Witchcat's News- and Shit blog

donderdag 27 april 2006

Schijnheilig

D'66-fractievoorzitter Van der Laan wil in een volgend kabinet niet weer regeren met het CDA. Ze vindt dat het huidige kabinet o.a. "bekrompen ouderwetsheid” uitstraalt.

Prima idee. Wel erg laat, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. alhoewel ik vrees dat D66 het licht echt te laat ziet. Ik vrees voor Loesje dat het kwaad allang geschied is. Te meer daar ze er in haar dadendrang doodleuk aan toevoegt dat ze deze kabinetsperiode met het CDA wel graag wil volmaken....

Het is de laatste toevoeging die mij weer wederom doet verzuchten dat de gemiddelde kiezer bij zoveel gewouwel geen andere keus heeft dan om zich af te wenden van de politiek.
D'66 R.I.P.

maandag 24 april 2006

Natuurbeschermers

"In een grote poel aan de rand van camping Padjelanta bij Vledder zijn zaterdag maar liefst 43 kamsalamanders gevangen. Volgens Edo van Uchelen van de Werkgroep Amfibien en Reptielen Drenthe (WARD) is dit vrijwel zeker de grootste populatie in de provincie. Na de vangst zijn de kamsalamanders - een beschermde diersoort - weer vrijgelaten."
(Dagblad vh Noorden 23/4/2006)

Wow, geweldig!!!! Alleen........men had de plek van vinding NIET in de krant moeten zetten.
Kennelijk is de natuurwaarde van het ego van deze natuurvrienden net iets groter dan het feitelijke belang van de aanwezigheid van de kamsalamanders.
Je kunt er dan ook op wachten dat "de basisschool Bartjes" uit Vledder tijdens hun eerstkomende vrije woensdagmiddag hun weckfles gaan vullen met zo'n mooie salamander.
Met dank aan de werkgroep!

zaterdag 15 april 2006

Sleurhut

Hoe ik er precies in verzeild geraakt ben weet ik niet, maar toen de verkoper zijn zeer aantrekkelijk aanbod ontvouwde zat ik er toch plots midden in. Midden in een identiteitscrisis. Oorzaak: een Bürstner caravan.

Dertig jaar lang heb ik niets met caravans gehad, maar toch stond de familie Witchcat zonder precies te weten waarom, op een goed moment tussen tientallen uitgestalde "sleurhutten". De één nog aantrekkelijker dan de andere. We werden enthousiast...... En natuurlijk, het kon niet uitblijven daar was het niet te versmaden aanbod van de vlotte verkoper. Koopje meneer, komt nooit meer terug....... Ik weet dat hij gelijk heeft. Het is echt een buitenkansje.

Maar plots drong het tot me door, Witchcat en caravans dat KAN NIET!
Witchcat en caravans stond immers decennia gelijk aan vloeken in de kerk. Ik gunde vriend en vijand zijn/haar caravanvakantie, maar aan mij was het niet besteed. En nu ineens stond ik voor de vraag zullen we hem kopen.....Ik kreeg het spaansbenauwd.
Ik heb nog niets gekocht. Je koopt niets midden in een identiteitscrisis, want je voelt je onthand en ontheemd tegelijk.

Veruit de makkelijkste oplossing om uit het dilemma te komen is om te zeggen dat mij nu het benodigde geld ontbreekt. Waarom moeilijker maken als het ook makkelijk kan. Dus, jammer van het buitenkansje maar we kopen hem niet! Een kloek besluit!

Alhoewel, het is wel een plaatje......


donderdag 13 april 2006

Dutch Blues Heroes

Vandaag is het langverwachte document over 40 jaar Cuby and the Blizzards verschenen. De Box bestaat uit een boek, één ceedee en twee deeveedees.

Het indrukwekkende eerbetoon is gemaakt door Jan Douwe Kroeske, de motor achter de helaas ter ziele gegane cd-reeks "2 Meter Sessies".
Jan Douwe Kroeske schrijft een mooie inleiding in het boek: "Er wordt vaak beweerd dat wij Nederlanders onze helden pas eren als het te laat is. Laat dit audiovisuele eerbetoon aan Cuby and The Blizzards een uitzondering zijn op die regel. Al is het meer dan 40 jaar geleden dat het bluesvirus toesloeg in de Drentse hoofdstad, toch zijn we er op tijd bij; Cuby and The Blizzards is anno 2006 nog steeds intact en actief! We wisten het eigenlijk al, maar werkend aan dit project werd nog eens extra duidelijk dat C+B meer is dan een band. C+B is een begrip. Bij leven een legende. Iedere vergelijking met andere bands uit de lage landen gaat dan ook mank. Slechts één muziekgroep kan zich meten met de noorderlingen wat betreft creativiteit en uithoudingsvermogen. Maar als we er zaken bij betrekken als bad luck and trouble, het overleven van rampspoed en tegenslag, dan moet zelfs the Golden Earring, Muskee en zijn mannen voor laten gaan", aldus Jan Douwe.

