Witchcat's News- and Shit blog

zondag 31 december 2006

Epiloog

Hoewel de titel van dit stukje wellicht anders doet vermoeden krijgt u van mij niet een of ander stichtelijk stuk tekst voor de kiezen. Nee, ik houd het simpel. Het jaar 2006 zit er weer op. Het volgende jaar wacht alweer. "Wat goat de tied toch snel man!...., ja, het is niet te geleuv'n".

Wat ging er goed en wat ging er fout in 2006. Van alles. Ik zal u er echter niet mee vermoeien. Wat geweest is is geweest. C'est passé.
In 2007 proberen we het opnieuw. Met de zekerheid dat er dan ook dingen goed en fout gaan. T'is niet anders.......Thats life.

Hoe het ook zij, IK wens een ieder datgene toe dat hem of haar lief is.........

Gelukkig Nieuwjaar oder einen guten Rutsch ins neue Jahr.

dinsdag 26 december 2006

Flensjes


Ze zitten er al weer bijna op, de Kerstdagen. Ook nu was de tv weer vergeven van de Sisi's, de Urker Mannenkoren en de All you need is love-programma's , in alle soorten en maten. Kortom de creativiteit bij de programmamakers vierde weer hoogtij. Traditie als toverwoord. Volgend jaar ziet het er precies eender uit dus als ik u was, zou ik de AVRO-bode maar mooi bewaren. Scheelt weer twee euro. Nee, de tv was/is - zoals zo vaak - niet aan mij besteedt. Op zich is dat geen ramp want met een hifi-installatie als de mijne is er een goed alternatief voorhanden.

Kortom Kerst staat synoniem voor traditie, daar kun je simpelweg niet omheen. Een van de traditionele vragen die steevast wordt gesteld is : "Wat eten jullie c.q., wat hebben jullie gegeten"
Die vraag kan ik dit jaar zonder gêne beantwoorden met: "Pannenkoeken, maar omdat het Kerst is heten ze nu flensjes". En let op!, niet als diner maar als ontbijt.
Het recept stond op bladzijde 87 van de Kerst AllerHande van Albert Heijn, dus het is verantwoord chic eten. Het smaakte bovendien prima, dus we hebben er een ontbijt Kerst-traditie bij:

"Pannenkoeken met cranberrycompôte en poedersuiker".

dinsdag 19 december 2006

Telefunken Gavotte 7 exportMijn stukje over de jacht op een PrimaLuna Prologue One buizenversterker heeft een onverwachte reactie opgeleverd. Via een mij totaal onbekende vroege Kerstman/vrouw kwam ik vandaag namelijk in het bezit van een nog prima werkende "Telefunken Gavotte 7 export" buizenradio uit het bouwjaar 1956. Het apparaat, dat volgens het bijgaande schrijven destijds 324 gulden heeft gekost, is al die tijd in het bezit geweest van de gulle gevers.
Ik ben er blij mee en zal ervoor zorgen dat het nog vele jaren in goede staat blijft.
Bedankt, onbekende gevers!

zondag 17 december 2006

Digitaal @Home soap

Ik maakte mij er al zorgen over. Wij zouden toch niet probleemloos overgeschakeld worden van het analoge kabeltv-signaal van "moeder" Essent Kabelcom naar het digitale kabeltv-signaal van "dochter" @Home Digitaal, waardoor mij de mogelijkheid ontnomen zou worden daar via dit medium verslag van te doen.
Maar gelukkig, @Home persisteert in haar geklungel dus ik heb weer wat te schrijven.

The CASE:

Op 6 november ontvangen wij een brief van @Home met de volgende strekking:

"Ook uw adres is aangesloten op ons kabelnetwerk, maar u staat nog niet geregistreerd als klant. Daarom heten wij u graag alsnog van harte welkom. Om te beginnen met TV Basis, onze analoge kabelaansluiting met zo'n 30 radio en tv zenders. Hiervoor betaalt u € 15,20 per maand.
Maakt u momenteel gebruik van TV Basis en wilt u dit blijven doen? Meldt u dan nu aan als abonnee. Maar let op, naast TV Basis biedt @Home u nu ook "TV Digitaal", digitale tv voor dezelfde prijs als TV Basis maar met 15 kanalen extra!
Maar welk pakket u ook kiest meldt u in ieder geval aan als abonnee anders zijn wij genoodzaakt uw kabelaansluiting te niet te doen."

Iets extra's krijgen voor dezelfde prijs sprak de familie Witchcat wel aan. Dus snel de antwoordkaart ingevuld en het wachten op de digitale decoder kon beginnen. Binnen één week werd deze keurig thuisbezorgd. De decoder aangesloten volgens de gebruiksaanwijzing en zie , het moet gezegd, tv in sublieme beeld en geluidskwaliteit.
Bij het installatiepakket was een formulier bijgesloten die voorzien van het nummer van de smartcard, binnen 5 dagen teruggezonden moest worden. Mocht de terugzending niet binnen de gestelde termijn geschieden dan zou zulks inhouden dat het digitale signaal na de preview periode wordt afgesloten. Wij hebben ons keurig gehouden aan de 5 dagen termijn en gingen er derhalve vanuit dat alles goed geregeld was.

Echter, op 7 donderdag december jl. werden wij verrast met een zwart tv-scherm met daarop de mededeling:

"Uw preview periode voor digitale ontvangst is afgelopen. Neem contact op met onze Klantenservice."

Ietwat opgefokt en enkele euro's lichter de Klantenservice aan de lijn.
"Het spijt me meneer maar u komt niet in ons bestand voor".
Hoe kan dat nu, jullie hebben toch op mijn schriftelijk verzoek een decoder laten bezorgen, dus kom ik in jullie administratie voor.
"Sorry, maar u komt echt niet voor".
Kan ik mij nu bij u aanmelden?
"Nee, dat kan niet, wij kunnen dat niet. Meld u zich svp alsnog aan via onze website dan komt het wel goed"

Ik naar het aanmeld gedeelte van de website. Alvorens mij daar daadwerkelijk te kunnen aanmelden diende ik eerst de postcode-check te doen. Zo gezegd zo gedaan. Tot mijn stomme verbazing kreeg ik daar de melding dat op dit adres helaas nog geen digitaalsignaal voorhanden is.
Wel gvd, waar heb ik dan de afgelopen maand naar gekeken! Weer de Klantenservice gebeld.

"Sorry, maar ik snap het ook niet."
Maar hoe kan ik er dan voor zorgen dat ik weer een digitaalsignaal krijg?.
"U kunt uw probleem voorleggen aan de afdeling Klantenservice via het op de website aangegeven digitale klachtenformulier. U moet er dan wel rekening meehouden dat het gemiddeld zo'n 10 werkdagen duurt voordat u antwoord krijgt"

De 10 werkdagen zijn inmiddels voorbij. Nog geen reactie uiteraard. Contact opnemen met KASSA! ligt niet in mijn aard. Voorlopig nog maar even afwachten.
Het is bijna Kerstmis dus tijd voor bezinning. Die bezinning zegt mij dat kijken naar Billy Smart's Christmas Circus op de BBC in analoge kwaliteit dan wel digitale kwaliteit om het even is.
Just boring......., dus waarom maak ik mij eigenlijk druk?

Luxe problemen, je zult er maar last van hebben.....

