Witchcat's News- and Shit blog

dinsdag 28 november 2006

Fictie of werkelijkheid......HET IS NIET MIJN GEWOONTE MAAR
ONDERSTAAND COMMENTAAR AFKOMSTIG
VAN DE WEBLOG VAN WIM DE BIE, SLAAT
ZO DE SPIJKER OP DE KOP,
DAT IK HET NIET NALATEN KAN DEZE
HIER TE HERHALEN......

"Maar als ze politiek slim waren geweest en er
was een samenwerking tot stand gekomen en
Rita was uit de VVD gestapt en Geert was bereid
het vuur onder zijn ego wat lager te draaien en
de Partij voor de Vrijheid was de verkiezingen
ingegaan met Rita Verdonk als lijsttrekker en
Geert Wilders als nummer twee, dan kenden we
nu de werkelijke electorale omvang van de
xenofobie in Nederland."

Twintig zetels?

Koers Verdonk = Ramkoers!

100 procent echte Drent

Ik heb altijd gedacht een 100% volbloed Drent te zijn. Ik ben er tenslotte geboren en getogen.
Oké, ik ben de provincie zo'n 12 jaren ontrouw geweest, maar ben uiteindelijk wel weer naar d' Oale Landschap teruggekeerd.
Maar mijn eigen gedachten over het zijn van een echte Drent worden rigoureus onderuit gehaald door deze site.

zaterdag 25 november 2006

Funshopping

IKEA, je moet er geweest zijn anders heb je niet geleefd volgens sommigen.
Zij kunnen gerust zijn, ik was er weer. En iedere keer weer stel ik mij zelf de vraag: waarom loop ik hier gedwee mee in deze optocht van onbaatzuchtig consumerende mensen.

Een onzichtbare hand duwt je langs een paradijs van welvaart en weldaad. Vluchten kan niet meer! Het Paradijs ligt voor je, de Hel achter je.
Soms voel ik me deelgenoot in een processie die langs de baar van een overleden (kerk)vorst schuivelt ten einde de laatste eer te bewijzen. Met het grootte verschil dat het aanraken en betasten van de overleden dierbare bij IKEA nu ten sterkste wordt aangemoedigd.

Het lijdt geen twijfel. IKEA beschikt over de X-Factor à la Henk Jan Smits.
Maar X-factor of niet, ik heb niets anders gekocht dan drie verschillende smaken Zweedse jams.

De Gouden Eeuw van Balkenende (slot)

Het is een goede traditie om je politieke tegenstander te feliciteren met zijn/haar verkiezingswinst. Wellicht was u de mening toegedaan dat ik daar geen boodschap aan had en dermate gefrusteerd was over de verkiezingsuitslag dat ik het niet over mijn lippen kon krijgen om JPB te feliciteren met het door hem behaalde resultaat.

Nee, de werkelijke reden van mijn kortstondige afwezigheid op het internet is gelegen in het feit dat ik 21 en 22 november aanwezig moest zijn in de Expo in Hengelo voor de aldaar gehouden Business meeting Twenthe. Aangezien de beurs op beide dagen om 22.00 uur sloot heb ik weinig van de verkiezingsdag meegemaakt. Met dien verstande dat op de verkiezingsdag Rita Verdonk, Maxim Verhagen, Loek Hermans, en Karin van Gennip kort hun gezicht op de beurs hebben laten zien. Daarmee haarfijn aangevend waar zij staan als het over het bedrijfsleven gaat.

Op zich is het juist dat ik geen aanleiding zie om JPB uitbundig te feliciteren. De reden is simpel. Er valt niets te feliciteren met drie zetels verlies. Feliciteren vanwege het zijn van de grootste fractie vindt ik onzinnig. Met 9 zetels voor NSB bleekscheet Wilders valt er voor de BV Nederland m.i. in het geheel niets te vieren. Schamen moeten we ons.
Eigenlijk zijn er alleen maar verliezers te noteren. Natuurlijk is het leuk voor de jongens en meisjes van de tomatenclub om groter te zijn dan de conservatief liberalen van de VVD, maar ik vrees dat de vreugde van beperkte duur zal zijn. Het ware beter geweest indien de SP-stemmers hun toevlucht hadden gezocht bij de PvdA. Dat is niet gebeurd. Volgende keer beter.

Hoe het ook zij, ik ben in ieder geval blij dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de kille, inhumane invulling van de letters WW, WAO,WIA, UWV en CWI hun plaats weer kennen.
De kiezer heeft gesproken. Het is aan de politiek om daar invulling aan te geven.

vrijdag 17 november 2006

De Gouden Eeuw van Balkenende (6)

DAPHNE,

Ze was zo leuk
Ze was zo grappig
Ze was zo vleeselijk lekker
Ze was zo geïnteresseerd in jou
En dan ….en dan ….
Dan gaat de wekker.

RTL-Boulevard of broken dreams.......


Breekpunt

Balkenende onthult geheimen
Jan Peter Balkenende die openhartig over zijn seksleven praat, dat zal niet zo snel gebeuren. Toch heeft de minister-president zich tijdens een interview laten ontvallen dat zijn echtgenote Bianca niet de eerste vrouw is met wie hij het bed heeft gedeeld.
(bron Telegraaf)

Ik kan hééél vééél hebben maar dit is voor mij toch echt een breekpunt bij de komende formatie.
Zero tolerance! en geen generaal pardon is het enige antwoord op dergelijk onwaardig Waarden en Normengedrag. Bah, viespeuk dat ie is!

donderdag 16 november 2006

De interieurverzorgster

Werksters of interieurverzorgers zo u wilt, zijn onmisbaar in een bedrijf daar zal iedereen het over eens zijn.
Ook ik mag mij gelukkig prijzen met een dergelijke door de werkgever beschikbaargestelde noeste werkster, die er iedere dag weer voor zorgt dat mijn 50 m² grootte werkkamer er tiptop uitziet. Ze doet wat ze doen moet: poetsen.

Haar werk doet ze in de anonimiteit. In de vroege ochtenduren. Eerlijk gezegd weet ik niet precies om welke vrouw het gaat. Er zijn er meerdere.
Maar toch weet ik precies wanneer zij er weer is geweest. Vanochtend is zij weer geweest, dat weet ik zeker. Iedere keer dat zij mijn bureau "kuist" laat ze haar fysieke handtekening achter. Zij slaagt er altijd weer in om twee attributen die mijn bureau sieren, te weten een klokje en een foto, consequent op de verkeerde manier terug te plaatsen. Namelijk zodanig dat zowel de foto als het klokje niet vanaf mijn bureaustoel te aanschouwen zijn.

Het is een manier van handelen die mij op de een of ander manier intrigeert. Doet zij het expres, is het een stille hint tot toenadering, wil ze mij iets duidelijk maken of is het onbenullige dommigheid. Ik heb geen flauw idee.
Feit is dat ik vele ochtenden begin met het weer in gelid zetten van de foto en het klokje, ten teken dat zij weer langs geweest is.......

dinsdag 14 november 2006

Plattelandscultuur

Van collega's krijg ik wel eens het verwijt dat ik te weinig over de gemeente Coevorden schrijf. Op zich klopt dat. Ik moet mij nu eenmaal beperken om me zelf niet in de problemen te brengen. Ik heb ook een gezin en een hypotheek dus terughoudendheid is soms geboden.
Gisteren is negatiefs over de Ganzenmarkt. Vandaag iets positiefs over het werk van cultuurcollega H.E.

Het landelijk gelegen dorp Wachtum (gemeente Coevorden) is tussen 16 en 26 november het middelpunt van een bijzonder theaterevenement. Onder de titel: WachtFF (Wacht effen) vinden er op verschillende locaties optredens plaats. Locatietheatergezelschap de PeerGroup leeft zich tijdens die twee weken helemaal in binnen het dorpsleven van Wachtum.

De PeerGrouP is bekend om haar theateractiviteiten op locaties in Noord-Nederland. Eén van de meest recente plekken is het strokasteel in Veenhuizen. Deze keer komt het gezelschap naar het Drentse Wachtum om een voorstelling te maken over, hoe het is en niet te vergeten hoe het was, om te leven in een klein dorpje als Wachtum. Verhalen over vroeger zijn in het dorp nog veel te horen. Om helemaal te integreren wonen de acteurs tijdelijk in een leegstaand huis in Wachtum.

Dit zorgt voor de nodige inspiratie voor de PeerGroup. Met verhalen en de mensen die ze kunnen vertellen, de dorpsbewoners, maken de acteurs en actrices een theatrale route langs verschillende boerenschuren, zolders en andere typische plekken in het dorp. Voor de theatergroep is nu al gebleken dat ook Wachtum het centrum van de wereld is.

Voor het eerst gaat de PeerGrouP aan de slag met de Mobiele Theaterwerkplaats. Op een boerenerf aan de rand van het dorp staan een aantal containers met daarin alles wat nodig is om een theatervoorstelling op locatie te produceren: een houtwerkplaats, een metaalwerkplaats, licht en geluidsapparatuur en een mobiele keuken.
De PeerGrouP neemt natuurlijk niet alleen spullen mee naar Wachtum. Met de Mobiele Theaterwerkplaats komen ook de theatermakers van de PeerGrouP mee.

Kijk voor meer info en reserveringen op www.wachtff.nl

maandag 13 november 2006

Ganzenmarkt

Het is weer zover: GANZENMARKT. De tweede maandag in november hét feest voor de oer Coevordenaar.

