Witchcat's News- and Shit blog

donderdag 2 februari 2006

quick-quick slow

"Niet alleen de juiste lichaamsbouw, technische perfectie en discipline zijn nodig om als danser de top te bereiken. Uit een studie aan de universiteit van Jeruzalem blijkt dat ook de genetische samenstelling van veel dansers iets verschilt van dat van andere mensen.
De twee variaties zitten in het twaalfde chromosoom. De eerste in de zogenoemde receptor (ontvanger) van de stof vasopressin 1a en de tweede in de hoeveelheid serotonine, een neurotransmitter. Beide stoffen regelen de communicatie tussen zenuwcellen en zorgen volgens de onderzoekers ook voor de versterking van bepaalde karaktereigenschappen."


Eigenlijk heb ik het niet zo op wetenschappelijke onderzoeken. Leuk voor de onderzoeker maar niet altijd even effectief. Bovenstaand onderzoek is de uitzondering die de regel bevestigd. Want nu is eindelijk wetenschappelijk bewezen dat ik door het missen van dit "dansgen" genetisch gewoon niet kon stijldansen en dat het dus geen onwil was dat ik de danspasjes niet onder de knie kon krijgen.......

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina