Witchcat's News- and Shit blog

zondag 5 maart 2006

Studer Revox

Omdat de Donald Duck deze week niet is bezorgd vanwege de vogelgriep moest ik op zoek naar een andere vorm van bezigheidstherapie . Aangezien ik nog geen zin heb om de Belastingen van dienst te zijn met een vroegtijdige digitale aangifte, heb ik mij maar bezondigd aan wat doelloos gesurf op internet.
In dat kader kwam ik, gezien mijn voorkeur voor hifi welhaast vanzelfsprekend, uiteraard terecht op sites die een link hebben met audio. Zo kon het gebeuren dat ik stootte op diverse sites waarin de loftrompet wordt gestoken over de audioproducten van het Zwitserse merk Studer Revox. Waarbij Studer staat voor de professionele markt en Revox voor de particuliere markt.

Ik heb het genoegen gesmaakt om in de jaren Tachtig eigenaar te zijn geweest van een Revox B261 versterker en een Revox B261 tuner. Met name de laatste was een door een velen geliefd product gezien de geweldige FM ontvangst die je er - met een goede buitenantenne - mee kon bereiken. Door de komst van de kabel is dit alles nostalgie geworden. De versterker en de tuner zijn inmiddels dan ook allang weer vervangen door exemplaren van Music Fidelity.

Studer en Revox zijn vooral wereldberoemd geworden om hun spoelenrecorders. Ik had er graag één willen hebben maar Revox was een duur merk en dat kon bruin niet trekken dus moest ik mij tevreden stellen met een TEAC X10R. Niks mis mee, maar aan een Revox B77 kon ie niet tippen.
Ik kom tot dit alles omdat ik mij verbaas over de levendige handel die er op internet plaatsvindt m.b.t. de producten van Revox. Een geheel gereviseerde B77 brengt nu nog 650,00 Euro op. Een derde van de oorspronkelijke prijs, hetgeen voor een circa 25 jarig audioproduct niet slecht genoemd mag worden. Heel stiekum heb ik overwogen om een "oudje" aan te schaffen. Maar m'n verstand bleek gelukkig (?) sterker dan m'n audiogevoel.

Immers, wat moet een mens nog met een analoog product ten tijde van het digitale tijdperk en de vogelgriep........

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina