Witchcat's News- and Shit blog

donderdag 1 juni 2006

WEMBLEY (nr.188)

Wembley, het derde boek van Richard Osinga, komt op 1 juni uit bij Querido. Hij wil het boek ook online beschikbaar stellen en heeft daar een slimme - en snelle - manier voor bedacht. Hij knipte de tekst op in net iets meer dan tweehonderd stukjes en roept weblogs op een fragment te plaatsen. Hieronder kun je nummer 188 lezen. Een origitnele manier om een boek te lezen en wie weet krijg je er ook nog eens tweehonderd favoriete weblogs bij.

wembley
Dit is fragment nummer 188 van het boek "Wembley" van Richard Osinga.


'Leolo...'
Hij trekt zijn wenkbrauwen op en kijkt me indringend aan. Hij wil dat ik zwijg. Hij wil niet dat ik vragen stel, dat ik hem tegenspreek, maar ik doe het toch. Ik zie geen uitweg meer. Ik wil hem niet ongehoorzaam zijn, maar ik moet vragen naar het waarom.
'Waarom ben ik niet illegaal?'
'Zou je liever illegaal zijn? Wil je illegaal zijn? Dat kan Leolo ook voor je regelen.'
'Nee.'
'Nou dan. Doe niet zo moeilijk, Wembley. Vertrouw Leolo. Ik regel het voor je. Ik zorg voor je. Heb ik gedaan vanaf de dag dat je in Amsterdam aankwam. Toch?'
'Ik wil weten waarom jij voor mij dat huwelijk geregeld hebt. Cantona is illegaal. Waarom ik niet?'
Leolo kijkt me strak aan. Hij steekt een sigaret op, neemt een trek, glimlacht. Zijn gouden tand glinstert, een sliertje speeksel verbindt het goud met zijn onderlip.

Naar het begin - Doe mee - Lees verder >>

0 reacties:

Een reactie plaatsen<$I18N$LinksToThisPost>:

Een koppeling maken

<< Startpagina