidelijk zitten slapen.

zaterdag 19 november 2005

Drents erfgoed: HunebeddenKlik voor vergroting

In Drenthe begint een grootscheeps onderzoek naar de verloedering van de hunebedden. Het onderzoek mondt uit in een plan van aanpak voor alle 53 hunebedden. De hunebedden hebben veel te lijden van de recreatieve druk en verwaarlozing van de omgeving. Zo fungeert het hunebed van Annen bijvoorbeeld als fietsenstalling, parkeren in Havelte drommen auto's tot aan de voet van het hunebed en in Emmen zijn de hunebedden omringd door het "beton" van de wijk Angelslo.
(bericht uitt Dagblad v/h Noorden)

Zo op het oog lijkt de toestand van het hunebed in de wijk Angelslo anno 2005 beter dan de situatie in 1925. Maar schijn bedriegt. In feite horen hunebedden (de stenen dus) onder een dikke laag zand te liggen. Het huidige hunebed in Angelso is sowieso al een showmodel omdat de dekstenen van elders afkomstig zijn en er in de de jaren zeventig opgelegd zijn.
Overigens kunnen de provincie Drenthe en het Drents Landschap bij hun inventarisatie wellicht optimaal gebruik maken van deze link: http://users.bart.nl/~jbmeijer/
Deze zeer goed gedocumenteerde hunebedden-site van Hans Meijer, die er zo te zien z'n levenswerk van heeft gemaakt om dit Drents erfgoed in kaart te brengen, haalt hen veel werk uit handen.

vrijdag 18 november 2005

NRC

Nu de problematiek m.b.t. de komst van een afvalverbrandingsinstallatie op het Europark weer actueel dreigt te worden door de op handen zijnde beslissing van de Duitse BehŲrden op de vergunningaanvraag, vindt ook het journaille het kennelijk weer tijd worden om aandacht te besteden aan het fenomeen grensoverschrijdende bedrijventerreinen.
Zo ook de NRC. Deze kwaliteitskrant is voornemens om over enkele weken paginagroot uit te pakken over de problemen die de drie grensoverschrijdende bedrijventerreinen van ons land bezighouden. Hedenochtend ben ik dan ook vereerd met een twee uur durend bezoek van een journalist van voormelde krant.
Ik was bang dat het weer een hijgerig verhaal zou worden over de afvalverbrandingsinstallatie, want dat scoort nu eenmaal in deze post-Pim-tijden. Maar nee, de NRC hield zijn imago als kwaliteitskrant hoog. De journalist was oprecht geÔnteresseerd en had zich goed geÔnformeerd over de (juridische) problemen die de drie grensoverschrijdende bedrijventerreinen bezighouden.
Natuurlijk moet je maar afwachten wat er uiteindelijk in de krant staat, maar ik heb er - met mijn collega's uit Breda/Hazeldonk en Heerlen/Aken - goede hoop op dat het een objectief verhaal wordt.

donderdag 17 november 2005

Een st**ve?

Het is geen vraag waar ik wakker van lig, maar het intrigeert mij wel. Namelijk deze:
Wat moet ons landje in godsnaam met 30 kruisraketten.? Wat brengt Henk Kamp, onze minister van Defensie ertoe om zich met tomeloze energie in te zetten voor de aanschaf van Kruisraketten?

Ik heb werkelijk geen idee. Maar dat hij iets te compenseren heeft laat zich raden. Problemen, frustraties uit z'n jeugd?. Mocht hij, in tegenstelling tot z'n vriendjes, van zijn moeder geen "kauwboytje" spelen in het bos met een plastic of houten nepgeweer omdat dan z'n matrozenpakje zo vies werd. Was hij het pispaaltje van de klas? Geen idee, maar zoiets moet het toch geweest zijn.
Want hoe valt e.e.a. anders te verklaren. Dertig jaar geleden heeft Nederland immers al massaal gedemonstreerd tegen de aanschaf van kruisraketten. Okť, die hadden een kernkop en de nu aan te schaffen zijn kruisraketten zijn "slechts" conventioneel. Maar ook deze kruisraketten vallen onder de categorie van aanvalwapens. Wie moeten we zo nodig aanvallen?. Iran, Irak? God behoede ons!

We zijn het derde land na de Verenigde Staten en Groot BrittanniŽ die deze wapens gaat aanschaffen. Los van het geldverslindende aspect, moet je toch wel een erg hoge dunk van je zelf hebben als je van mening bent dat je als Klompen en Tulpenlandje je defensief moet meten met dit soort landen.
Nederland als Derde Wereldmacht?....Eureka! Zou Henk Kamp soms bij die gedachte "een stijve" krijgen, want dat zou wellicht z'n enthousiasme verklaren.

Deelname aan echte vredesmissies prima, maar daar horen geen aanvalswapens in de zin van kruisraketten bij. Schoenmaker blijf bij je leest, zou ik zo zeggen!

dinsdag 15 november 2005

R.I.P. the looser

Is het geen schatje? Ja toch. Hij leeft in een Safe Area. In Denemarken om precies te zijn. Hij hoeft zich om zijn veiligheid geen zorgen te maken. Hij heeft niets met domino-stenen zoals zijn Friese soortgenoten, maar is als goede Deen verslaafd aan de immer stabiele Lego-stenen, zodat hij niet bevreesd behoeft te zijn te worden neergeschoten door een doorgeschoten domino-dombo. Een echte bofkont dus.

Mussen en domino-stenen als wereldnieuws? PR op z'n Fries?.

maandag 14 november 2005

Huishoudelijke mededeling

Ik heb nog wat goed te maken. Ik zou op zondag 13 november jl. een wervelend stukje schrijven over hoe gezellig het zaterdag wel niet was bij T. & B., hoe goed de FC Abe wel niet is in vergelijking met "mijn" business-seat clubje en hoe fotogeniek Donna wel niet is. Daarvan is het - vanwege een technische storing en het mooie weer - niet gekomen. Maar ja, er zijn nu eenmaal omstandigheden dat het meisje wel voor de zaak gaat....
Maar kort en goed het was uitermate gezellig, FC Abe is beter en Donna mag er ook zijn, dus ik ga ervan uit het hiermee goed gemaakt te hebben. Tot de volgende keer!

Wat heb ik hieraan zal de aandachte lezer denken. Niets!, beste mensen, maar je moet toch wat op een dag dat de Ganzenmarkt weer niet heeft gebracht wat de echte Coevordenaar zegt dat ie moet zijn. Wat dat precies is, is mij nooit duidelijk geworden. Het is niet meer dan een ordinaire jaarmarkt waarbij de hoeveelheid bier maatgevend is voor het niveau.
Vanwege de vogelgriep was het iedere gans verboden de stad te betreden dus het was, nog meer dan voorheen, een dooie boel.
T. & B., belofte maakt schuld, dus hier is Donna.....

zaterdag 12 november 2005

Wadden-sentiment


Zo deze plek kunt u tegen de kerstdagen wel vergeten, because it belongs to the Witchcat-family. (for a short period of course....)
Het is alweer bijna dertig jaar geleden dat ik op Ameland geweest ben. Ben dan ook erg benieuwd wat er nog uit dat verleden resteert, temeer daar ik vrijwel alle zomers van mijn jeugd heb doorgebracht in een tenthuisje op camping Duinoord met de illustere naam "Bartje".
Puur jeugdsentiment dus.

Pim-look-a-like

EnquÍte wijst uit: Pastors heeft Pim-potentie
"De rechtse Nederlandse kiezer ziet de komst van de afgetreden Leefbaar Rotterdam-wethouder Marco Pastors naar politiek Den Haag wel zitten. De helft van de VVD-stemmers en tweederde van de aanhang van LPF en de Groep Wilders ziet hem graag naar Den Haag gaan."
(De Volkskrant 12/05)

Toen ik vanochtend dit bericht op de voorpagina las, waren m'n eerste gedachten, "Dat kan toch niet waar zijn en a.u.b niet nog eens die massahysterie!". Maar tegelijkertijd realiseerde ik mij dat we gezien de "retro-glossy" uitstraling van Pastors er inderdaad voor moeten vrezen dat een hernieuwde. uiteraard weer kortstondige, Pim era op komst is.

vrijdag 11 november 2005

Sint Maarten

Dit trof vanochtend in mijn mailbox aan......
Het kan eigenlijk niet vind ik, maar zoiets schijnt onder de noemer kantoorhumor te vallen....

Ik ben overigens benieuwd of ik vanavond nog het volgende liedje hoor:

Hier woont juffrouw kikkerbil, die ons echt niets geven wil.
Geef me een appel of een peer, 'k kom van het hele jaar niet meer..."

woensdag 2 november 2005

Oudjes

Ik ben geen type dat regelmatig stilstaat bij het gegeven dat ik al weer enige jaren bezig ben met de tweede helft van mijn leven. Althans daar ga ik gemakshalve maar vanuit.
Er zijn echter van die momenten dat je soms op pijnlijke wijze wordt herinnerd aan het feit dat je niet meer tot de jongsten van deze wereld behoort.
Zo ontmoette ik vandaag een collega die niet wist waarover ik het had toen ik opmerkte dat Koot en Bie vandaag met een jubileum dvd-box komen. "Wie zei je", Kees van Kooten en de Wim de Bie, antwoordde ik. "Nooit van gehoord", zei mijn jongere gesprekspartner, "Dat's zeker iets van vroeger?"
"Ja", zei ik bedeesd......