***************************************
UPDATE: Het heeft geen 10 dagen maar 15 dagen geduurd maar wij kijken nu 20/12/2006, ondanks alles digitaal.

donderdag 14 december 2006

Frau Verdonk

Tijdens de Neurenberger Processen hebben veel mensen zich beroepen op het adagium "Gesetz ist Gesetz". Ich stelle fest dass die Geschichte sich wiederholt und dass Frau Verdonk von das Alles nichts gelernt hat.
Overigens nu ik toch in de fascistische hoek zit, is het u weleens opgevallen hoeveel gelijkenissen de blikken van Frau Verdonk vertonen met die van ene Benito Mussulini.....

donderdag 7 december 2006

Auto's

Het is al weer bijna Nieuwjaar, dus de kranten staan weer bol van de aanlokkelijke aanbiedingen van autoproducenten die van hun “overjarige” modellen afmoeten. Ook ik behoor tot het consumerende deel van de bevolking en ben derhalve in meer of mindere mate ontvankelijk voor dergelijke reclame.

Ah, denkt u, de familie Witchcat heeft een andere auto aangeschaft. Nee, nog niet. Nee, de reclame heeft mij ertoe aangezet om eens in het verleden te duiken en bij me zelf te rade te gaan over de mobile geschiedenis van Witchcat en de zijnen.
Natuurlijk, diep in je hart weet je dat er in die ruim dertig jaar heel wat geld opgegaan is aan onze rollende troetelkinderen. Maar het is toch wel even schrikken als je het lijstje ziet en beseft dat het in z’n totaliteit om tonnen gaat.

Dit is het lijstje in volgorde van opkomst:

NSU 1000 C (1975)
Renault 6
Morris Mini Van
Talbot 1307
Peugeot 205
Peugeot 309
Peugeot 309
Peugeot 405 break
Alfa Romeo 145
Peugeot 306 break
Alfa Romeo 146
Peugeot Partner
Volvo V40 1.8
Volvo V50 2.0

Daihatsu Cuore (1998) = Witchcat-women
Daihatsu Cuore (2004) = Witchat-women
Daihatsu Sirion2 (2008) = Witchcat-women

Spijt?. Nee, natuurlijk niet. Zestien auto’s en maar één echte miskoop (de Renault 6) vind ik een mooie score. De eerste, in dit geval de roomkleurige NSU 1000, is natuurlijk de auto met de leukste herinneringen, de bijzonderste was de blauwe Morris Mini Van, de mooiste was de zwarte Alfa Romeo 145 en de degelijkste is de Volvo V50.

Het wachten is op nummer zeventien…….

dinsdag 5 december 2006

"My Tube", de PrimaLuna Prologue One


Het hebben van een hobby heeft het nadeel dat je in principe nooit tevreden bent. Het innerlijke wil altijd meer en/of beter. Je bent dus altijd op jacht naar dat ene, unieke dat voor je gevoel nog ontbreekt. In mijn geval betekent dat producten met een hoge hifi-gevoelswaarde.
Zo ben ik al geruime tijd op zoek naar een nog goed functionerende buizenversterker, die ik liefkozend “My Tube” mag gaan noemen. Gloeiende, warme buizen die mij terugbrengen naar de sfeer van de jaren Vijftig. Pure analoge muziek.

Eind jaren Vijftig begin jaren Zestig kon ik het niet nalaten om samen met een vriendje te experimenteren met de oude buizen radio’s en de buizen bandrecorder die nutteloos op zolder stonden te wachten totdat ze - tot onze spijt - werden opgehaald door toevallig passerende opkopers. Het was immers rotzooi in de ogen van zij die zich toen opvoeder mochten noemen.
Allemaal jeugdsentiment, ik weet het. Maar nu, veertig jaar later, kan ik nog de geur oproepen die vrijkwam wanneer de stoffige buizen hun warmte begonnen af te geven. Ook heb ik toen gemerkt dat je aardige “opdonders” kon krijgen als je met de schroevendraaier, al dan niet per ongeluk, stroomvoerende delen aanraakte.