Hoe kon ik het vergeten! Simpel, ik heb er helemaal niets mee. Of toch, mijn werkkamer is inmiddels vergeven van een misselijkmakend mengsel van geuren, waarin poffertjes, gebakken vis en mini-loempias de boventoon voeren. Code ROOD zogezegd.

Wat er nu zo bijzonder is aan de Ganzenmarkt is mij tot op de dag van vandaag niet duidelijk.
Oké, ganzen in plaats van paarden of koeien. Maar om daar nu weken van te voren opgewonden van te raken - zoals ik bij sommige collega’s wel eens ervaar - vind ik toch ietwat overdreven. De enige reden die ik kan bedenken is dat het kennelijk geoorloofd is om op deze dag een bovenmodale hoeveelheid drank te nuttigen, zonder dat daar schande van gesproken wordt.

Het is middagpauze. Ik hou het voor gezien, zeg voor even mijn kamer vaarwel en laat Coevorden links liggen. Morgen is er weer een dag.

zondag 12 november 2006

De Gouden Eeuw volgens Balkenende (5)

Ondernemers voor Balkenende als premier

Het vertrouwen in minister-president Balkenende is bij ondernemers het afgelopen jaar sterk gestegen. Van de ondernemers noemt 61 procent de CDA-leider de beste kandidaat voor de functie van premier. Een jaar geleden was dat nog 9 procent. Dit blijkt uit een enquête van het VNO-NCW-opinieblad Forum.
(bron Telegraaf)

Wat moet je hier nu van zeggen? In ieder geval dat je als werknemer moet oppassen wanneer ondernemers en masse van hun overweldigende voorkeur jegens een kabinet blijk geven. En voorts dat hiermee maar weer eens haarfijn wordt aangetoond dat de politiek anno heden inmiddels gelijk staat aan korte termijn denken.
En voor het overige, niets veranderlijker dan een ondernemer zullen we maar zeggen.

De Gouden Eeuw volgens Balkenende (4)

Er was eens een jongetje dat al jaren op het schoolplein geplaagd wordt. Hij heeft dat plagen jarenlang over zich heen laten gaan, maar nu vindt hij het toch tijd worden om zich over het schandalige gedrag van zijn christelijke en rechtse klasgenoten bij de directrice te beklagen.

Weet u wat de directrice zei? Dit:

"PvdA-leider Wouter Bos moet zich van het CDA afwenden en zich ronduit uitspreken voor een linkse coalitie met SP en GroenLinks. Dat zei oud-PvdA-minister Margreeth de Boer zondag in het tv-programma Buitenhof. De PvdA heeft niets te zoeken bij dit CDA, aldus De Boer. Volgens haar heeft de PvdA-top zich laten verrassen door de agressiviteit van de CDA-campagne en neemt daardoor de nervositeit toe. De Boer zei dat Bos door de opstelling van het CDA ‘een geweldige tik op de neus’ heeft gekregen."

Ik ben, zoals u reeds bekend kan zijn, in het geheel geen fan van een nieuw VOC-kabinet Balkenende. Ik vrees echter dat het gedraai en geweeklaag van Wouter Bos het definitieve verval van de PvdA inluidt. Het is vijf voor twaalf geweest. Het partijkader zal zich zeer snel af moeten vragen waarom de SP zo sterk is gegroeid.
De campagne is tot op heden ongeloofwaardig geweest. Vier jaar lang Balkenende en zijn Kabinet afzeiken om vervolgens als de verkiezingen komen, opzichtig te opteren voor een CDA-PvdA kabinet. Dat valt voor veel potentiële PvdA-stemmers niet te rijmen dus kiezen ze voor de SP.

(Overigens nu oud PvdA coryfeeën zich beginnen te roeren, kunnen we erop rekenen dat ook VVD-orakel Wiegel zich in de strijd zal mengen om jongeling Mark te tackelen voor zijn manier van campagnevoeren)

zondag 5 november 2006

Back home

We bint weer thus!
Zoals altijd stelt een weekje er tussenuit voor je gevoel weinig voor. Het is voorbij voor je het weet. Maar geen geklaag, want er zijn legio mensen in ons land die zich zo'n snoepreisje niet kunnen permiteren.
Ondanks de relatief korte tijd was het verblijf in ons tweede vaderland wederom een genot. Lekker uitgewaaid, veel gewandeld en geen Hollander te zien. De beloofde storm was aan de Noordzeekust minder dan aan de Oostzeekust, maar leverde niettemin toch nog leuke plaatjes op. Mocht u zich overigens afvragen wat die vele gele ronde "dingen" zijn die op de één nalaatste foto op het strand waar te nemen zijn, dat zijn vacuüm verpakte kazen van het Noorse merk Jarlsberg.