In de ruim vier decennia van haar bestaan heeft de band muzikanten zien komen en gaan (en weer komen) en waren er momenten waarop het doek definitief leek te vallen. Ook de spreekwoordelijke seks, drugs en Rock & Roll eisten hun tol. Toch vond Harry telkens weer de kracht om door te gaan. Voor de dvd is iedereen die met de band te maken heeft of heeft gehad, opgespoord en geïnterviewd. Daarnaast is men diep in de beeldarchieven gedoken, ook in die van de Duitse en Belgische TV. De nieuwe interviews en oude beelden vertellen het verhaal van onze eerste, oudste en beste bluesband, maar geven ook een impressie van het veranderde muziekklimaat in Nederland, van het idealisme van de jaren zestig en zeventig tot het professionalisme van de tegenwoordige tijd.

Om duidelijk te maken dat het boek voorlopig nog niet is gesloten, is ook een 2 Meter Sessie opgenomen met C+B in de huidige samenstelling. Het leuke daarbij is dat men als locatie voor de sessie heeft gekozen voor de beroemde boerderij in Grolloo. De cd bevat opnames met nooit eerder verschenen live-opnames uit 1970, als bewijs dat C+B zich toen ook al makkelijk kon meten met beroemde blanke bluesbroeders uit het buitenland. Er zijn mensen die beweren dat het tegenwoordig veel te goed gaat met C+B, te goed om nog geloofwaardig blues te kunnen maken. Immers, voor echte blues moet je lijden wordt gezegd. Onzin, los van het feit dat men Eric Clapton en BB King dit verwijt niet snel zal maken, moet men niet vergeten dat blues muziek is van survivors, van en voor mensen die tegenslagen hebben overwonnen of verloren. Of gewoon blij zijn dat iedere dag de zon weer opkomt.

Het moge duidelijk zijn dat C+B al heel lang geleden het recht heeft verworven de blues te mogen zingen. De wilde haren van vroeger zijn nu grijze haren, maar een bluesmuzikant is als goede wijn, hij wordt alleen maar beter met het verstrijken der jaren. Ik kan dus met recht en reden zeggen dat de blues in Nederland nergens zo wordt gevoeld en gespeeld als in de delta van de Drentse Aa. En dit al meer dan veertig jaar.

Kortom kopen die Box, als je van blues houdt!

maandag 3 april 2006

Knie-junkie

Vandaag is mij door een verpleegkundige van het Diaconessenhuis Meppel verteld dat ik mij vanaf heden niet alleen knie-junkie mag noemen, maar vanaf nu ook te boek sta als zeer gewaardeerde sponsor van genoemd ziekenhuis.

Vandaag namelijk heb ik m'n derde Hyaluronzuur-injectie in mijn knie ingespoten gekregen. Die injectie moet ervoor zorgen dat ik gedurende de komende tien à twaalf maanden zonder pijn, in mijn gedeeltelijk door arthrose aangetaste knie, door het leven kan. Of het ook daadwerkelijk die periode werkzaam is weet de orthopeed niet, want dat is voor iedere patient verschillend. Wel weet hij dat ik nog lang niet toe ben aan een kunstknie en derhalve veroordeeld ben om over x-maanden weer naar Meppel te gaan voor een hernieuwde sessie van drie wekelijkse injecties.

De orthopeed mag - met alle respect - dan wel niet zeker weten hoe lang het pijstillende effect aanhoudt, ik weet wel zeker dat deze injectie-sessies voor het ziekenhuis een aardige melkkoe zijn.
Want hoewel de feitelijke sessie per patient maar maximaal enkele minuten duurt, wordt de injectie niet poliklinisch gegeven - hetgeen voor de hand zou liggen- maar vindt e.e.a. plaats als dagbehandeling op de afdeling Orthopedie à raison van € 750,--. Dit exclusief de injectievloeistof die voor drie inspuitingen in totaal € 380,-- kost.
Deze wijsheden komen niet uit mijn mond maar uit de mond van een verpleegkundige. Zij was het ook die vertelde dat vandaag 30 personen een Hyaluronzuur-injectie kregen en dat deze sessies bijna alle maandagen van het jaar in deze mate plaatsvinden en zo met z'n allen een leuke bijdrage leveren aan de inkomsten van het ziekenhuis. Natuurlijk kan de injectie poliklinisch gegeven worden maar een dagbehandeling levert nu eenmaal meer op; zeker als je dertig patienten ad € 750,-- p.p. op één dag op zaal laat rouleren. Hartstikke efficient zo gezegd....

Daar is niets tegen in te brengen, maar volgens mij wel een schoolvoorbeeld van kreatief boekhouden in de gezondheidszorg op kosten van de patient en/of de zorgverzekeraar.

UPDATE: Ondanks mijn wellicht kritische opstelling, kan ik zeggen dat de drie injecties een zeer positief effect hebben gehad op het functioneren van mijn kniegewricht. Het positieve effect werd circa drie week na de laatste injectie merkbaar. Hoelang het positieve effect zal aanhouden is niet op voorhand te zeggen. Naar de orthopeed meedeelde is de werkingsduur gemiddeld één jaar. Afwachten dus..........