Versterkers uit die periode zijn er vrijwel niet meer. Nog afgezien van het feit dat de daarvoor benodigde type buizen niet of bijna niet meer te krijgen zijn. Dat wil niet zeggen dat er in het geheel geen buizen meer worden gemaakt. Met name Rusland en Tsjechië kent nog enkele buizenproducenten. Op zich niet zo vreemd omdat in de voorheen zo succesvolle MIG-straaljagers gebruik is gemaakt van buizen in het elektronische circuit.
In principe is een kant en klare buizenversterker duurder dan een transistor versterker. Dit omdat uit de praktijk gebleken is dat deze beter klinken wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van printplaten maar de draden gesoldeerd worden. Solderen is handwerk, dus duur.
Betaalbare tweedehands buizenversterkers (tubes of valve amplifiers) en buizenversterkers die nu nog te krijgen zijn dan ook veelal van Chinese makelij, waarbij in veel gevallen de kwaliteit niet altijd op de voorgrond staat.

Mijn jachtobject wordt grotendeels ook in China gebouwd, maar is kwa ontwerp volledig Nederlands en wordt onder volledige Nederlandse verantwoordelijkheid verder in Nederland volmaakt.
Ik heb het over de PrimaLuna Prologue One. Een geïntegreerde buizenversterker met een wereldwijde cultstatus. Met een kwaliteit/prijsverhouding die boven elke discussie verheven is. Tweedehands zijn ze zeer gewild en dus zeldzaam. Ik ben er echter eentje op het spoor. Die zal ik, nee moet ik hebben!

Dus als het even meezit hoop ik over enige tijd te kunnen spreken over “My Tube”, of te wel de PrimaLuna Prologue One…..

maandag 4 december 2006

Pieken en dalen

Rozendaal in Gelderland was in 2004 de rijkste gemeente van Nederland. Het gemiddelde inkomensniveau lag er 56 procent hoger dan het landelijke gemiddelde. Rotterdam, Enschede en Emmen waren de armste 'grote' steden, met een gemiddeld tien procent lager inkomen, aldus het CBS.

Aangezien ik in beide plaatsen gewoond heb c.q. nog woon kan ik uit eigen ervaring zeggen dat het leefklimaat navenant gelijke verschillen vertoont. Rozendaal was toch een stuk aangenamer, relaxter zo u wilt. Dit ondanks het feit dat mijn salaris indertijd nauwelijks modaal genoemd mocht worden en mijn huisje opgetrokken was uit éénsteensmuur. De financiële piek mag dan niet in Rozendaal gelegen hebben maar in Emmen, emotioneel was Rozendaal veruit de top. Het is al vaker gezegd: Geld maakt niet gelukkig, t'is alleen gemakkelijk.

zaterdag 2 december 2006

De zwijgende Meerderheid

CDA-fractievoorzitter Balkenende heeft zich zaterdag na zijn gesprek met informateur Rein Jan Hoekstra niet uitgesproken voor samenwerking met SP en PvdA. Wel maakte hij deze partijen het verwijt, dat ze via de Tweede Kamer een generaal pardon en een stop op het uitzetten van asielzoekers proberen af te dwingen.
Balkenende zei dat het niet tot gesprekken over samenwerking kan komen voordat er "helderheid" is hoe de partijen proberen hun doelen te bereiken: via "toevallige meerderheden" in de Kamer of door gesprekken in de formatie. "Mijn enthousiasme is getemperd door het Kamerdebat over een generaal pardon," zei Balkenende.

Wat zijn in godsnaam "toevallige meerderheden"? Een meerderheid is een meerderheid. Punt!. Volgens mij is dat één van de pijlers van hetgeen men in het algemeen pleegt aan te duiden met DEMOCRATIE. Een meerderheid is nooit toevallig. Het is rekenkundig gezien niet meer dan dat de ene optelsom wordt vergeleken met andere. Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan. Helpen doet het toch niet.

De opstelling van Balkende maakt zonneklaar duidelijk dat dit land politiek verziekt is en dat we ons op kunnen gaan maken voor nieuwe verkiezingen, die vrees ik de deur openzet naar een soort neo-NSB-isme.
Het is om treurig van te worden. Ik ben dan ook blij dat ik nog weg kan dromen bij mijn hobby die hifi heet. Niet de kop in het zand, maar tussen de hoofdtelefoon........